כיסוני בצק טופו ממולא בשעועית טבעוני

01 Oct
October 1, 2012

מנה מדהימה וטעימה באופן מיוחד!!!

מנות: 8 חתיכות בינוניות (ל-4 סועדים אני אוהבת להכפיל כמויות)
משך זמן ההכנה: כ-שעה

בצק עדין ורך, מאוד מאוד טעים ומאוד קל לעבודה ופשוט להכנה,
מתאים לאפיה עם כל מילוי שעולה על רוחכם.
הבצק הכי טוב שאני מכירה! באחריות!
אני אוהבת למלא בתערובת של שעועית מבושלת עם בצל, שום וכוסברה אבל כל רעיון אחר יתאים.


מצרכים:
כוס וחצי קמח תופח
200 גרם טופו (רצוי משי אם יש בנמצא!)
כף מלח
כף כמון
100 גרם שמן קוקוס ללא ריח/ שמן ענבים/ מרגרינה

אופן ההכנה:
לשים היטב למשך כ-10 דקות את מרכיבי הבצק עד שמתקבל מרקם אחיד ונעים וללא גושים,
(אני מכניסה את שמן הקוקוס ל-20 שניות למיקרו והכל נמס ונעים לעבודה).
מניחים בצד ומכינים את המלית.

אפשרות שניה היא לערבב הכל יחד במעבד מזון כדקה-שתיים עד שהתערובת אחידה והופכת לגוש אחד גדול שמסתובב לו בפנים.
להוציא החוצה וללוש למשך כ- 10 דקות עד לבצק גמיש ולא מתפרק.

למלית:

כוס וחצי שעועית (אפשר גם סוג אחר של קטניה או שעועית) שכבר רכה ומוכנה,
וזה אומר להשרות את השעועית לכמה שעות, ולבשל עד לריכוך. אפשר להשתמש גם בשעועית מוכנה מקופסה, אבל הכי טעים טרי.

בצל אחד קצוץ ומטוגן במעט שמן זית

2 שיני שום כתושים

חופן כוסברה קצוצה דק

מעט מלח, פלפל לטעם

לערבב הכל יחד בקערה.

לקרוץ עיגולים בבצק המרודד, למלא את הכיסונים ולסגור היטב, להדק עם מזלג בקצוות.
מעל כל הכיסונים מורחים מעט טחינה גולמית, (או מעט סילאן מהול במים למראה מבריק),
ומפזרים מעט קצח או שומשום.

לאפות על חום בינוני כ-180 מעלות בתנור שחומם מראש עד להזהבת הבצק (בסביבות 30 דקות, אבל חשוב לבדוק כי כל תנור עובד קצת אחרת).

התערובת של המילוי מ ע ו ל ה כסלט בפני עצמו,
אנחנו תמיד מכינים קצת יותר ומגישים בצד כמנות סלט אישיות עם טחינה טריה…

כיסוני בצק טופו ממולא בשעועית מנומרת טבעוני

כיסוני בצק טופו ממולא בשעועית מנומרת טבעוני

וכך אני נראה מאחור 🙂

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,
29 replies
  1. שירה says:

    הדבר הזה פשוט שלמות….תודה רבה שאת טבעונית. 🙂

    Reply
  2. חגית says:

    שמחה על הגילוי של הבלוג.הרבה דברים טובים.לגבי המתכון יש קצת חוסרים:לא מצויין פרק הבישול/טיגון/אפייה ויש קטע שרשום מרגרינה. א.האם נחוצה? ב.היא לא מופיעה במרכיבים ג.האם שמן הקוקוס מחליף אותה? מאוד לא ברור.

    Reply
    • Natalie says:

      היי חגית, את לגמרי צודקת, ההעתקה של המתכון לא הושלמה, המרגרינה הייתה רשומה כאופציה חלופית לשמן קוקוס אבל ביטלתי אותה לגמרי, והוספתי את שלב האפיה בתנור.
      סליחה על הבילבול…
      והמון תודה 🙂
      אם את צריכה עוד עזרה, אני פה…

      Reply
      • Natalie says:

        ובמקור זה היה- חצי חבילת מרגרינה-175 גרם (או רבע מרגרינה ו-2 כפות שמן קוקוס),

        אם זאת אופציה מועדפת עלייך …אני פשוט נמנעת איפה שאפשר מהמרגרינה.

        Reply
  3. sharon says:

    הי נטלי
    הכנתי את המתכון עם שמן קנולה
    כי לא היה לי קוקוס
    לשתי די הרבה ולמרות זאת הבצק התקשה להתאחד
    רציתי לדעת איך יש לטפל בטופו האם לפורר אותה
    במילוי החלפתי את השעועית בעדשים שחורות והוספתי גם תפוח אדמה שבושל ונמעך לתערובת
    לבסוף יצאו לי כיסונים נחמדים וטעימים
    לטעמי כף מלח בבצק זה המון יצא די מלוח

    Reply
    • Natalie says:

      היי שרון, לפי המתכון אין סיבה שהבצק לא יתאחד, אני מכינה אותו אינספור פעמים ותמיד יוצא טוב, את הטופו אני מפוררת פנימה ולשה איתו, ואולי בגלל השמן זה לא הסתדר בול?

      האילתור נשמע מעולה לגמרי, בעיקרון כל מה שבא לך להכניס פנימה, זה מצויין, ומלח זה לפי הטעם 😉
      אני מקווה שאהבת.
      שבת שלום

      Reply
    • Anonymous says:

      יש הבדל גדול בין מרגרינה לשמן- מרגרינה עוברת תהליך שנקרא אמולגציה, שמאחד שמן ומים (בתהליך כימי כמובן, וזו הסיבה שמאוד לא בריאה)
      , שמן לבדו אכן עלול להקשות מאפים, וגם אני משתדלת, כמו נטלי, להימנע ממרגרינה ככל האפשר אבל
      עדיין לא מצאתי את גיזת הזהב שתחליף חמאה במאפים באופן מושלם……

      Reply
      • Natalie says:

        ההבדלים ידועים לי, אני מציעה את האפשרויות עבור מי שהבחירות שלו שונות. תנסי עם שמן ענבים או בישול רגיל ותגלי בצק מושלם!

        Reply
  4. ישי says:

    מה עושים בקיץ כששמן הקוקוס נוזלי בטמפרטורת החדר? יכול להיות שזה מקשה על הבצק להתאחד כשמשתמשים בשמן נוזלי? אולי להוסיף יותר קמח…?
    בכל אופן מנסה את זה מחר נראה איך יסתדר 🙂

    Reply
  5. אורית says:

    הטחינה שמורחים מעל אמורה לההיות גולמית או מעורבבת עם מים ולימון? תודה!

    Reply
  6. אושרי says:

    היי נטלי,
    הכנתי את הבצק והוא מאוד רך ונעים אבל לא מתאחד לאחד. אי אפשר לשחק איתו עם הצורה או משהו בסגנון,
    הוא ממש מתפרק. ניסיתי להוסיף קמח קצת וזה לא עזר. מה את מציעה לעשות?

    Reply
    • Natalie says:

      היי אושרי. אם בצק מתפרק זה אומר שהוא מעט יבש וצריך להוסיף מעט נוזל, לא קמח. ולעבוד איתו בלישה עוד כמה דקות עד שיהפוך לאחיד. הלישה זה מה שמשחררת את הגלוטן בקמח והופכת אותו לאלסטי.

      Reply
  7. אסתר says:

    היי, שאלה, האם וכמה זמן נשמר במקרר? (אנחנו רק 2 אנשים בבית.. זה נראה נעולה אך מלא לארוחה אחת)
    חוצמזה – אין על המתכונים שלך! 🙂

    Reply
  8. lisa s says:

    איזה יופי של מתכון!!!
    כמה מ”ל זה 100 גר’ שמן קוקוס? תודה

    Reply
  9. ליאור :) says:

    היי אין לי מושג מה לעשות עם הטופו- לחתוך לחתיכות קטנות ולהוסיף לקמח ?
    ואני מתה על האתר שלך 🙂

    Reply
  10. ליאור :) says:

    הבצק יצא לי מוזר אבל טעים

    Reply
  11. דנה says:

    אפשר להשתמש בקמח עדשים במקום קמח תופח?

    Reply
    • Natalie says:

      לא ניסיתי, לא יודעת עד כמה הקמח עמיד. בכל מקרה תוסיפי כפית אבקת אפיה לכל כוס קמח עדשים.

      Reply
  12. דנה says:

    היי, האם יעבוד עם טופו משי?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *