04 Sep

טיפים קטנים ושימושיים במטבח טבעוני



.
.
.
.
.
טיפים קטנים ושימושיים במטבח טבעוני

דרך נכונה לעבוד במטבח היא יעילות,
זה חוסך המון זמן והופך את החוויה למהנה יותר ופחות טרחנית עבור רובנו,
כמו למשל- בזמן שהאוכל על אש קטנה מתבשל לו,
אני תמיד אוהבת כבר לחסל את כל הבלאגן שעשיתי בזמן ההכנה ולהגיע לנקודה שבה כשהאוכל מוגש,
המטבח מבריק ואפשר לשבת בנחת מבלי לדאוג על מה הותרנו מאחור.
כנ”ל גם הכנות מקדימות,
כמו במקרה הזה,
הקטניות.

כדי לחסוך בזמני הבישול מה שאני ממליצה לעשות זה להכין מראש כמות גדולה מאוד כל מיני סוגי קטניות שאתם אוהבים ומשתמשים בדר”כ,
במקרה הזה צילמתי את החומוסים שלי,

אז מה עושים?!..
.
.
.
.
.

טיפ-1

משרים את הקטניות יממה קודם, עם דגש על החלפת המים בערך לאחר כל שעתיים, מה שמקצר אז זמן הבישול המון וחוסך הרבה גז וזמן,
ועוברים לבישולם בסיר גדול על האש עד שמתרככים מספיק.
ואחרי הבישול, לסנן את הקטניות, ולמדוד כמות של כוס ולהעביר לשקיות קטנות של אוכל ומיד למקפיא.
וכך תוכלו לחסוך בזמני הבישול כולל מדידת הכמויות,
ואני אישית מאוד אוהבת בתור ארוחת בוקר בבית לשלוף שקית אחת או שתיים,
להעביר את החומוסים לצלחת ולשפוך מעל מים רותחים מהקומקום,
והם מתרככים בשניות ומוכנים לטחינה בבלנדר לעוד ארוחת חומוס יאמייי
מלאת חלבונים וטעם…



.
.
.
.
.

טיפ-2

עובדים על פי מתכון מדוייק וחשוב לכם להצליח?
הוציאו את כל המצרכים החוצה אל שולחן העבודה,
כשהכל מונח מול הפנים, הרבה יותר קל לעקוב אחר המכון ולא לפספס שום פרט, יחמירו אלו שאפילו ימדדו הכל מראש 🙂

.
.
.
.
.

טיפ-3

זירעי צ’יה-
בריאים וטובים לנו מאוד בעיקר מקור טבעי לאומגה,
הדרך הכי פשוטה היא למלא בכוסית קטנה חצי כוס חלב עם 2 כפות צ’יה ולערבב כל חמש דקות למשך כרבע שעה עד שהתערובת מתרככת בערך כמו יוגורט
וניתן לערבב בכל סוג חלב מועדף כולל יוגורטים של אלפרו למשל,
מה שאושן מאוד מאוד אוהבת בבוקר.

.
.
.
.
.

טיפ-4

ממרחים קלים וטעימים…
דוגמא מעולה לממרח קליל טעים כמו חומוס לפחות,
ממרח חומוס קטניות,
כמו שמכינים חומוס רגיל רק עם סוגי קטניות שונים כמו שעועית בצבעים שונים-עדשים-חומוס וכמה עלי פטרוזיליה ,
הכל לבלנדר אחרי בישול עד לריכוך כמובן, ועם קצת טחינה גולמית,
כמה שיני שום, מלח,
כמון (אני מעדיפה חוואיג’ למרק) והרבה לימון.
מעולה לצד ארוחה כמו המרק של אתמול על הלחם או פשוט למריחה לכל אירוע 🙂
תנסו כל שילוב אפשרי ואפשר ממש לשחק עם זה לפי הטעם,
אבל כל ממרח כזה סוגר פינה מעולה לילדים בגן/בבית ספר/או סתם כשרעבים לאיזה סנדוויץ.
זה ממכר! ראו הוזהרתם…

.
.
.
.
.

טיפ-5

התבלינים שלכם…

אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות זה לצאת לשוק ולבקר את מוכר התבלינים ואשתו,
והם מפנקים מפנקים,
נותנים לי טעימה מכל המוצע (אחח איזה זיתים אגדה), ולהסניף מה שמתחשק לי,
בקרו את מוכר התבלינים שלכם יותר תקופות,
דברו איתו,
תשאלו שאלות,
הם שם לעזור, גם להם יש אינטרס למכור, כמו שלכם לקנות משהו טוב,
תשאלו כמה זה טרי (גם אם אין לכם מושג מה זה אומר)
ותבקשו תערובות מעניינות, לטאג’ין למשל,
או לאורז טוב…
הם יודעים את העבודה, תנו להם להפתיע!



.
.
.
.
.

טיפ-6

מה עושים ללא ביצים שאלתם, ואכן שאלתם הרבה…
אז הינה רשימה מעולה עם הצעות לתחליפים.
לגזור ולשמור (או לעשות קופי-פייסט)-

תחליפי ביצה

חומץ וסודה לשתייה
כפית 1 סודה לשתייה עם כף חומץ תפוחים (15 מ”ל).מספק אווריריות.
זרעי פשתן
כף 1 (15 גרם) זרעי פשתן עם 3 כפות (45 גרם) מים.לטחון במג’ימיקס או בבלנדר.ניתן לשמור בפריזר.טוב לפנקייק

בננה
חצי בננה יכולה לשמש כתחליף לביצה אבל מוסיפה טעם

טופו
80 גרם טופו מחליף ביצה אחת.

רסק תפוחים
60 גרם רסק לא ממותק מחליף ביצה אחת.משמש כתחליף לביצה וגם
לשמן.

מעדן אלפרו ווניל
הטעם של הווניל מורגש ולכן מתאים רק לעוגות.מעדן הווניל מכיל חלבונים שמייצבים את העוגה בדומה לחלבוני ביצים.

קמח וקורנפלור
חצי כוס מים, פושרים 1-2 כפות קורנפלור\קמח תפו”א, כף קמח רגיל, כף שמן לקחת 60 גרם מהתערובת לערבב תחילה את הקמח והקורנפלור עם השמן ליצירת עיסה דביקה, ורק לאחר מכן להוסיף את המים לאט תוך כדי ערבוב.
הדבר עשוי למנוע היווצרות גושים.

וגם בוידאו של סנגיטה –

Comments

comments