פשטידת גבינה וירקות טבעונית

22 May
May 22, 2014


מתכון לחג השבועות שפשוט מענג את בלוטות הטעם ונראה משובח על השולחן, משביע ומפנק.



 vegan pie with cheese פשטידה גבינה טבעונית חג שבועות טבעוני מתכון לשבועות

תבנית פאי בקוטר 26 ס”מ
זמן אפיה- 25 דקות
מרכיבים:

גבינת שקדים (מרכיבים למטה)

1 בצל רגיל/סגול חתוך לרצועות בגודל בינוני

1 תפוח אדמה גדול מגורד בפומפיה

1 גמבה אדומה בינונית חתוכה לרצועות

2 קישואים/זוקיני בינוניים

4 כפות קורנפלור

3-4 כפות שמן זית

2 שיני שום חתוכים או קצוצים

תבלינים לפי הטעם- מלח, פלפל, אורגנו, טימין, רוזמרין.

נתחיל הכנת הגבינה:

מרכיבים:

200 גרם שקדים טחונים

1 לימון בינוני סחוט

1/4-1/2 כוס מים

3 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

כפית שטוחה מלח

ההכנה:

את כל המרכיבים נכניס למעבד מזון ונטחן היטב, נוסיף את המים בזהירות עד לממרח די יציב, אם מרגיש מעט רטוב מידי, נוסיף עוד מעט שקדים טחונים.

נמשיך להכנת הפשטידה:

ההכנה:
לטגן קלות בשמן הזית את הבצל לכ-3 דקות, להוסיף את הפלפל האדום לעוד 3 דקות טיגון, להוסיף את השום והקישואים לעוד 5 דקות טיגון, לערבב למשך כל הזמן ולהסיר מהאש.

להעביר את הירקות המטוגנים קלות לקערה ולתוכה נכניס גם את הגבינה המוכנה, תפוח האדמה המגורר, ונוסיף את הקורנפלור, המלח, הפלפל ונערבב הכל יחד היטב.

נשטח את התערובת בתוך תבנית פאי משומנת ונזגג מעל מעט שמן זית,
בשלב הזה נוסיף את התבלינים האהובים עלינו מעל, זה מאוד מוסיף לתוצאה הסופית.

נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ונאפה 25 דקות או עד להזהבה.

את הגבינה ניתן להכין גם מס’ ימים קודם ולשמור במקרר עד להכנת הפשטידה.
ניתן גם להכפיל כמויות לפשטידה שמנמנה יותר.
הפשטידה טעימה קרה כחמה. כן, יש כאלה כמוני שפשוט אוהבים לחטוף פלייס משולש מהמקרר ולאכול על הדרך 😉

חג שבועות שמח ומהנה… ^_^

 vegan pie with cheese פשטידה גבינה טבעונית חג שבועות טבעוני מתכון לשבועות

 vegan pie with cheese פשטידה גבינה טבעונית חג שבועות טבעוני מתכון לשבועות

 vegan pie with cheese פשטידה גבינה טבעונית חג שבועות טבעוני מתכון לשבועות

 vegan pie with cheese פשטידה גבינה טבעונית חג שבועות טבעוני מתכון לשבועות

 vegan pie with cheese פשטידה גבינה טבעונית חג שבועות טבעוני מתכון לשבועות

 vegan pie with cheese פשטידה גבינה טבעונית חג שבועות טבעוני מתכון לשבועות

 vegan pie with cheese פשטידה גבינה טבעונית חג שבועות טבעוני מתכון לשבועות

 vegan pie with cheese פשטידה גבינה טבעונית חג שבועות טבעוני מתכון לשבועות

 vegan pie with cheese פשטידה גבינה טבעונית חג שבועות טבעוני מתכון לשבועות

 vegan pie with cheese פשטידה גבינה טבעונית חג שבועות טבעוני מתכון לשבועות


Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,
22 replies
  1. עינב says:

    הפשטידה יצאה נהדר. היא קצרה תשואות בקרב חברותיי לללימודים.תודה

    Reply
  2. Anonymous says:

    אפשק להחליף את התפו”א בבטטה?

    Reply
  3. גלוריה says:

    אפשר להחליף את התפו”א בבווה?

    Reply
  4. גלוריה says:

    אפשר להחליף את התפו”א בבטטה?

    Reply
  5. יפעת says:

    היי,
    נראה כמו מתכון פשוט ומעולה
    אני יודעת שמקובל להשרות ולקלף את השקדים לפני הכנת גבינה משקדים, האם גם במתכון הזה, או שאפשר להשתמש בהם לא מושרים ומקולפים?

    תודה 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      אם לא ציינתי להשרות אז אין צורך. (אני לא מול המתכון אבל יודעת שבדיוק כך כמו שכתוב, צריך להיות) בהצלחה 🙂

      Reply
  6. ענת says:

    המון תודה ,מתכון מעולה 🙂 הכנתי אותה בגירסא קצת שונה אבל מומלצת בחום !! הייתי חייבת לשתף
    הוספתי לגבינת שקדים חופן מכובד של שמיר, ובמקום הגמבה והקישואים טיגנתי עם הבצל 2 סלסילות של פטריות. ומלמעלה פיזרתי נבט חיטה והזלפתי שמן זית ! תקשיבו, זה באמת יצא מעולה, ממליצה בחום לנסות

    Reply
  7. מתכונים says:

    מתכון נהדר, תודה לך

    Reply
  8. קריסטינה says:

    יצא פצצה, אף אחד לא האמין לי שאין בפנים גבינה, מתכון ממש קל ויוצא ממש מדהים!!!
    אין עלייך!!!

    Reply
  9. עינה says:

    שלום נטלי.
    תודה על המתכון. נראה מדהים!!
    יש לי שאלה. אני רוצה להכין לאירוע כמה ימים מראש ולהקפיא. האם עדיף להקפיא לפני האפייה או לאפות ואז להקפיא?
    תודה!!

    Reply
    • Natalie says:

      לא ניסיתי אבל הגיוני לי להקפיא לפני אפיה.

      Reply
      • הודיה says:

        בס”ד

        נטלי יקרה

        הכנתי פשטידה נפלאה זו והיא יצאה מעולה
        אחד לאחד בדיוק כפי שהסברת איך להכינה.
        לצערי לאחרונה התברר לי שיש לי רגישות גבוהה לשקדים (וגם לאגוזי לוז), והומלץ לי להפסיק לאכול .
        איזה תחליפים את מציעה לי במקום השקדים
        ?
        ובתקווה שהפשטידה הזו לא תאבד מקסמה… טעמה…

        בתודה רבה ומראש,
        הודיה

        Reply
  10. אליה says:

    הכנתי לחג וכולם ככ נהנו , אוכלי בשר
    צמחונים וטבעונים גם יחד!! תודה רבה

    Reply
  11. יפעת says:

    אחד המתכונים המעולים שיצא לי להכין והוא תמיד קוצר המון מחמאות ושבחים.
    בכלל המתכונים שלך תמיד עובדים! מקווה שתחזרי לעדכן את הבלוג כי חסרה מאד

    Reply
  12. רינת says:

    היי,תודה על הבלוג המושקע והמעולה.
    האם ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח כוסמין?

    Reply
  13. הוד.יה says:

    הכנתי עם קשיו. יצא ממש ממש טעים, רק שקצת נסחפתי עם ההמלחה של זה…

    Reply
  14. אירית says:

    שלום נטלי, תודה רבה על המתכון?
    שמתי קמח חומוס במקום קורנפלור, והפשטידה יצאה דחוסה – האם זה מה שגרם לזה, או, שהייתי צריכה לדלל את ה”גבינה” יותר? איך אמורה הפשטידה לצאת, דחוסה או אוורירית?
    וגם, החלפתי את הירקות בפטריות עם בצל ושום.
    האם אפשר להחליף את תפוח האדמה בקולורבי (אני מעדיפה ירק בריא יותר)
    (ירקות שורש אדומים מחוץ לתחום אצלנו).
    היחיד שאכל, כשהייתי בבית, אמר, שהיא טעימה רצח ושאי אפשר להפסיק לאכול אותה. האחרים לא היו בבית.
    בתודה, אירית

    Reply
  15. Jojo says:

    היי, רציתי לשאול האם אני יכולה להוסיף קייל? ואם כן האם אני צריכה להוסיף כמויות אחרות של המתכון?
    שאלה נוספת ואחרונה אם אין לי תבנית מאפינס באיזה תבנית אני אוכל להשתמש?
    אודה לך אם אקבל מענה עוד היום זה ממש ממש דחוף לי.
    תודה רבה

    Reply
  16. הודיה says:

    בס”ד
    נטלי יקרה
    הכנתי פשטידה נפלאה זו והיא יצאה מעולה
    אחד לאחד בדיוק כפי שהסברת איך להכינה.
    לצערי לאחרונה התברר לי שיש לי רגישות גבוהה לשקדים (וגם לאגוזי לוז), והומלץ לי להפסיק לאכול .
    איזה תחליפים את מציעה לי במקום השקדים
    ?
    ובתקווה שהפשטידה הזו לא תאבד מקסמה… טעמה…
    בתודה רבה ומראש,
    הודיה

    Reply
  17. הודיה says:

    בס”ד

    נטלי שלום,

    פשטידה מעולה שיצא לי להכין בעבר רציתי לדעת
    האם זה יעבוד גם עם אגוזי מלך ? אני רגישה לשקדים ואגוזי לוז
    בתודה על המענה

    הודיה

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *