מתכון לגבינת סויה טבעונית להכנה ביתית וגם ממרח אבוקדו מגניב
תראו, בפוסט אחר פה בבלוג, כתבתי ארוכות על איך מכינים את הגבינה/טפינה. אבל אחרי מספר הכנות, הבנתי שהאמת , היא הרבה יותר פשוטה להכנה
ממה שחשבתי או מהשלבים המדוייקים שכל כך דאגתי ללכת אחריהם.
אני ממש אקצר ואומר שבמס’ שלבים קלים מכדי להאמין מקבלים גבינה מעולה וכל כך מגוונת בשימוש שלה.
נשתמש ב-
2 ליטר חלב סויה ללא סוכר (אלפרו עם התוית האדומה)
3 לימונים בינוניים
3/4 כוס מים רותחים
לטעם-
מלח
2 שיני שום
נזדקק למסננת, לבד להכנת גבינה, לקערה, לסיר גדול עם מכסה, לכף לעירבוב ולבלנדר/מעבד מזון.
אז מה עושים-
בואו נכין את כל הכלים שלנו קודם.
נדליק את הקומקום לחמם את המים שנצטרך.
נסדר כמו בצילום את הקערה, מעליה את המסננת ועליה את הבד להכנת הגבינה.
נשפוך את 2 הליטר חלב סויה לתוך הסיר הגדול ונחמם עד לסף רתיחה. נכבה את האש.
נסחט את הלימונים לתוך הכוס עם ה3/4 מים רותחים נערבב, ונשפוך שליש מהכמות לתוך החלב בסיר ונערבב.
לאחר כחמש דקות נוסיף עוד מעט מהכמות ונערבב. ולאחר כעוד חמש דקות נוסיף את השאר, נכסה למס’ דקות וכבר נראה איך החלב מתגבן לו לאיטו בסיר.
מקסימום רבע שעה והגבינה כבר מספיק מופרדת מהמים שלה בסיר ואפשר להעביר למסננת המוכנה עם הקערה והבד.
הנוזלים ינזלו להם לקערה, אפשר גם לסחוט את הגבינה מעט עם הידוק הבד, אבל לא רוצים אותה יותר מידי יבשה. מה שכן, לא רוצים אותה יותר מידי רטובה, אז מה שאני עושה זה לסחוט היטב היטב, וכשאני מעבירה לבלנדר אני במידת הצורך מוסיפה מעט מהמים שסחטנו שעדיין בקערה שלנו. המים יהיו צהבהבים מעט.
בבלנד נוסיף את השום והמלח, כמו שאמרנו נטחן הכל ואם יש צורך בעוד מים נוסיף עד שנראה שזה במרקם ורכות רצויה והגבינה בעיקרון מוכנה לשימוש.
היא נשמרת בכיף שבוע במקרר כמו שהיא, אבל נאכלת תוך יומיים אצלי.
אם רוצים אותה יותר במרקם של גבינת ריקוטה אז לא להוסיף את המים ולא לטחון אותה, פשוט לפורר מעט עם המזלג ולתבל במה שאוהבים,
ועוד פיסת מידע קטנטנה, לכל תהליך ה”גיבון” של הגבינה מסויה בכלל קוראים “טיפון” מלשון “טופו”, לכן זו לא גבינה אלא טפינה, לא רציתי לבלבל לכם את השכל בתהליך ההכנה אבל אשתדל מעכשיו להשתמש במושגים הנכונים, סתם כי זה מגניב ולמדתי מילה חדשה 🙂
זה כל כך פשוט להכנה שזה מביך…
הכנתי איתה מס’ מתכונים עד כה ואני מרוצה מאוד.
כמו למשל ממרח האבוקדו הגאוני הזה, מה יש בו בעצם?!?.. הכי פשוט,
אבוקדו אחד מרוסק היטב, כף-שתיים מהגבינה עם השום מעט שמן זית מעל ופתיתי צ’ילי אדום לחריפות.
כמובן שאפשר לאלתר עוד מרכיבים פנימה כמו זיתים או כוסברה קצוצה…. אוף איך בא לי עכשיו עוד כזה ונגמר האבוקדו :/
טוב, נו, אתם יודעים. אבל אני אומר את זה, כן זה מתבקש: מחר נקנה עוד אבוקדו… 🙂
המעדן האחרון שהכנתי עם הגבינה היה הפלפלים האפויים במילוי הגבינת שום (הקליקו על התמונה לעבור למתכון)-
וגם פסטה מגניבה עם רוטב גבינה עם צ’ילי, בצל סגול וזיתים (הקליקו על התמונה לעבור למתכון)-
יש עוד הרבה בתוכניות עליה בעתיד… 😉
ואז הרימה את הכפפה ענת היקרה והכינה את המתכון כולו כולל משלב החלב, מפולי סויה עצמם,
מה שחוסך הרבה בעלויות, ואם מכינים כמות גדולה ויפה זה יכול לייעל מאוד את כל העסק,
הקליקו על התמונה ותעברו לשירשור עצמו בפייסבוק-
מקווה שהבנתם כמה קל וכיפי להכין גבינה טבעונית טעימה ושימושית, אז קדימה להכנה, אשמח לשמוע מה הכנתם בעצמכם…
נראה מעולה.
את חושבת שזה יעבוד גם עם חלב מסוג אחר (שקדים, אורז)?
אני לא בטוחה, מה כן אני מכירה סוגי הכנה של גבינות ישירות משקדים עצמם או אורז עצמו, אבל זה כבר עם הטחינה של השקדים ועבודה קצת שונה. אני אנסה לברר לגביי הכנת חלב מסוג שונה של חלב…
תודה רבה!
לצערי לא עובד עם חלב שקדים לדוגמא של ויטאריז 🙁
החלב לא התגבן
תודה רבה על המתכונים הנפלאים. האם לדעתך אפשר להשתמש בחיתול בד של התינוקות, שמעתי על זה משהו…
היי רונית
מניסיון של אחרים הבנתי שעבד להם עם החיתול של התינוק, הטטרה, אבל מהניסיון שלי לא היה כל כך מוצלח עם החיתול אז קניתי בד להכנת חלב יעודי וזה היה הרבה יותר קל וטוב. ואם את לא בטוחה לגביי הבד, תנסי בכמות של קרטון אחד ותבדקי… מקסימום תסחטי בקצת יותר כוח את הבד עם החלב בתוכו וזה יסחט טוב יותר.
תודה רבה 🙂
אני משתמשת בחיתול ויוצא לי מעולה
מה הכמות שיוצאת מליטר חלב, תודה מראש…
יצא לי בסביבות ה250 גרם אחרי הוספת המים (שסיננתי מהחלב עצמו) ועירבבתי בבלנדר עד לרמת הסמיכות הרצויה למתכון שהכנתי באותו היום שהיה הפלפלים האפויים.
נטלי,סליחה שאני מתערבת אחרי כל כך הרבה זמן
אם ליטר חלב סויה עולה 14 שקלים ויוצא מזה 1/4 ק”ג,זה אומר שהמחיר של הגבינה ל-1 ק”ג הוא 60 שקלים כמעט.
לא עדיף לקנות ישר טופו רך? זה לא אותו דבר?
היי נטלי, אחלה מתכונים והצעות מאוד שימושיות.
האם לדעתך אפשר להכין ממנה גם מטעמים מתוקים.
ללא ספק. אני בונה עליה בגיזרה המתוקה גם, רק שעדיין לא יצא לי ומאז העוגה האחרונה אני מנסה לפתוח רווחים קצת יותר גדולים בין לבין עוגה 🙂 כי כבר פתחתי כפתור במכנס…
אפשר להכין כנאפה 🙂
הכנתי עם גבינת שקדים מעורבבת עם קרם קוקוס אבל זה אמור להיות על אותו עיקרון!
וואו רעיון מעולה 🙂 תודה רבה
שלום לך ותודה רבה, נראה נהדר ויש לי רק שאלה קטנה, נניח ואני מוצא של חברת תנובה ולא של אלפרו, זה יוצא אותו דבר לדעתך? או שזה עובד רק עם החלב הזה?
רק אציין שאני מאוד נהנה מהבלוג שלך ומטייל בו הרבה 🙂
תודה רבה, כמובן שאפשר, אני ממליצה על אלפרו מסיבות אחרות, אבל אם זה מה שאתה מוצא, אין חשש ויצא מצויין.
למה את ממליצה על אלפרו?
ועוד שאלה דומה אך קצת שונה, יש לתנובה מוצר שנקרא משקה סויה. זה מוצר ללא חלב.
השאלה אם זה מוצר דומה לאלפרו. העניין הוא שהוא נמצא במקררים, ולא על מדף כמו המוצרים של אלפרו ודומיו.
זה היינו הך, כל מוצר אפשר בעיקרון להחליף למוצר שדומה לו מחברה אחרת. בזמנו אלפרו היה יותר זמין ולי היה על המדפים, היום כבר לא מוצאת אותו יותר כמעט בשום מקום (רק חנות אחת וקצת רחוקה ממני). כשכתבתי את המתכון לתנובה לא היו את המוצרים שיש היום. 🙂
אני לא שואל בהקשר של המתכון, אלא באופן כללי. לא ברור לי למה המוצר של תנובה נמצא במקרר. הוא גם טיפה זול יותר משאר משקאות הסויה. אולי אשאל את תנובה, נראה אם יענו.
אולי זה עניין של אחוז הסויה. במשקה של תנובה יש קצת יותר מ 6%.
אבל אני חושבת שלתנובה אין חלב סויה ללא סוכר. גם החלב במתיקות מופחתת מכיל סוכר…
מה עוד אפשר להכין איתה?
כל מה בא לך שיש בו גבינה או שמנת, אני פשוט מאלתרת ומאוד נהנת מהגילויים האישיים האלו… אני כמובן אעדכן כשאכין עוד משהו מוצלח.
תודה
שאלה- אפשר להכין את הגבינה גם עם בלנדר מוט חלושס כזה או שצריך משהו חזק להתמודד עם הגבינה?
היי, אין שום בעיה עם בלנדר מוט, הגבינה לא חייבת להיות מאוד קטיפתית במרקם ויכולה להשאר טיפה גבשושית אפילו, היא טעימה באותה צורה, ובעיניי המרקם לא מאוד חשוב…
בהצלחה
כמה זמן הגבינה צריכה לשבת בתוך הבד?
זה עיניין של מס’ דקות בלבד, תלוי בצפיפות חוטי הבד שלך, אצלי זה משהו כמו 5 דקות, אני גם קצת סוחטת את הגבינה בסיבוב של הבד.
עכשיו הכנתי עם חיתול בד רגיל יצא מדהים!!!
תודה נטלי שהמתכונים שלך קלים ומוצלחים
תענוג… תהני ממנה.
נראה מעולה!
עוד קצת מידע – אצל הסבתא הטוניסאית, טפינה=חיטה.
🙂 נכון, זה בעצם השם של התוניסאים עבור החמין/הצ’ולנט עם החיטה, אני במקרה חצי תוניסאית אז מכירה את המילה מהבית, רק שזה לא מאותו מקור של השם, פשוט במקרה אותה מילה …
היי נטלי,
מי שלא חבר של ענת, כנראה שלא יכול לצפות בפוסט שלה בפייסבוק.
יש לך אפשרות להסביר כאן איך להכין מפולי סויה?
מנסה לחסוך עלויות, כפי שציינת.
תודה מראש וסופ”ש נעים.
חלב סויה של אלפרו- ליטר עולה 14 שח וצריך שני ליטר חלב אז אנחנו כבר ב 28 שח. אני הכנתי את החלב לבד מפולי סויה שעולים 1.5 שח ל 100 גר. השתמשתי ב 200 גר השרתי לילה למחרת שמתי בבלנדר על כל כוס פולי סויה 2 כוסות מים (עשיתי בשתי נגלות כי יצא לי הרבה) אחכ סחטתי לחיתול בד והחלב שיוצא מתוך החיתול זה החלב סויה אותו העברתי לסיר והבאתי לסף רתיחה וההמשך הוא אותו המשך מוכר אפשר לראות בבלוג של נטלי הולדינג עם הדרכה מצולמת. את מה שנשאר בתוך החיתול אפשר להוסיף לפשטידות , לעשות מזה טחון מהצומח וכו
במילותיה של ענת 🙂
כדי לצפות בפוסט צריך להצטרף לקבוצת “בישול טבעוני” בפייסבוק. הצפיה היא לחברים בקבוצה בלבד.
תודה רבה!
הי
הכנתי את הגבינה וזה באמת קל ופשוט
אבל הטעם של הלימון ממש מציק
אצלך לא מרגישים את החמיצות שלו?
היי ענבל, האמת שלא מפריע בכלל, גם לא חזק מספיק כדי להרגיש כל כך, בהתחשב בעובדה שלגבינה חלבית יש טעם מעט חמצמץ, זה הכי נורמלי שגם זו תטעם דומה, שכן זו המטרה.
ותמיד אפשר להפחית מעט, זה בעיקר עבור הגיבון עצמו, ואם את רואה שפחות מהכמות מספיקה לך, אז השתמשי בפחות, מקסימום אם צריך יותר תוסיפי בהמשך תהליך הגיבון…
המרקם יצא ממש של גבינת שמנת, שהיא בדכ בכלל לא חמוצה
גבינה לבנה אף פעם לא אהבו אצלנו…
אני אנסה בפעם הבאה עם פחות לימון ואולי גם אוסיף לבלנדר איזה תמר לשבור את החמוץ.
תודה!
מעולה 🙂 בהצלחה…
You make tihgns so clear. Thanks for taking the time!
היי חזרתי 🙂
שמחה לבשר שהצלחתי להכין אחלה גבינה גם מחלב סויה של הרדוף ללא תוספת סוכר
https://www.google.co.il/search?q=%D7%94%D7%A8%D7%93%D7%95%D7%A3%20%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%94%20%D7%A1%D7%95%D7%99%D7%94%20%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%A0%D7%99%20%D7%9C%D7%9C%D7%90%20%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%AA%20%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8&aq=f&um=1&ie=UTF-8&hl=iw&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=jO2AUaDUF-z40gWgv4GoDw&biw=1366&bih=608&sei=j-2AUcTePOa00QWa9oCYCg#imgrc=IThalDsQx3CGzM%3A%3BikZW8WdjFU2vmM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.shorashim-store.co.il%252FUpload%252Fitm_148_soy_no_salt.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.shorashim-store.co.il%252FItem.asp%253Fproduct%253D2467%3B150%3B290
קצת פחות התגבשה (לא לכדור) אבל לא נורא 🙂 העיקר שהיא מוצלחת
תודה!
מעולה, זה באמת מה שחשוב, שיהיה לך טעיםםם…. תודה רבה 🙂
הכנתי פעם ראשונה את הממרח טופו שלי
הוספתי זיתים ויצא פשוט מעולה
תודה על המתכון הוא היה כתוב בצורה ברורה
חבל שלא הכנתי יותר
הדבר הבא הוא המיונז
בשמחה, שמחה לקרוא על הצלחות 🙂 תודה לך
הכנו עכשיו ויצא מדהים!
הוספנו שום, שמיר וקצת מלח, ויצא ממש מטעם של ממרח שמנת גם מבחינת המרקם הסמיך.
היה קשה להפסיק לאכול.
אם טוחנים ארוכות בבלנדר מקבלים מרקם משחתי במיוחד. דבר שמשדרג פלאים את אפקט השמנת…
תודה רבה על המתכון!!!
היי!
יש מצב פשוט לטחון גוש טופו בבלנד עם עוד דברים לעצלניות שבנינו? 🙂
מה את אומרת?
לא יוצא אותו דבר… 🙂
בהמשך לשאלה של ענבל, ניסיתי עם חלב שקדים של ויטאריז, לצער5י החלב לא התגבן
🙁
חלב שקדים לא מתגבן, לסויה יש תכונות שונות מלסוגי חלב שונים, לכן משתמשים רק בסויה בשיטה הזו…
הי נטלי,
הכנתי את הגבינה עכשיו, לאחר שעקבתי באדיקות אחרי ההוק=ראות.
לא היה לי בד מיוחד להכנת גבינה אז השתמשתי בכ15 שכבות, זו על גבי זו, של בד גאזה
עד שהיה מספיק עבה ודמה לבד
הבעיה – מרקם הגבינה שיצא בסוף לאחר סחיטה וערבוב בבלנדר הוא מיימי=דליל, ולא משחתי/סמיך כמו שרואים בתמונות שהעלית כאן. איפה טעיתי?
האם עדיין אני יכולה להשתמש בנוזל שיצא לעוגת הטפינה האפויה שלך?
היי דיינה
2-3 שכבותשל בד גזה זה מספיק,
הגבינה לא נסחטה לך מספיק ולכן דלילה,
היא לא תתאים לעוגה.
היא תוכל להיות טעימה עם תיבלון בתור רוטב לפסטה, תבשלי על אש קטנה עד שהמים יצתמצמו מעט ותוסיפי טעמים שאת אוהבת. את יכולה גם להכין פסטה אפויה בתנור עם הרוטב הזה 🙂
היי לכולם, אני צריכה עזרה!
הכנתי אתמול את הגבינה שבמתכון וזו ממש לא הפעם הראשונה שלי.
!!!בפעמים הקודמות היא יצאה מעולה
משום מה הפעם החלטתי להוסיף קצת שמרי בירה כי אני יודעת שזה נותן מרקם גבינתי – אבל קרה אסון!!! הטעם יצא מחרידדדדדדדדדדדד!!!
ניסיתי לתקן בעזרת מלאאאאא לימון ומלח, הוספתי גם מעט שום.. אבל כלום לא עוזר. הטעם של שמרי הבירה חזק מידי.
.
למישהו יש עצה איך אני יכולה לתקן את הטעם??
או שאני אפשוט אפרד לשלום מ2 ל’ חלב אלפרו 🙁
אין מה לעשות, קורה שלפעמים משנים משהו וזה לא כל כך עובד כמו שחשבנו, גם לי קורה. אם לא טעים לך, תהפכי את זה לממרח לפסטה, או מוקרם בתנור, אולי כך זה יהיה אכיל וטוב, אם ממש לא נראה לך, תפרדי לשלום כידידים 🙂 בפעם הבאה ניסיונות לעשות בעדינות, זהירות ולטעום תמיד 🙂 בהצלחה
גאוני 🙂 תודה נטלי על המתכון הפשוט , רציתי להכין גבינה כבר המון זמן וכל המתכונים תמיד נראו מסובכים אבל הכנתי עכשיו ממש בקלות ואז אכלתי חצי מהכמות כי לא אכלתי גבינה כבר כמה שנים טובות וזה היה כל כך טעים:) ואת החצי השני לא שמתי בבלנדר , סחטתי ממש את כל הנוזלים עשיתי כדורים גילגלתי בזעתר והכנסתי לצנצנת עם שמן זית
תודה 🙂
מדהים, מדהים, מדהים, אני כבר המון זמן רוצה לגלגל לי בזעתר ולשים בשמן זית ולא יוצא לי, הכנסת לי חשק להכין מחר 🙂 תודה.
נטלי היקרה,
איזה יופי של אתר.כל כך פשוט להבנה.
יש לי שאלה,האם התהליך הזה מגיע גם לבסוף לטופו? נראה לי שזה מה שהבנתי המון תודה על הרוח הכל כך חמימה ואוהדת.
תודה רבה חנה, התהליך הוא דומה להכנת טופו. אך פה מקבל כיוון לכיון מוצר שהוא ממרח דמוי גבינה.
היי נטלי
אזלו לי הלימונים! האם ניתן להכין עם חומץ או שזה ממש ישפיע על הטעם? תודה
ממש לא להשתמש בחומץ. רק לימון טרי 🙂
חיביתי את האש לפני הרטיחה הוספתי לימון ומיים ,,מה אני עושה שיצא לי גבינה?
היי אוריאנה. אין צורך להוסיף מים. רק חלב סויה, לתוכו לימון. אם לא התחיל להתגבן (להיות חתיכות צפות במים של גבינה), אז המים לא מספיק חמים או שאין מספיק לימון.
סבבה תודה..הבעיה היא שאחרי שכיביתי את האש לפני הרתיחה הוספתי את המיים עם הלימון וכלום לא יצא נישאר לי נוזל..עם לא גבינה אז מה אפשר לעשות אם זה? תודה
שלום לך המון תודה על המתכון המעולה אפשר להציע לי אך מכינים מגבינת טופו
גבינה מתאימה לעוגות או ממרח גבינה אבל בלי סוכר תודה
הגבינה עצמה, כמו שהיא, ללא התוספות המלוחות, היא מתאימה. יש אצלי פה באתר מתכונים על בסיס הגבינה הזאת בדיוק.
כמה גבינה יוצא משני ליטר חלב?
לא יצא לי למדוד. אם תבדוק כמה יצא מהכמות במתכון הזה או מאחרים, תוכל לחשב מינוס פלוס
Trackbacks & Pingbacks
[…] http://thevlog.co.il/%d7%92%d7%91%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%a… […]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!