גבינת מוצרלה טבעונית

07 Apr
April 7, 2013



גבינות טבעוניות זה מצרך כל כך נחשק בעולמנו הטבעוני, לא יאומן שעד לא מזמן לא הכרתי את החלק הזה בטבעונות ואני כל כך שמחה לראות אותו מתפתח ומגיע לאנשים מאוד מוכשרים שהופכים מתכונים ליצירות משובחות ומשפרים אותם עם גאונות אישית והשראות…

הפעם הכנתי את המתכון למוצרלה הטבעונית המעולה שהומלצה בקבוצת בישול טבעוני על ידי גיא מוגרבי
שהעלה את הפיצה המשגעת שלו (וואו כמה ריר היא מורידה), עם המוצרלה מעליה, את המתכון תירגמתי מהאתר של
artisanveganlife
ומאוד שמחתי להכיר את המתכון המצויין הזה, הוא מתורגם ממש אחד על אחד, אין פה שום שינוי או תוספת משלי, מי שרוצה יכול לקרוא את אותו הדבר גם באנגלית בלינק.

מצרכים-

כוס יוגורט סויה (או אחר) לא ממותק- מתכון ליוגורט טבעוני
כוס קשיו מושרה ל 3-8 שעות
כוס מים (מחולק לשניים במתכון בהמשך)
1 וחצי כפיות של מלח ים
3 כפות של קמח טפיוקה
1 כף של אבקת אגר אגר (או 2-3 כפות של פתיתי אגר אגר- אפשר לטחון פתיתים לאבקה במטחנת תבלינים)


אופן ההכנה:

להכניס לבלנדר את היוגורט, הקשיו, חצי כוס מים והמלח ולבלנדר עד שמתקבל מרקם חלק, קרמי ואחיד.

גבינת מוצרלה טבעוני טבעונות גבינת קשיו


גבינת מוצרלה טבעוני טבעונות גבינת קשיו


נעביר לכלי גדול ונניח בצד לנוח עם מגבת מונחת מעל באופן שהמגבת לא ממש אוטמת את האויר רק מונחת קלות.
גבינת מוצרלה טבעוני טבעונות גבינת קשיו


נשאיר לנוח למשך כ-12-24 שעות עבור התסיסה של הבלילה לקבלת הטעם המיוחד והגבינתי של המוצרלה.
בצילום- לאחר התסיסה, המרקם הופך למעט יציב יותר.
גבינת מוצרלה טבעוני טבעונות גבינת קשיו


נטרוף פנימה את קמח הטפיוקה.

גבינת מוצרלה טבעוני טבעונות גבינת קשיו


ונעבור לטפל באגר-אגר:

בסיר רוטב נערבב את האגר-אגר יחד עם חצי כוס מים רגילים, נביא לרתיחה ונצמצם על אש קטנה למשך 3-4 דקות.
נוסיף לסיר את הבלילה ונערבב היטב מס’ דקות עד לקבלת מרקם חלק, ומבריק, צמיגי ומעט מוצק.
גבינת מוצרלה טבעוני טבעונות גבינת קשיו


נמלא קערה גדולה במים ובהמון חתיכות קרח,
ובעזרת 2 כפות נעביר “כדורים” קטנים לתוך הקערה הקרה.

גבינת מוצרלה טבעוני טבעונות גבינת קשיו


נשאיר את המוצלה במים הקרים למשך 20-30 דקות והיא מוכנה לאכילה…

גבינת מוצרלה טבעוני טבעונות גבינת קשיו


אני הכנתי עם המוצרלה, בנתיים כן?!.., רק סלט, רק כדי לטעום ולהתפנק קצת,
קצת עגבניות, עלי בייבי, רוקט, זיתים ורוטב בלסמי מעל הכדורי מוצרלה הטבעונית שלנו.
מחר תגיעה הפיצה של גיא מוגרבי, שנראת כל כך הרבה יותר טוב מ’רק סלט’, וכבר הבטחתי לאישי, אז נחזיק אצבעות לתוצאות טובות.
תמונות יגיעו כמובן לפה בקרוב.



גבינת מוצרלה טבעוני טבעונות גבינת קשיו


גבינת מוצרלה טבעוני טבעונות גבינת קשיו


גבינת מוצרלה טבעוני טבעונות גבינת קשיו


גבינת מוצרלה טבעוני טבעונות גבינת קשיו

הצעת הגשה נוספת-

קנלוני במילוי מוצרלה ברוטב עגבניות
קנלוני פסטה גבינה טבעונית מוצרלה


Comments

comments

Tags: , , , , , ,
54 replies
  1. עומרי בזלת says:

    מעניין אם אפשר להתיך על פיצה…

    Reply
  2. יעל says:

    אפשר להחליף את היוגורט בחלב סויה פשוט? כי לפי המתכון של היוגורט זה פשוט חלב סויה עם פרוביוטיקה..

    Reply
  3. חן says:

    מה זה אגר אגר?

    Reply
  4. הודיה says:

    ואם אין לי אגר?

    Reply
  5. Anat says:

    שלום נטלי, מאחר ולא הצלחתי להשיג קמח טפיוקה השתמשתי בטפיוקה, לכן לא הצלחתי להגיע למרקם של מוצרלה אבל הגבינה יצאה מדהימה. מילאתי קנלוני בתערובת התרד שנותרה לי ממתכון הקיש שלך, הוספתי רוטב עגבניות ואת הכמו מוצרלה מלמעלה, ואפיתי בתנור, יצא מעדן. הערב הזלפנו על הכמו-מוצרלה שמן זית וסומק וניגבנו עם הפיתות שאפינו על פי המתכון שלך, והתמוגגנו. אני לא בטוחה שאמשיך לשלב הטבילה במים גם בפעם הבאה… תודה!

    Reply
  6. Orly says:

    היי נטלי…יצא לך לנסות את הגבינה על פיצה? האם זה יוצא מוצלח?

    Reply
    • Natalie says:

      ניסיתי, היא לא נמסה, אבל מתרככת אחלה, וממש טעימה, גם ניסיתי בבורקס, בעלי כמעט התעלף, הוא נשבע שלא היה מרגיש בהבדל בין זה לגבינה חלבית.

      Reply
  7. דפנה says:

    נטלי כמה זמן הגבינה מחזיקה מעמד במקרר? והאם יש דרך אידיאלית לאחסן אותה?
    תודה דפנה

    Reply
    • Natalie says:

      כמה זמן זה משהו שעדיין לא הגעתי אליו, היא הייתה אצלי 4 ימים לפני שנגמרה, השארתי אותה במים בלבד, אבל הכי אידיאלי זה לערבב מעט מלח במים ולשמור בכלי סגור.
      זה מוסיף מליחות מעט לגבינה, קצת כמו גבינה מלוחה עדינה.

      Reply
  8. Sharon says:

    היי,
    תודה על הבלוג והמתכונים!
    האם את משאירה את הבלילה ‘לנוח’ במקרר או מחוצה לו?והאם התססת במשך 12 או 24 שעות?
    אשמח לתשובתך ..מנסה את המתכון היום 😉

    Reply
    • Natalie says:

      היי שרון, הבלילה נשארת לתסוס מחוץ למקרר. זה לא או-או, זה בין 12 ל-24 שעות, אז כל עוד את בטווח הזה, זה בסדר, לא פחות מידי ולא יותר מידי… בהצלחה, אשמח לפידבק 🙂

      Reply
      • Sharon says:

        תודה רבה על התגובה המהירה..
        אעדכן בקרוב לגבי התוצאה
        יום נפלא!

        Reply
      • Sharon says:

        יצא נהדר!
        פשוט מאוד להכנה ושווה ביותר!
        אנסה גם את גבינת הפטה בקרוב..
        המון תודה 😉

        Reply
  9. ליאם says:

    נראה מעולה!:)
    ואגב אפשר להחליף את היוגורט סויה ביוגורט קשיו או שזה לא תופס חחח?

    Reply
    • Natalie says:

      🙂 לא ניסיתי אז אין לי תשובה, החומרים פועלים אחרת, הייתי ממליצה לדבוק במתכון. (מקסימום לנסות רק כדי להיות בטוחים ולחזור לספר לי מה יצא 🙂 )

      Reply
      • ליאם says:

        במחשבה שניה זה לא יהיה יותר מידיי קשיו ופחות גבינתי? ואני אעדכן אותך אם זה מה שאעשה. תודה!:)

        Reply
  10. מיכל says:

    אפשר להשתמש ב xantham gum
    במקום האגר? אני לא מצליחה למצוא אגר בשום מקום. כמו כן האם אפשר להשלמת ביוגורט קשיו במקום יוגורט סויה? אם כן איך משנים את המתכון? תודה

    Reply
    • Natalie says:

      היי מיכל, לא ניסיתי אחרת ולכן אני לא לוקחת אחריות לשער אם זה נכון לעשות, אני ממליצה לדבוק במתכון, אגר אגר אפשר להזמין באינטרנט אם חסר במלאי בחנויות הקרובות.
      בהצלחה…

      Reply
  11. ליאת says:

    הי, מה אפשר לשים במקום קמח טפיוקה? אין לי …

    Reply
  12. drneta says:

    שלום נטלי,
    האם אפשר להחליף את הקשיו הטחון בקמח שקדים למשל?
    הבלנדר שלי לא טוחן מספיק טוב אגוזים ואת המתכון של גבינת הפטה שקדים למשל זה קצת פקשש…
    תודה!
    נטע

    Reply
    • Natalie says:

      כן אני מבינה, צריך לטחון היטב, דווקא אחרי ההשרייה הקשיו מתרכך ולא קשה לטחון אותו. במתכון הזה צריך רק את הקשיו אז או שתנסי למצוא קשיו טחון.

      Reply
  13. ואו שוב says:

    הבלוג ישר למועדפים!

    Reply
  14. תמר says:

    נטלי, תודה ענקית!! אני טבעונית כבר שנה וחצי, וכל כך כיף להכיר מתכונים שהם לא רק מחליפים מוצרים מהחי, הם טעימים, מיוחדים, ועושים חשק לבשל ולאכול! את עוזרת לי להמשיך בחיוך בדרך שבחרתי בה, המתכונים נהדרים והצילומים מדהימים, תודה!

    Reply
  15. איציק says:

    הי ,
    קודם כל המתכון נראה מדהים
    אני צמחוני לא מעט שנים ( עם 90% טבעונות )
    לאחרונה החלטתי לנסות לגשר על ה 10% הנותרים….
    הבעיה העיקרית שלי היא עם מוצרי הסויה – שיש להם , מעין טעם שכזה… קשה לי להגדיר אותו – מעין טעם צמחי\קטנייתי שכזה .
    במיוחד חלב סויה …. שם זה ממש לא נסבל ללשון שלי, ( אני מודה אני מפונק כנראה ….)
    בטופו למשל הוא גם קיים אך חלש יותר
    האם יש דרך להעלים את הטעם הנ”ל ?
    האם הגבינה יוצאת עם הטעם הזה ?

    Reply
    • Natalie says:

      אני לגמרי מבינה את עיניין הרגישות, לי זה היה בתחילת הטבעונות, אחר כך התרגלתי, היום זה כבר לא מורגש, אפילו טעים.
      מפה אני עונה לך שקצת קשה לי לומר אם יש או אין את אותו הטעם, מבחינתי לא, אולי לשון רגישה יותר תרגיש אחרת. וחלב סויה אני שותה רק בטעם וניל, בקפה/תה… אחרים באמת לא טעימים לי אלא אם כן זה חלק ממתכון ואז זה לא מורגש לי.

      Reply
  16. איציק says:

    תודה על הכנות!
    אני חייב לומר שהיום אכלתי טופו של חברה שאני תמיד קונה ( לא יודע אם מותר לרשום חברות אצלכם ) ויש לו בד”כ את הטעם הנ”ל ( אם כי חלש יחסית ) וראיתי לפתע סוג רך יותר, כמעט והטעם לא היה קיים שם .
    יש אפשרות לעשות את זה עם טופו ? ( במקום החלב ? אני יודע שאני מתפרע פשוט הטעם הזה, אוי…. )
    בכל מקרה – השתכנעתי אגב, אני בדרכי לקנות מצרכים ….
    יש לי חלב סויה שפתוח איזה כמעט שבוע זה בסדר ? האם מריחים כשהוא מתקלקל ?

    Reply
  17. דנה says:

    אני מנסה כעת את המתכון עם היוגורט סויה החדש של תנובה אבל הוא “במתיקות מעודנת”, יש מצב שזה יהרוס הכל נכון?
    טוב בכל מקרה זה כבר בתהליך… אדווח איך יצא בהמשך

    Reply
  18. מור says:

    מה זה יוגורט סויה לא,ממותק?
    כל מה,שאני רואה בסופר זה מתוקים – עם פירות, וניל, שוקולד..

    Reply
  19. יעל says:

    היי נטלי!

    הכנתי את המוצרלה, כל השלבים נראו נכונים חוץ מהתוצאה הסופית:
    המרקם היה יותר מדי רך לדעתי, הכדורים שמרו על הצורה אבל לא היו נגיסים כמו שציפיתי
    וגם הטעם היה קצת מוזר..

    המרקם אמור להיות ממש כמו של מוצרלה או רכרוכי יותר?
    לא בטוחה אם ככה אמור להיות ולא לטעמי או שפישלתי איכשהו…

    המון תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      היי יעל, בואי ננסה להגיע לנקודה. בשלב הבישול, האם הגעת למצב שהבלילה ממש צמידית ודביקה (יותר ממה שנראה אצלי בצילום) ? כי זה המפתח ליציבות והצמיגיות של החומר. בפעם הראשונה שהכנתי, לא הבנתי כל כך את העיניין וגם לי יצאו רכרוכיים. לכן אני מנחשת שזה מה שקרה.

      Reply
      • יעל says:

        ממממ העיסה היתה כן כמו בצילום…

        אז מה לעשות אחרת בעצם?

        Reply
  20. אלה says:

    שלום נטלי, אני לא מוצאת יוגורט סויה לא ממותק ולצערי הפרבאיוטיקה עולה ים כסף! יש אופציה נוספת?

    Reply
  21. ענת says:

    עד כמה לדעתך זה ישפיע על הטעם אם אשתמש ביוגורט סויה של תנובה במתיקות מעודנת?
    תודה על המתכונים הנפלאים 🙂

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *