קנלוני / לזניה במילוי טפינת (גבינת סויה) סויה עם ברוקולי וצנוברים ברוטב עגבניות ופלפלים טבעוני

16 Mar
March 16, 2013


נשאר לי כל כך הרבה חמץ בבית… מה נעשה איתו? קדימה, נבשל קנלוני מדפי הלזניה…
נשתמש ברוטב טרי ומהמם וטיק טק ארוחת צהריים מוכנה.

מרכיבים:


7-8 דפי לזניה או פסטת קנלוני מוכנה לשימוש

למלית:

100 גרם ברוקולי
350 גרם טפינה (גבינת סויה)
1 שן שום כתושה או קצוצה דק
50 גרם פירורי לחם
15 גרם צנוברים
חצי כפית אגוז מוסקט טרי או כתוש, אבל לא חובה אם אין לכם
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

7-8 דפי לזניה שאותם נרתיח בסיר מים עם מעט שמן עד שיתרככו בערך עד למידת אל דנטה, ככה שיהיו רכים אבל לא יותר מידי, שלא יתפרקו או יקרעו לנו.
באותו הסיר (אני חוסכת זמן ובלאגן) אני מכניסה גם את ה-100 גרם ברוקולי שיתרכך, מה שקורה בדיוק באותו הזמן שלוקח לדפי לזניה להיות מוכנים.
לאחר הבישול נסנן ונקרר עם מים קרים למניעת הדבקות של דפי הלזניה אחד לשני או לעצמם.

נשתמש ב- 350 גרם טפינה שנכין מראש, זה 350 גרם שיוצאים מליטר של חלב סויה, אז אם יוצא לכם פחות, פשוט ערבבו עוד מעט מהמים או הפחיתו מהמים של הגבינה, וזאת מידת הסמיכות הרצויה לנו למתכון.

את הברוקולי, הטפינה, שן השום, פירורי הלחם, הצנוברים והאגוז מוסקט נכניס לבלנדר ונרסק.
נוסיף מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם. והמלית מוכנה.

לרוטב:

מעט שמן לטיגון
5-6 עגבניות טריות
5 כפות רסק עגבניות
1 פלפל אדום, גמבה
בצל אחד קטן
חצי כפית טימין יבש/טרי
חצי כפית רוזמרין יבש/טרי
2 שיני שום
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

תוספת לרגע לפני האפיה:

3 כפות שקדים מרוסקים
2 כפות צנוברים
מעט פלפל שחור גרוס


נחמם את השמן בסיר ונטגן מעט את הבצל ואת השום,
את הפלפל והעגבניות נרסק בבלנדר או שנגרד בפומפיה ונוסיף לסיר,
נערבב פנימה את רסק העגבניות ואת התבלינים ונבשל על אש קטנה למשך כ-10 דקות, מידי פעם נערבב ואם מראה סימני התייבשות נוסיף מעט מאוד מים, רק כדי שלא יהיה יבש מידי.
כשהרוטב מקבל צבע אדום ונראה מוכן, נעביר אותו לכלי פיירקס (חסין חום) לאפיה בתנור.

נחמם את התנור ל-190 מעלות.

נפרוס את דפי הלזניה על משטח נקי ונניח מעל בתחילת הדף (לכיוון הגוף) כ-2 כפות מהמלית המוכנה ונגלגל פנימה, נקבל מעין צורת גליל ממולא (ראו צילום), כל גליל נניח בכלי האפיה שלנו. נמשיך לגלגל את כל הקנלוני ולמלא את כלי האפיה.
נמרח מעט שמן זית על כל גליל קנלוני, נפזר כ- 3 כפות שקדים מרוסקים מעל, 2 כפות צנוברים ומעט פלפל שחור גרוס ונכניס לתנור למשך כ- 40 דקות.

יוצא מעדן.

רגע לפני הכניסה לתנור…



קנלוני טבעוני במילוי טפינה גבינת סויה וברוקולי עם צנוברים  נטלי הולדינג טבעונות



רגע אחרי…



קנלוני טבעוני במילוי טפינה גבינת סויה וברוקולי עם צנוברים  נטלי הולדינג טבעונות



יאמ יאמייי

קנלוני טבעוני במילוי טפינה גבינת סויה וברוקולי עם צנוברים  נטלי הולדינג טבעונות



קנלוני טבעוני במילוי טפינה גבינת סויה וברוקולי עם צנוברים  נטלי הולדינג טבעונות

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *