ממרח חמאת צנוברים

22 Dec
December 22, 2013


חמאת צנוברים פשוט מדהימה, אין לי מה להוסיף, תכינו, תחזרו, כי אני רוצה פידבקים! סתם בא לי פירגונים, אני יודעת שיצא לכם שלמות! 😉

ממרח חמאת צנוברים

מרכיבים:

100 גרם צנוברים (לא קלויים)

40 גרם שמן קוקוס (ללא ריח)

15 גרם שמן זית

1 כף מיץ לימון

1/2 כפית מלח

1 שום כתוש


ההכנה:

להכניס הכל יחד למטחנת תבלינים (פשוט כי היא קטנה יחסית והכמות שלנו לא גדולה), לטחון היטב למרקם חלק, להעביר לכלי לאיחסון ולמקרר עד למיצוק. בערך שעה-שעתיים.
דבר פשוט מופלא בטעם שפשוט צריך להכין כדי להבין.
מה אני אגיד לכם, הרבה “מממ…” נשמעו בבית.
והייתי ממש מרושעת, לא נתתי לאף אחד לגעת בחמאה עד שאני מצלמת, כך שרק למחרת אכלנו ממנה, וגם אז היא ישבה בחוץ, התנזללה לה כמעט לשלולית עד שיצאתי לצלם (נתקעתי קצת עם עבודה אחרת בהפתעה) וכולם ישבו וחיכו יפה…

מה שכן, שימו לב טוב טוב לא לקנות את הסוג המיוצר בסין, יש בהם חומרים לא טובים שיכולים לגרום לתחושה לא נעימה בפה למשך הרבה זמן, תוכלו לקרוא על כך גם במאמר הבא,

רוצו להכין ושלא תגידו שלא סיפרתי…

100 גרם צנוברים יעלה בין 18-27 ש”ח בחנויות השונות
NAT_1778-4 חמאת צנוברים

לאחר הטחינה העבירו לכלי האיחסון, וההגשה.
NAT_1810-3 חמאת צנוברים

אפשר להוסיף מעט צנוברים לקישוט ועיניין מעל
NAT_1812-1 חמאת צנוברים

כסו בניילון נצמד והשאירו במקרר, תוך שעתיים תהיה לכם חמאה מושלמת
NAT_1813-2 חמאת צנוברים

חמאת צנוברים טבעונית

חמאת צנוברים טבעונית

חמאת צנוברים טבעונית

חמאת צנוברים טבעונית

חמאת צנוברים טבעוני

חמאת צנוברים טבעונית

חמאת צנוברים טבעונית

חמאת צנוברים טבעונית


Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
19 replies
  1. שרון says:

    נטלי, את פשוט צלמת מחוננת!
    איזה יופי, תענוג!!

    תודה

    Reply
  2. מיכל says:

    היי אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן ענבים. לא משיגה פה שמן קוקוס ללא טעם קוקוס…

    Reply
    • Natalie says:

      היי מיכל, לצערי אי אפשר להחליף. השמן קוקוס הוא זה שמייצב את החמאה במצב קירור. הוא הכרחי.
      את תמיד יכולה להזמין במשלוח מחנויות שמוכרות. 🙂

      Reply
  3. ravit says:

    רעיון נהדר. נראה לך שיעבוד גם עם גרעיניי דלעת/חמניות?

    Reply
    • Natalie says:

      יתכן ויעבוד, אך חשוב להשתמש ללא קליפה, כדי שיצא חלק וללא סיבים גרגיריים, הצנובר הוא רך ומושלם עבור זה והטעם שלו מאוד מיוחד וטוב.

      Reply
  4. מיטל says:

    כמה זמן זה יכול להחזיק במקרר?

    Reply
    • Natalie says:

      ים זמן, כן, תשובה מעורפלת, אבל בגלל שזה הכל שומני זה נשמר המון, עוד לא החזקתי מספיק זמן במקרר לתת תשובה. אבל אני בטוחה שלהרבה זמן.

      Reply
  5. pnina says:

    בוקר טוב, נטלי.
    אכן, צנוברים קטנים עושים טעם רע בפה.
    הגדולים בסדר. אבל איך אפשר לדעת אם הם קלויים או לא?
    בחנות (מוכרים בתפזורת) לא ידעו לומר… מוזר.
    חוץ מזה מזכירה לך שאני מכינה עד היום את הפנקייק הטבעוני שלך
    הילדים טורפים בשמחה רבה. נחת!!.

    Reply
  6. נורית says:

    מתחנת הטבלינים שלי לא הצליחה להתמודד אז העברתי למעבד מזון
    לא הוספתי שמן קוקוס כי אני לא אוהבת
    יצא מצויין במרקם מתאים למריחה
    תודה על הרעיונות המקוריים

    Reply
  7. scar says:

    היי:)
    שום שלם כתוש או שן שום אחת?
    כל כך הרבה מתכונים לנסות… כל כך מעט זמן!

    Reply
  8. Avi says:

    הי נטלי, נראה מעולה! שאלה קטנה – יש לי שמן קוקוס אבל עם ריח. כמה זה משנה? אפשר להשתמש או שזה יהרוס את כל הטעם?

    Reply
  9. Matan says:

    שלום נטלי, ממש בא לי לעשות את זה,
    אבל צנוברים זה יקר והכל, אז רציתי להתעניין לכמה חמאה זה יספיק?
    כלומר, מ100 גרם צנוברים שזה 20 ש”ח כמו שאמרת כמה פרוסות לחם אוכל למרוח? 😀
    תודה

    Reply
  10. עוז says:

    שלום נטלי , קודם כל תודה רבה על השיתוף של כל מתכונייך הנהדרים. את ההוכחה שלהיות טבעוני זה הרבה יותר מעניין ומגוון מאשר להיות אומניבור שאוכל רק ביצים , בשר , דגים וחלב (ועוד הם חושבים שלנו אין מה לאכול….)ולשאלתי בקשר לחמאת צנוברים:האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס עם טעם וריח, כי קראתי שנטול ריח וטעם עובר תהליך חימום בטמפרטורות מאוד גבוהות דבר
    ?שפוגע מאוד בערכיו התזונתיים של השמן ואף הופך אותו למזיק לבריאות

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה, לא ממליצה להשתמש בשמן עם הריח, זה מאוד מורגש ולא נעים במתכונים לא מתוקים.
      לגבי מזיק, אני באמת לא יודעת.

      Reply
  11. iskas says:

    היי,
    חמאת הצנוברים טעימה מאוד
    .
    לי היא נתנה מענה ל”התמכרות” לחמאה ובעזרת חמאת הצנוברים הצלחתי לעבור למוצרים טיבעונים

    פתרון מעולה

    הניסויי הבא שלי הוא חמאה על בסיס
    לציטין וקסנטן גאם
    תודה לך

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *