מרק עדשים טבעוני
כן, כן, אני יודעת, חם לכם.אתם נוטפים.
מזיעים.
שלולית.
אבל גם כשלי חם פה המרק הזה עדיין בא טוב. מצויין אפילו.
קיבלתי ציון 10 מטרי, וזה לא בא לי בקלות 🙂
אז מה צריך? ככה.
כוס מים קרים. עכשיו שתו אותה ונתחיל לבשל.
חוץ מזה, שמעתי שכבר התחיל להתקרר לא?!…
מרכיבים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים קצוצים דק
1 צ’ילי ירוק
2-3 שיני שום
כפית מגוררת של ג’ינג’ר טרי
בערך 3 ס”מ של לימון גראס- לקלף את השיכבה החיצונית ולקצוץ
כוס עדשים כתומות – לשטוף היטב
כפית אבקת כוסברה
כפית פפריקה מתוקה או חריפה
ליטר חלב קוקוס
מיץ מלימון ליים שלם
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
כוס כוסברה טריה קצוצה
2 כוכבי אניס
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
ההכנה-
או קיי- אז אנחנו בהכנה.
לחמם את השמן בסיר גדול ולטגן את הבצל-השום-הצ’ילי והלימון גראס ראשונים למשך כ5 דקות או עד שהבצל מתרכך.
להוסיף את התבלינים ושאר המרכיבים מלבד הלימון ליים, הכוסברה והבצל ירוק.
לבשל עד לרתיחה ולהנמיך את הלהבה לאש קטנה לבישול של כעוד חצי שעה עד 40 דקות או עד שהעדשים מתרככים. או מתרככות, מסתבר שאפשר לומר את המילה עדשים גם בזכר וגם בנקבה…
נמשיך.
להוסיף את המיץ מהלימון ליים, ואת הכוסברה והבצל ירוק אבל להשאיר משהו לסוף לקישוט.
אם הנוזלים התאדו קצת יותר מידי אפשר להוסיף כוס או כמה שצריך של מים ולחזור לטעום כדי לתקן את התיבול ולהוסיף מלח אם חסר.
מרק מהמם…
יצא מדהיייםםםםם שאפו מותק
זה אחד המרקים הכי חזקים שלי 🙂 מככב אצלנו…
מתכון מצויין יצא מאוד מוצלח ומשמח… תודה רבה
איזה שילוב מעולה!
היה טעים מאוד
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!