לחמניות טבעוניות עם עשבי תיבול

09 Sep
September 9, 2012

 

איזה לחמניות תענוג,
הן כל כך טובות שההגדרה לחמניה לא מספיק טובה, צריך לקרוא להן מאפי עשבי תיבול אלוהיים…
ואנחנו טרפנו צלחת של חומוס והתענגנו על כל ביס…
ההכנה מאוד קלה, גם המצרכים לא יקרים או מסובכים,
יותר מידי טוב, ואיך לא הכנתי כאלה עד היום…

ברוב המתכונים אני משתמשת בכפית מדידה מדוייקת ותמיד ממליצה לרכוש את הסט הזה.
הכפית קצת גדולה מהכמות של כפית ביתית אז למי שאין שיקח בחשבון שכל כפית זה אומר- כפית גדושה מאוד!

לחמניות טבעוניות
אז מה צריך-
400 גרם קמח ללחם/לבן
כפית סוכר
כפית מלח
שמרים – 7 גרם או 1 וחצי כפית מדידה מדוייקת
150 מ”ל מים
150 מ”ל חלב סויה
שן שום כתושה
בצל בינוני קצוץ דק
חופן רוזמרין
קורט פלפל שחור
מעט שמן לשימון הקערות
וכשליש כוס שמן זית

במתכון הזה הכנתי שתי אופציות של לחמניות,
והאופציה השניה היא במקום עם רוזמרין ובצל,
הכנתי גם עם חופן גדול של בזיליקום,
5 חתיכות עגבניות מיובשות,
וחופן גדול של זיתים,
אפשר לשלב גם בצל שום ומרווה שאכין בנגלה הבאה פשוט שעשיתי משלוח ודווקא המרווה נגמרה להם ולא הגיעה :/
אבל כל השאר פשוט מפנקים…

נתחיל-
לערבב בקערה אחת-
קמח, סוכר, מלח
ושמרים.




אחרי שעירבבנו הכל טוב טוב, נשים בצד ונמלא סיר רוטב קטן במים והחלב סויה,
לחמם את הנוזלים כ 2 דקות, רק עד שחמים, לא חם מידי, עדיין נעים למגע.


את הנוזלים לשפוך לתוך גומה שיצרנו בתערובת הקמח ולערבב יחד לבצק אחיד,
הבצק יוצא בהתחלה קצת דביקי,
אבל לפזר מעט קמח על המשטח ולאט לאט ללוש עד שמקבלים בצק נוח ולא מידי דביק אבל עדיין גמיש,
את הבצק ללוש במשך 10 דקות,
זה די הרבה, לי כאבה הזרוע מזה, אבל זה הכרחי לגלוטן לפעול ולהפוך את הבצק שלנו לגמיש ונעים.
מה שיבטיח אחלה תוצאה בסוף, אז לא להתעצל, מקסימום יצאו שרירים…


עשינו כדור יפה ועגול, אושן הביטה בציפיה והתרגשות… משהו טוב הולך לצאת מזה…


את הכדור להחזיר לקערה לאחר ששימנו אותה במעט שמן בישול, ולכסות את הקערה בנייר נצמד.
עכשיו ניתן לזה לעשות את שלו.
נמתין לבצק שיתפח במשך 45-60 דקות.
הקסם בפעולה…

וואו אחרי כשעה, תראו מה קרה…

זה תפח מדהים וזה מאיים להשתלט לי על המטבח 🙂
בזמן שהבצק תפח הכנו את התיבלון שלנו.
יצאתי לגינה וקטפתי לי מעט רוזמרין טרי…


מה עשינו…

לחמם שמן זית במחבת רחבה- אפשר להשתמש גם בקצת פחות שמן,
לטגן את הבצל על אש נמוכה עד לשקיפות, להוסיף את שן השום הכתושה והקורט פלפל שחור,
ואת הרוזמרין לכעוד חמש דקות טיגון בעירבוב תמידי.
כמובן שאותן הוראות הכנה אם בחרתם להשתמש במרווה והבצל או בבזיליקום והזיתים עם העגבניות המיובשות.

עד שסיימנו עם ההתפחה גם התערובת התקררה ואפשר להמשיך בהכנה.

לפרוש את הבצק עם הידיים ולשפוך את התערובת המוכנה מעל, לגלגל יחד וללוש היטב עד שהתערובת כולה נטמעת בבצק.
אם הבצק שוב מרגיש מעט רטוב, אפשר להוסיף מעט קמח מעל למשטח ולעבוד עד לבצק נעים.

את הבצק נחלק לשמונה חלקים שווים וקטנים.
נגלגל אותם לעיגולים, אם יש חלק פחות יפה בעיגול, נהפוך את העיגול כשהחלק הלא יפה יהיה למטה.

ואת העיגולים נסדר בצורת פרח כשכל כדור נוגע מעט בכדור שלידו.
המטרה היא שההתפחה האחרונה והאפיה יחברו מעט את הלחמניות ללחם אחד גדול שאפשר לקרוע ולחלק לכולם בשולחן…
את הכדורים נכסה בניילון נצמד מרוח בשמן (לא נרצה שהניילון יצמד לנו לבצק),
ונחכה לעוד התפחה של 45 דקות.

סילחו לי על הורוד מזעזע, זה סיליקון האפייה שלי והצבע הסביר היחידי שמצאתי.

רגע לפני הכניסה לתנור נמרח מעט חלב סויה מעל לכל כדור ונקשט בעלה רוזמרין/בזיליקום/מרווה.
נחמם את התנור ל210 מעלות ונאפה למשך 20 דקות.

מממ…. אין לי סבלנות לחכות יותר…

וואו כמה התענגנו,
ההמתנה הייתה שווה,
חשוב לחכות שהבצק יתקרר לפני שפותחים אותו אחרת הלחמניות יראו קצת לחות מידי מבפנים.
וזה יכול לעשות כאב בטן (ככה אומרות הסבתות) ( לי זה לא קרה)

 

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
28 replies
  1. shalhevet says:

    תודה על המתכון!!
    נראה ממש טוב……

    שווה את ההשקעה…
    תמשיכי עם העבודה הטובה שלך !

    Reply
  2. אלה says:

    הי נטלי, ניסית אולי את הלחמניות בשילוב קמח מלא?

    Reply
  3. Katy says:

    הבת שלך מהממת ברמות על !

    Reply
  4. שירה says:

    הי זה נראה נהדר, אני מתכוונת לנסות את זה בחג.
    אף פעם לא השתמשתי בשמרים, אני יודעת באופן מעורפל שיש סוגיה של שמרים לחים או יבשים… אז איזה שמרים לקנות?

    Reply
    • Natalie says:

      היי שירה, השתמשתי ביבשים 🙂

      Reply
      • שירה says:

        תודה, הכנתי את זה היום לארוחה עם חברים ויצא מצוין!
        השתמשתי בקמח לבן ומשום מה זה לא השחים בכלל למעלה אלא נשאר לבן כזה, אז שמתי את זה עוד דקה בגריל.

        Reply
        • Natalie says:

          🙂 מעולה, השבוע אנסה שוב, הפעם עם שילוב של בצל ומרווה, יש לזה קסם מיוחד. לגביי ההשחמה, אולי באמת היה צריך לתת לזה עוד מכת חום מעל,
          אפשר גם למרוח מעט קטשופ מהול במעט מים וזה יוצא מבריק מעל,
          עוד אופציה זה למרוח מעט סויה מעל, גם עוזר להשחמה יפה ונחשקת …

          Reply
  5. אבי says:

    הכנתי היום ויצא פשוט מעולה! מזכיר לי במרקם את הלחם המרוקאי של סבתא שלי

    תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      מעולה 🙂 שמחה, אנחנו מתכננים להפוך את הלחמניות למשהו די קבוע, חייבים פעם בשבוע להתפנק קצת, ובעלי כבר מבקש את הנגלה הבאה…

      Reply
  6. גיל says:

    יש אפשרות להחליף את החלב סויה במשהו אחר?

    Reply
  7. רוני says:

    איזה יופי!
    שמחה להתוודע לבלוג המקסים. 🙂
    שאלה על האפייה – מה זה בתמונה, מסתתר מתחת לתבנית?
    פולי סויה יבשים? חומוסים?
    אני מכירה את השיטה של תבנית עם מים מתחת לסבכת האפייה כשעושים עוגה או בראוניז ורוצים שלא יצא יבש מדי, אבל על הדבר הזה עוד לא יצא לי לשמוע.
    הסבר?
    (תודה!)

    Reply
    • Natalie says:

      חחחח, לא חשבתי שזה משהו שישימו אליו לב,
      זה סוג של אבנים קטנות ששמים בתחתית התנור לפיזור טוב יותר של החום,
      יש לי תנור גז, שממש עובד על אש, לא כמו המודרנים :),
      אז מצריך שיטות ישנות של עבודה לקבלת תוצאות מדוייקות.

      Reply
  8. מוטי says:

    ראשית יש לך בלוג מקסים. השבוע התוודעתי אליו.
    לגבי הצילומים המרהיבים המצורפים: שאלה: הם מעורפלים, מעין לבן אלא אם כן אני ממקדת אותם.
    איך אפשר ליצב את התמונה כי זה קצת מעצבן ואין רצף ויזואלי.
    בנוסף: לא אפיתי עם שמרים.
    יש את הגוש הרבועי, או גרגרים שראיתי במקרר בסופר.
    איזה מהם להעדיף? ראיתי שלקחת גרגרים, זוהי שקית כמו של שמרית. האם חלב אורז כפי שכתבת יתאים לך מניסיונך הרב, תודה וחג שמח לך.?

    Reply
    • Natalie says:

      היי מוטי והמון תודה..
      נתחיל בצילומים, הבעיה כניראה בדפדפן שלך, תנסה לעבור לכרום ותראה ברור יותר.

      אני אישית מעדיפה להשתמש בגרגירים בגלל הפיזור היותר אחיד וקל שלהם.
      ויש כאלה שבאים בשקית כמו שציינת.
      אין בעיה להשתמש בחלב אורז, זה יצא מצויין 🙂
      המון בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא לך הניסיון הראשון…
      זה שווה את זה!

      Reply
  9. שגיא says:

    יצא סופני…

    Reply
  10. שירלי שגב says:

    אמא’לה…עכשיו לרשימת ההכנה שלי ודחוף!!!! אין עליך יא תותחית. אגב אנחנו חברות גם בפייסבוק, תודה על האישור 🙂

    Reply
  11. Gali Baharouzi says:

    ושוב שאלה לגבי גלוטן איך הופכים – ללא גלוטן

    Reply
    • Natalie says:

      משמועות ששמעתי פה ושם, קמח כוסמת עובד יפה מאוד… אין לי ניסיון איתו ואני לא יכולה להמליץ מידע אישי אבל אני מעבירה מידע ששמעתי לא פעם אחת מחברים.
      מקווה שזה עוזר… 🙂

      Reply
  12. מיכל says:

    וואו, איזה מתכון מדהים – תודה רבה!!
    יצאו שחומות וקריספיות יותר מכל לחמניות שאי פעם הכנתי…
    כל מי שאכל התענג ולא האמין כשחשפתי שאין חמאה וביצים בבצק 🙂

    Reply
  13. מאיה says:

    היי שירי-הכמויות האלה הן ל6 עיגולי לחמניות או שפיצלת את הבצק לשניים ואחד עשית עם רוזמרין והשני עם העגבניות והבזיליקום?

    Reply
  14. עמית says:

    היי,
    קודם כל נראה מדהים!
    אשמח לדעת כמה לחמניות יוצאות מהמתכון? 8 כמו בתמונה או שיצאו לך עוד?
    דבר שני, במה אפשר להחליף את השמן זית? להפוך את המתכון לדיאטטי יותר…

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *