סקונס מפנקים וגם עוגיות מאותו בצק…

17 Sep
September 17, 2012

סקונס עם אוכמניות, שקדים קלויים, תפוח,ותמרים בניחוח קינמוני ולא יותר מידי מתוק, בא מעולה עם כוס קפה…
מה עושים עם סקונס?
חותכים באמצע ומורחים, ריבה או ממרח מתוק אחר…

מצרכים-
2 כוסות קמח רגיל
שליש כוס סוכר
כף אחת של אבקת אפיה
רבע כפית מלח
3 כפות שמן קוקוס
2/3 כוס חלב סויה
כפית קינמון
כפית זירעי פשתן או כף קורנפלור עם מעט מים ליצירת בלילה דמוי ביצה
שקית אבקת וניל או חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס צימוקים או אוכמניות (לפי הטעם)
רבע כוס תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
רבע כוס תמרים קצוצים
רבע כוס אבקת סוכר לפזר מעל
שקדים חצויים לפיזור מעל
מעט מרגרינה/שמן קוקוס למריחה מעל הכדורים ולהדבקת השקדים.


ההכנה-
לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות
לערבב את החומרים היבשים קודם-קמח-סוכר-אבקת אפיה ומלח.
להוסיף את השמן קוקוס וללוש עד שמתערבב לסוג של פירורים ולהוסיף את תערובת הפשתן/קורנפלור והוניל.
להוסיף לאט לאט את החלב סויה, ולשים לב שהתערובת לא הופכת לדביקה מידי, אם דביק אז להוסיף מעט קמח,
לערבב עד שהחומרים היבשים מעורבבים עם הרטובים טוב טוב
ולהוסיף את הפירות-תמר-תפוח-צימוקים.
לרדד את הבצק לגובה של 2 ס”מ לפחות (אפשר גם יותר גבוה) ובעזרת חותכן עוגיות עגול לחתוך את הבצק לעיגולים.
אפשר להשתמש גם בכוס או פשוט לגלגל עיגולים קטנים ביד ורק קצת למעוך אותם אחר כך כי הם יתנפחו באפיה.
למרוח מעל את המרגרינה/שמן קוקוס ולפזר את השקדים החצויים.
לאפות עד שהתנפחו והשחימו מעט…

לאחר האפיה לחכות שיתקרר ולפזר מעל אבקת סוכר ולהנות 🙂

את אותו הבסיס בצק של הסקונס רק ללא הפירות, שיטחתי והכנתי ממנו מלא עוגיות,
רידוד זריז על השיש המקומח, חיתוך עיגולים עם החותכן (אפשר גם עם כלי אחר מאולתר),
והחתמת קישוט, – לקישוט בלבד 🙂

קול אההה?!?…


Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
14 replies
  1. אתי says:

    איזה יופי!!!
    מאיפה החותמת הזאת ?
    יש עוד צורות?

    Reply
  2. לורין ברדה says:

    היי, מדהים, והכנתי ויצא משגע… כל המתכונים שלך- בול.

    Reply
  3. גל says:

    הכנתי עם קמח מלא ויצא מעולה!!!
    מושלם לארוחת בוקר בשבת 🙂

    Reply
  4. טלי says:

    היי נטלי היקרה
    את חושבת שאפשר להשתמש בשמן קנולה במקום בשמן קוקוס?
    תודה 🙂
    טלי

    Reply
  5. ירדן says:

    היי נטלי! אפיתי את הסקונס היום והם יצאו טעימים מאוד. השתמשתי רק בקמח מלא, ובסוכרזית יבשה במקום סוכר ויצא מעולה, ט”ו בשבטי 🙂 תודה רבה!

    Reply
  6. channy says:

    ווואו! הכנו היום ויצא פשוט מדהים! (שמנו רק תמרים)
    זה המאפה הטבעוני הראשון שאני טועמת ולא מרגישה עליו שהוא “טבעוני”, הוא אפילו יותר טעים מחלק מהסקונס שאכלנו בחו”ל. וגם בלי הרבה שמן יחסית שזה יתרון אצלי בבית.
    אני כבר עפה לחפש עוד מתכונים למשפחה החצי טבעונית שלנו 🙂

    תודה!

    Reply
  7. בתיה says:

    היי, האם ניתן להחליף את חלב הסויה בחלב קוקוס?

    Reply
  8. ניר says:

    הכנתי על הבוקר לגור שלי (שנה ותשעה חודשים(.
    מעולה! הוא מתלהב מזה מהשנייה שהתחלנו לערבב את היבשים ועד הבכי קורע הלב כשנגמר לו הסקון.
    מלא תודות.

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *