עוגת קרמל ואייריש קופי

02 Sep
September 2, 2012

אני רוצה להציג בפניכם את העוגה הכי מפתיעה שהכרתי,
למה מפתיעה?
כי היא נראת כל כך שונה ממה שציפיתי,
היא לא מאוד פוטוגנית,
במיוחד בשלבים לפני הקישוט מעל,
אבל טעימהההה,,,,, פחד!
הוא כולה קרמלית בשכבה עבה למעלה, ויש בה המון אייריש קופי והפתעות, שלא תאשימו אותי אם הרסתי לכם את הדיאטה, שוב.
אבל אין ברירה, אנחנו אוהבים להנות בחיים,
ואם יש לכם אורחים, זאת העוגה להפתיע בה,
המרקם שלה הוא עדין ומעט מעט צמיגי, אבל לא במובן הרע, פשוט שהיא לא קרמית, יש בה 2 שכבות ועוד ועוד…
מעולה!


היא מאוד גדולה אז תשתמשו בתבנית 26 ס”מ או אפילו גדולה יותר אם יש (או פשוט הורידו מהכמויות באופן יחסי.

אני אתחיל עם המרכיבים לפי סדר ההכנה-

לבסיס-

רבע כוס חלב סויה מעורבב עם קמח עד ליצירת תערובת במרקם רך כמו של גבינת שמנת,
רבע כוס קקאו
חצי כפית אבקת אפייה
שלושת רבעי כוס קמח תופח
רבע כוס סוכר
50 גרם שוקולד מריר
רבע כפית מלח
2 כפות שמן קוקוס מומס

אופן הכנה:

בקערה מערבבים היטב קקאו, סוכר ושמן עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מוסיפים את התערובת חלב סויה והקמח ומערבבים עד שנטמע בתערובת.
מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה ושוקולד מומס ומערבבים בעדינות עד לקבלת בצק מבריק ואחיד.

מרפדים את התבנית בבצק, ואופים על 180 מעלות למשך 10 דקות בלבד.

לשכבה הראשונה

60 מ”ל או 4 כפות אייריש קופי
125 מ”ל קרם שמנת לאפיה סויה
450 גרם גבינת טופוטי, 2 קופסאות
1 קופסא של טופוטי שמנת
חצי כוס סוכר
45 מ”ל נס קפה שזה 3 כפות
1 כפית אבקת סודה

את כל המרכיבים לערבב יחד במיקסר ולצקת לתבנית

מעל התערובת כולה לפזר עוגיות מסוג לוטוס, אלו עוגיות הקרמל הטעימות האלו שנמסות על הלשון 🙂
אז מפזרים אותם, מרסקים קצת כדי שיכנס גם בין העוגיות ובכל הפינות ומעל העוגיות לבזוק כשליש כוס אייריש קופי באופן חופשי .

שכבה שניה-

200 מ”ל קרם קוקוס
1 שמנת טופוטי או גבינה אם אין שמנת
125 מ”ל קרם שמנת סויה
רבע כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
כף קורנפלור

לערבב את החומרים במיקסר ולשפוך מעל שכבת העוגיות,

את העוגה להכניס לתנור על 180 מעלות למשך כ40 דקות או עד שהיא נראת שחומה מעל.

העוגה תבעבע ותראה כאילו היא עומדת להתפוצץ, אבל לא לדאוג,
היא אמורה להפחיד ככה,
היא מתבשלת היטב והשכבה הלבנה מעל תהפוך לשכבה חומה מצומצמת ורכה,
העוגה יוצאת מהתנור במצב שמרגיש מאוד נוזלי, אבל אחרי מספר שעות על השיש (לא צריך במקרר) היא תתיצב ואפשר להשאיר בחוץ אפילו ללא קירור,
זה אם ישאר משהו אחרי היומיים הראשונים,
מעל גיררתי חצי חפיסת שוקולד מריר,
פשוט הכנסתי ללא העטיפה למיקרו למשך 40 שניות והשוקולד התרכך מעט ועם החלק העבה,
זה שנראה כמו 2 פסים רחבים בפומפיה פשוט לגרר מעל, ולקשט באופן חופשי…

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,
19 replies
  1. mimi says:

    העוגה הזאת היא פשוט הפתעה, היא יצאה מדהים, אין לי מילים להודות לך… אך תודה רבה 🙂

    Reply
  2. עדי says:

    היי היי

    נראה אדיר ואני מאוד רוצה לנסות אבל לפני כמה שאלות שאולי יחסכו לי זמן
    אני לא כל כך מכיר קרם שמנת לאפיה סויה ולא נתקלתי במוצר כמו שבתמונה, את יכולה לכוון לתחליפים?
    לגבי האיריש קופי הכנת לבד? אולי יש לך הצעה איך לוותר על האלכוהול? אם אכין איריש קופי ואוותר על האלכוהול, במקומו אשים יותר קפה, את חושבת שזה יעבוד?

    תודה

    Reply
    • Natalie says:

      היי עדי
      השמנת היא פשוט שמתנת מתוקה צמחית, יש של אלפרו ויש של ריץ’, לא מוצר שקשה להשיג.
      ואת האייריש קופי לא הכנתי לבד, קניתי אותו, האלכוהול לא מורגש במיוחד זה יותר עבור הטעם, האלכוהול בכל מקרה מתנדף באפיה עם החימום שלו ורק הטעם נשאר, אתה יכול לנסות עם קפה, זה כמובן לא בדיוק אותו דבר, אבל דומה, ויש לי הרגשה שזה יצא טעים בכל מקרה 🙂 בהצלחה ואשמח לדיווח…

      Reply
  3. איתן says:

    איך את חושבת שזה יכול לצאת עם חלבה במקום הלוטוס? 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      וואו, מאוד מתוק ודביק, אבל גם הלוטוס מתוק ודביק, קצת סיכון כי זה לא ביסקוויט אז לא אותו מרקם.

      Reply
      • איתן says:

        ואם הייתי ממיר בעוגיות טחינה\חלבה? ממש רוצה להכין עוגה שמשלבת חלבה ואייריש קופי 😛

        Reply
  4. ניצן says:

    היי, הקרם קוקוס במתכון הוא חלב קוקוס עם הרבה שומן (מה שיש בפחית כבר) או שהוא מה שמוסבר פה:
    http://thevlog.me/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%94%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%A3-%D7%A7%D7%A6%D7%A4%D7%AA-%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%9D-%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1/

    תודה 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      זה אותו המוצר, יש שכותבים על הפחית/קופסא חלב ויש שכותבים קרם, בעיקרון צריך לבדוק לפי אחוזי השומן, אם זה מעל 20 אז זה בסדר, וזה יהיה מוצק מספיק לשימוש.

      Reply
  5. ליאת says:

    מה ההבדל בין שמנת טופוטי לגבינת טופוטי?

    Reply
    • Natalie says:

      היי ליאת, יש הבדל מעט בטעם והמרקם, השמנת פחות מרירה ויותר רכה, אבל את יכולה לערבב את הבלילה עם כמה כפות שמנת צמחית וזה יהיה בסדר גמור.

      Reply
  6. adi says:

    אני לא טבעונית
    במה אפשר להחליף את גבינת הטופוטי ושמנת הטופוטי?

    Reply
    • Natalie says:

      היי עדי, מעולם לא ניסיתי עם חומרים אחרים כי המתכון מקורי, לכן קשה לי לענות על כך, בנוסף זהו בלוג טבעוני בלבד ואין פה מקום להמלצה על מוצרים מבעלי החיים. את המוצרים הטבעוניים את יכולה לקנות בחנויות טבע וסופרים ואני ממליצה לך להכיר…

      Reply
  7. adi says:

    ואת שמן הקוקוס אפשר להחליף ברגיל?

    Reply
  8. מאיה says:

    היי נטלי!
    אני מתה להכין את העוגה, אבל יש לי בעיה רצינית עם הקרם קוקוס שלצערי מונעת ממני הרבה מתכונים טובים. יש משהו שאפשר להשתמש בו במקום? אני מניחה ששמנת סויה של אלפרו 5% לא תהווה תחליף הולם, אולי את מכירה משהו אחר שיתאים?

    Reply
    • Natalie says:

      אומנם לא ניסיתי, אבל יתכן וזה כן יתאים להחלפה פה. צר לי לשמוע על הבעיה. מקווה שזה לא מבאס יותר מידי, אכן יש לי המון מתכונים אם אבל גם המון ללא! 🙂

      Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *