מאפה פסטו

03 Apr
April 3, 2013


מתכון פשוט פשוט, ממש למהירי החלטה שרוצים לנשנש ולא בא להכין משהו רציני וכבד, הכנתי את המתכון אמש ונהננו מול סרט טוב עם הרגליים למעלה בערב נעים ושקט…

מיד קמתי בבוקר למחרת, אגב, זה היום, והכנתי שוב, כי למה לשמור דברים טובים בבטן?! אז קדימה לשתף.

מה צריך:

לבצק-


1 כוס קמח תופח פלוס 5 כפות, שזה 270 גרם לפי הכוס מדידה שלי

1 כוס מים 330 גרם לפי הכוס מדידה שלי

חצי כפית מלח

רבע כפית סוכר

חצי כפית פלפל שחור

2 כפות שמן זית

כף תבלין איטלקי אם יש


לתוספות מעל-

4 כפות פסטו

עגבניה אחת פרוסה דק

חצי בצל סגול פרוס דק

ומעט שמן קוקוס למריחת התבנית/נייר אפיה ומסביב.


נחמם את התנור ל-220 מעלות,

את כל מרכיבי הבצק נערבב במיקסר ידני, הבלילה צריכה להיות נוזלית אך סמיכה.

נשמן היטב את כל חלקי התבנית מבפנים ונשפוך לתוכה חלק מהבלילה, הכמות מספיקה ל-2 תבניות בינוניות או אפילו 3-4 קטנות, או כמו שאני אילתרתי עם הטבעת אפיה שלי שזה בעיקרון רק עבור הצורה במזוגזגת היפה של הקצוות, כמובן שאפשר גם בלי וללכת על מסגרת עגולה וחלקה 🙂 .

נערבב מעל את הפסטו ונפזר עגבניות ובצל.

נאפה את שניהן יחד, אחת לצד השניה, או בתורים.

כעבור חצי שעה (תציצו לראות שזה מוכן), להוציא מהתנור ולתת להתקרר מעט עם מגבת מעל, אלא אם כן אתם אוהבים את הקצוות של המאפה קריספיים.

יאמ יאמ ועוד פעם… יאם.

מתכון זריז להכנת פסטו טרי וטעים.


NAT_6336



המיקסר שלי ב”הארלם שייק”…
NAT_6366



NAT_6376



NAT_6378


NAT_6382


NAT_6383


NAT_6385


מאפה פסטו טבעוני עם בצל ועגבניות


מאפה פסטו טבעוני עם בצל ועגבניות


מאפה פסטו טבעוני עם בצל ועגבניות


מאפה פסטו טבעוני עם בצל ועגבניות


Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,
18 replies
  1. אלפי says:

    זה נראה מדהים וטעים!
    ואיזה רעיון מעולה של טבעת האפייה. לא ראיתי כזו בארץ.
    תודה.

    Reply
    • Natalie says:

      🙂 הייתי חייבת לאלתר עם מה שיש בבית, אבל תבנית אפיה של פאי קטנה תתאים ותהיה מתוקה באותה מידה…

      Reply
  2. סתיו פ. says:

    אפשר להכין את זה עם שמן קנולה או שמן זית במקום קוקוס? זה הדבר היחיד שחסר לי בבית וחבל לי לוותר על המעדן הזה…

    Reply
  3. Anat says:

    תודה, נטלי. המאפה טעים מאוד אבל אני חושבת שאני יכולה להשתפר בהכנתו . תוכלי לאשר בבקשה את כמות הקמח בגרמים ואת כמות המים במ”ל או בגרמים, אני חוששת שהוספתי בפעם הראשונה יותר מדי קמח.

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה ענת, אני אמדוד בהמשך, אבל הבלילה אמורה להיות נוזלית אך סמיכה. אם היא הייתה ככה, אז היא אמורה להיות טובה.
      אם את משתמשת באותו כלי למדוד את המים ביחס של הקמח אז זה צריך לצאת טוב.

      Reply
      • Anat says:

        לא יכולתי להתאפק, יחס המדידה שציינת עבד יופי עם חמש כפות מטבח פושטיות שטוחות. הפעם החלפתי את הפסטו הירוק בפסטו פלפלים קלויים ושקדים. יצא מעולה!! תודה!!

        Reply
  4. עדי says:

    יצא מדהים! תודה רבה!!

    Reply
  5. שרון says:

    היי נטלי, באיזה גובה הבלילה אמורה להיות בתבנית ?

    Reply
  6. שרון says:

    תלוי לאיזה קוטר של תבנית מדובר… תוכלי לומר לי מה הקוטר או הגובה לפני האפיה?

    Reply
  7. Silvi says:

    היי נטלי, זאת אני שכתבתי לך על כך כשניראה את לא מקפידה על מידות תקניות.
    מדובר למשל על המתכון הנ״ל
    כוס תקנית של מים = 240 מ״ל
    כוס תקנית של קמח = 140 גרם
    אין לי מושג האם למדת בישול ו/אפייה
    בכל אופן העלאת הבלוג שלך הוא רעיון מבורך. שאי ברכה !

    לגבי, ״נאפה אחת אחרי השנייה בתורות״
    נאפה זו אחר זו בתורים !

    Reply
    • Natalie says:

      סילבי, אני מופתעת, הרי רשום בבירור שבמתכון הזה גודל כוס שלי היא לא תיקנית (רגילה) ולכן מצויינים המשקלים למען הדיוק ומניעת הטעויות. אז איפה טעית?

      אם הייתי משתמשת פה בכוס תיקנית, לא הייתי מציינת את ההסבר והמשקלים בנוסף. ולא, אין צורך ללמוד בישול או אפיה כדי ללמד אחרים מניסיון אישי רב.
      תודה רבה.

      Reply
    • איתנו says:

      וואי סילבי שתי כוס מים (240 מ”ל) ותירגעי!

      מאיתנו!

      ונטלי טעים של הלייף!

      Reply
  8. תגובה לסילבי says:

    סילבי, את חופרת ומעצבנת

    Reply
  9. כמעטבעונית says:

    יצא פשוט מעולה ברמות!
    הכנתי בתבנית פאי גדולה וכל הבלילה נכנסה שם בקלות.
    בזכות מתכונים כאלה אולי בסוף אצליח לעבור לטבעונות מלאה.. בשארית הפסטו עשיתי וריאציה למתכון הפטריות פורטבלו שלך וגם יצא מצויין.
    תודה!!!

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *