קציצות עדשים וסויה אפויות בטחינה

22 Apr
April 22, 2013


קציצות עדשים טחינה לביבות סויה ועדשים טבעוני טבעוניות טבעונות אפויה מטוגנות טחינה
אחחחח… הטחינה.

אחד המרכיבים הכי פופולרים במדינה, ובקרב הטבעונים ביחוד.
אני אישית, לגמרי חיה על זה על בסיס יומיומי, מעבר לכך שטחינה רוויה בשלל יתרונות בריאותיים, היא פשוט מאוד טעימה, אז לא פלא שבכל מקום שעברתי בו בעולם, אחד הדברים הראשונים שעשיתי היה לסרוק את האיזור בחיפוש אחר הטחינה הנכספת, אבל הטחינה מעולם לא אכזבה ותמיד איכשהו, איפשהו מצאתי אותה, גם אם זה היה בחנויות מאוד הזויות, אני תמיד קונה אותה בסטוקים גדולים, אולי בגלל שאני חיה בחו”ל אז אני חסרת ביטחון לגביי המצאותה ומעדיפה לא לקחת סיכון וממלאה את המזווה בקופסאות כמו בבונקר ושאוטוטו סוף העולם מגיע וחייבים להתכונן…
למזלי בבית גם אישי הבריטי מטורף על טחינה, (לא אשכח את התגובה המופתעת שלו כשטעם טחינה לראשונה), וגם הקטנטושית שלי לא נמנעת בכלל…

עכשיו אחרי שסגדנו לגדולה מכולן, בואו נספר לכם איך מכינים אותה הכי טוב שיש

הכנתי לנו את הקציצות/לביבות המושלמות ביותר שהכנתי, אכלנו אותן גם אפויות ברוטב וגם מטוגנות ועם טחינה בצד והכל יצא שלמות.

כמות של 55 לביבות/קציצות קטנות

מרכיבים:

280 גרם עדשים חומות לאחר ההשרייה
450 גרם (כוס מאג) טחון מין הצומח
בצל גדול קצוץ דק מאוד
חופן פטרוזיליה/כוסברה (לפי הטעם)
כף יפה של בהרט
2 עגבניות חתוכות
5 כפות גדושות טחינה גולמית
2 כפות גדושות קמח חומוס
מלח לפי הטעם

לגרניש (קישוט):

צ’ילי אדום ועלי פטרוזיליה/כוסברה

* שמן צמחי לטיגון בהמשך

ההכנה:

את העדשים מדדתי לאחר ההשריה של לפחות יממה שלמה, וההנבטה (אפשר גם בלי להנביט פשוט במקרה זה זרם לי להנביט על הדרך…) אז אני מניחה שהמשקל שלהן לפני ההשריה הוא קצת פחות ממה שרשום, לא נורא אם יצא קצת יותר, מקסימום תכינו יותר מהכמות, אלו קציצות שנחטפות מהר מאוד.
התחלתי בלרסק במעבד מזון את העגבניות, להן הוספתי את העדשים ולאט לאט את הסויה בחלקים עד לעיסה אחידה ומאוד מעובדת, לא להשאיר חתיכות לא מרוסקות, זה צריך להפוך לכמעט משחתי.

הוצאתי לקערת העבודה שלי.

כדי לחסוך לי בזמן אז גם את הבצל והפטרוזיליה/כוסברה קיצצתי במעבד מזון אבל לא יותר מידי, שיהיו קצוצים דק בלבד. את שאריות הנוזלים מהבצל מומלץ לסחוט מעט, ולערבב יחד עם התערובת בקערה.
להוסיף את הטחינה, והתבלינים, ללוש היטב, להשתמש אפילו עם האגרופים, עד שהכל יהפוך לעיסה אחידה ולהוסיף את הקמח חומוס.

הערה- בניסיון הראשון שלי להכין את הקציצות, הן התפרקו לי בשמן מעט, וכך החלטתי להוסיף למתכון גם את קמח החומוס מה שהציל את העסק. לכן אם העיסה היא רטובה מידי (למשל אם לא סיננתם מספיק טוב, העגבניות רטובות וגדולות מידי, יותר מידי מים בבצל וכו….) אז תזכרו שלא קרה כלום, להוסיף עוד כף או 2 של קמח חומוס וזה יצא טעים מאוד ומושלם, התמונות אמיתיות 🙂 ואם קציצות מצליחות לי, הן יצליחו גם לכם, בוודאות!

עכשיו אחרי שסיימנו ללוש והתערובת אחידה ויציבה, נחמם שמן לא עמוק במחבת , נקצקץ קציצות עגולות ככדור עם הידיים, נשטח את הקציצה עם מעיכה קלה על הכדור ליצירת קציצה שטוחה וקטנה וכשהשמן חם דיו נעביר למחבת לכ-2-3 דקות טיגון יחסית די קל, משני הצדדים.

נעביר את הקציצות לצלחת עם נייר סופג.

הגיע הזמן להכין את הרוטב טחינה שלנו.
בעיקרון ההכנה היא בדיוק כמו כל הכנה של טחינה רגילה, רק יותר דלילה מטחינה רגילה.

מרכיבים:

4 כפות גדושות של טחינה גולמית
1 לימון סחוט
2 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
200 מ”ל מים

את הכל לערבב היטב, אני ממליצה את המים להוסיף בהדרגה ועירבוב תמידי למניעת גושים בטחינה, או להשתמש כמוני בשייקר חלבונים הנטוש של אישי שבזמנו היו שותה ממנו לפני שהיה יוצא למכון כושר ועכשיו זה השייקר שלי 🙂
אז שיקשקתי חזק חזק וקיבלתי טחינה דלילה… זה יהיה הרוטב שלנו.

את התנור נחמם ל-200 מעלות,

נסדר את הקציצות יפה בשורות בכלי ההגשה חסין החום, בצילומים אגב רואים פחות מהכמות שיצאה כי חיסלנו חלק, ככה על הדרך,
נשפוך מעל הכל את הרוטב טחינה שלנו ונכניס לתנור למשך כ-30 דקות. הטחינה מצטמקת אבל אנחנו רוצים שהיא עדיין תשאר כרוטב, אז לא לייבש לה את הצורה, כי היא תהפוך לפירורית קצת וזאת לא המטרה. לכן שימו לב מידי פעם שהטחינה עדיין נראת משחתית.

לקשט בצ’ילי האדום והפטרוזיליה/כוסברה ולהגיש חם,
לטרוף!

ועכשיו גם בתמונות:
העדשים שלי הצמיחו זנבות
NAT_6885
השימוש החדש בשייקר של טרי
קציצות עדשים טחינה לביבות סויה ועדשים טבעוני טבעוניות טבעונות אפויה מטוגנות טחינה
רק נוסיף את הבצל והפטרוזיליה/כוסברה וזה מוכן
NAT_6892
מקצקצת קציצות
קציצות עדשים טחינה לביבות סויה ועדשים טבעוני טבעוניות טבעונות אפויה מטוגנות טחינה
והערימה גדלה לה…
קציצות עדשים טחינה לביבות סויה ועדשים טבעוני טבעוניות טבעונות אפויה מטוגנות טחינה
שורות שורות
קציצות עדשים טחינה לביבות סויה ועדשים טבעוני טבעוניות טבעונות אפויה מטוגנות טחינה
טה-דאםםםם…. ללקק אצבעות!
קציצות עדשים טחינה לביבות סויה ועדשים טבעוני טבעוניות טבעונות אפויה מטוגנות טחינה
קציצות עדשים טחינה לביבות סויה ועדשים טבעוני טבעוניות טבעונות אפויה מטוגנות טחינה
קציצות עדשים טחינה לביבות סויה ועדשים טבעוני טבעוניות טבעונות אפויה מטוגנות טחינה
קציצות עדשים טחינה לביבות סויה ועדשים טבעוני טבעוניות טבעונות אפויה מטוגנות טחינה
קציצות עדשים טחינה לביבות סויה ועדשים טבעוני טבעוניות טבעונות אפויה מטוגנות טחינה
קציצות עדשים טחינה לביבות סויה ועדשים טבעוני טבעוניות טבעונות אפויה מטוגנות טחינה
קציצות עדשים טחינה לביבות סויה ועדשים טבעוני טבעוניות טבעונות אפויה מטוגנות טחינה



Comments

comments

Tags: , , , , , ,
37 replies
  1. נעם says:

    נראה דלישס! ( כל הבלוג, אגב אם אני כבר כאן.. )

    מה ההבדל בין טחון מהצןמח לפתיתי סויה ? יש הבדל במרקם?

    Reply
  2. רינת says:

    מה אפשר במקום טחון מן הצומח? פשוט אין לי בבית כעת. מה את אומרת על פטריות קצוצות?

    Reply
    • Natalie says:

      אני אגיד לך מה, בעיניי עדיף יותר מהעדשים, פשוט כי אני לא בטוחה שעם הפטריות הקציצות תצאנה יציבות ולא תתפרקנה בטיגון המקדים.

      Reply
  3. אנג'י says:

    הי 🙂
    התכוונת לטחון מהצומח, קנוי של טבעול (למשל)
    או לפתיתי “בונזו” סויה?

    Reply
  4. אתי says:

    היי נטלי
    את הכנת עם שבבי סויה או עם טחון מהצומח? אין לזה טעם של נסורת…?

    Reply
    • Natalie says:

      אני הכנתי עם טחון מן הצומח וכמובן שלא היה לזה טעם של נסורת, קחי בחשבון שזה מטובל היטב והטחינה כרוטב רק מוסיפה לטעם המשובח.

      Reply
  5. אתי says:

    וגם…כל הכבוד שאת מתחשבת ושואלת אם יש בארץ מוצר כלשהו ….יש לך מתכונים יפים רק שלי יש בעיה עם תיבול,,,,לא מצליחה תמיד לקלוע לבלוטות הטעם של הבעל חחחח

    Reply
  6. Efi says:

    היי נטלי,
    בהערות בפייסבוק כתבת שאפשר בלי סויה בכלל.
    אם אני לא שמה סויה צריך לשים משהו אחר במקום או לשנות מינון של המרכיבים?

    תודה

    Reply
    • Natalie says:

      היי אפי,
      את יכולה ללא הסויה ולהוסיף יותר מהעדשים או אפילו לשלב סוגי עדשים/קטניות אחרות לטעמך.

      Reply
  7. מיכל says:

    טוב, אני על סף עילפון פה!!!! יצא כ-ל כ-ך טעים!!!!!!! כמובן שהשארתי יותר מדי זמן בתנור והטחינה התייבשה קצת, אבל למי איכפת?!?!? תודה! דיווח בפייס כשהילדים יגיעו לאכול
    תודה על עוד מתכון מעולה! י

    Reply
    • Natalie says:

      🙂 ואני עם כל תגובה חוזרת לעמוד הזה ומייררת שוב, לא פייר… חייבת להכין שוב. ובנימה זו, קמה להשרות קצת עדשים למחר…

      Reply
  8. אנג'י says:

    הצילו…
    אני מכינה הרגע את הקציצות,ובמקום קמח חומוס השתמשתי בקמח תירס (מלבד העובדה שאני לא אוהבת את הטעם של הקמח חומוס, יש לי קמח חומוס קלוי..שלא נראה לי עובד באמת)
    קיצר השתמשתי כבר באיזה 6 כפות וזה עדיין עיסתי כמו ממרח אמרו לי לתת לזה להתייצב ולחכות.
    לא הולך לי עם קציצות או שאני בד”כ מוסיפה יותר מידי קמחים או פחות מידי וזה מתפורר בטיגון :(((
    הצילו.. להוסיף עוד קמח תירס או מה…….
    יש רעיונות?

    Reply
    • Natalie says:

      קורנפלור יכול בהחלט לעזור, לא נורא אם הוספת כבר יותר כפות, זה בסדר.
      יש סיכוי שתשתמשי בקמח רגיל?
      למרות שאני לא בטוחה ממה כל הרטיבות.
      אולי לא סחטת את הסויה מספיק?
      בכל אופן, תוסיפי מהקמח עד שאת מרגישה שזה יציב מספיק, תקווצ’צ’י טוב טוב עם הידיים לכדור, תשטחי מעט, ותטגני בחום גבוה על המחבת, ופשוט בזהירות תהפכי.
      ספרי לי איך יצא…

      Reply
      • Natalie says:

        אני חוזרת אלייך לדיווח, הכנתי אותן היום שוב, אבל הפעם בבלנדר אחר, יותר חזק, שטחן יותר לממרח מהפעם הקודמת, ואכן זה יצא יותר רטוב מהפעם הקודם, השתמשתי ביותר קמח חומוס וזה הסתדר, פשוט הוספתי עוד קצת ועוד קצת בלי חשבון עד שהרגשתי שזה מספיק, יצא מולם לגמרי, כל כך נקי שלא התפרק פירור אחד במחבת, וקציצות מאוד אחידות ויפות. מקווה שגם אצלך הסתדר. מסקנה מהחוויה שכניראה מידת הטחינה קובעת הרבה במידת הרטיבות ולכן להוסיף עד שמרגיש נכון ולא יותר מידי רטוב אבל רך.

        Reply
  9. שרון says:

    היי, רציתי לוודא שהבנתי , 5 כפות טחינה לקציצות ועוד טחינה לרוטב…??

    Reply
  10. מיכל says:

    הי, את העדשים לטחון כמו שהם? אין צורך לבשל אותם לפני?

    Reply
  11. tamar says:

    הי נטלי
    הכמות של הטחינה לעיסה הכוונה לטחינה גולמית או טחינה רוטב? תודה!!!!

    Reply
    • Natalie says:

      הטחינה לעיסה זאת טחינה גולמית. אם לא כתוב אני כבר אוסיף הבהרה, תודה 🙂

      Reply
  12. tamar says:

    Hi Thanks so much!
    Not sure if you’ve corrected after my comment or was it always saw it and i was a bit dumb…apologies!
    Do you think the tahini sauce +oven can go well with other ktzitzot such as Ori Shavit’s Levivot adashim ktumot ve agvaniot?
    Thanks so so much!!! X

    Reply
  13. Anonymous says:

    קמח רגיל תופס במקום קמח חומוס?

    Reply
  14. Tamar says:

    הי
    אפשר אני מניחה לאפות בתנור במקום לטגן? כמה מעלות לכמה זמן?
    תודה

    Reply
  15. קארן says:

    הי,
    קודם כל תודה ענקית!!! המתכונים מוצלחים מאוד עד כה, ואני נהנית אפילו רק לדפדף ולהסתכל על התמונות המרהיבות 🙂
    שאלה, פעם ראשונה שלי עם הפתיתי סויה האלה… כשכתבת 450 גרם התכוונת אחרי שהם כבר מושרים?
    אני קניתי 450 גרם והשרתי את הכל!!!
    כמובן שמיד הבנתי שזו לא כמות של מאג כמו שכתבת במתכון…
    אז מה עושים כעשיו?
    באיזו כמות להשתמש? ומה עושים עם השאר, רעיון?

    Reply
    • Natalie says:

      כן, זה אחרי השריה וסחיטה. תשתמשי בכמות שרשומה. אם זה מאג (אני לא מול המתכון אז לא יכולה לראות כרגע), אז תשתמשי במאג. עם השאר את יכולה “לשחק” בכל מיני צורות, להקפיץ במחבת עם בצל ותבלינים, להוסיף לפשטידה, ולערבב כבולונז ברוטב פסטה…

      Reply
  16. הילה says:

    היי נטלי 🙂 האם ניתן להשתמש בעדשים שחורות במקום?
    תודה מראש!

    Reply
  17. חנה אורלב says:

    נטלי שלום ,חיפשתי מתכון לטופו ולא מצאתי,יש אצלך? תודה לך.

    Reply
    • Natalie says:

      בשורת החיפוש מצד ימין ניתן להקליד מילות מפתח כמו -טופו. זה יעלה לך תוצאות של מתכונים

      Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *