מיונז טבעוני

27 Apr
April 27, 2013


מיונז טבעוני זה מוצר כל כך בסיסי, אז החלטתי להוסיף גם לכאן, 🙂
המתכון קל ובסיסי, לכולם יש פחות או יותר את אותו מתכון, אני ניסיתי את זה, וזה הכי טוב שיצא לי, התאהבתי כלות.
אפשר כמובן להכין כמויות יותר גדולות,



מיונז טבעוני טבעונות קל להכנה



אבל המיונז לא מחזיק ליותר משבוע, מקסימום עשרה ימים במקרר, אז הכי טוב להכין מעט ואולי אפילו לפי הצורך, במיוחד שכל כך קל להכין אותו וזה ממש לא סיפור גדול.
גם פה נודה לכל מי שתרגם והביא לנו מתכונים נפלאים, ועל הטיפים הנהדרים של גיא…


1/2 כוס חלב סויה לא ממותק
1 כוס שמן זרעי ענבים/כוס שמן קנולה/חריע
1/2 כפית מלח
1/2 כפית חרדל (אפשר אפילו אבקה למי שאוהב)
2 כפות מיץ לימון
1/4 כפית חומץ סיידר תפוחים

הכנה-

את כל המרכיבים מלבד הלימון להכניס לבלנדר (מעבד מזון) ולבלנדר, להוסיף בהדרגה את הלימון וכשהמרקם נראה מושלם, זה מוכן 🙂

אין יותר פשוט מזה.

מיונז טבעוני טבעונות קל להכנה
מיונז טבעוני טבעונות קל להכנה

מיונז טבעוני טבעונות קל להכנה

מיונז טבעוני טבעונות קל להכנה

מיונז טבעוני טבעונות קל להכנה


Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
83 replies
  1. אני says:

    נראה מעולה, אפשר להכין בלי החומץ? יש לי סלידה מהריח הזה…

    Reply
  2. דגנית says:

    לכמה זמן זה מחזיק? מתכון נפלא, הצילומים משגעים 🙂

    Reply
  3. ברכה says:

    נראה מהמם, הכנתי משהו דומה פעם, אי אנסה גם את זה, תודה רבה לך

    Reply
  4. צבי says:

    עשית לי חשק לסלט מיונז, עכשיו הולך להכין 🙂

    Reply
  5. הורי says:

    מדהים כמה שלא צריך את הביצים בסופו של דבר, נפלא לראות מתכונים כאלה…

    Reply
  6. ברוריה says:

    כמה יוצא מהכמות הזאת?
    תודה מראש

    Reply
  7. שימרית לוי says:

    אין עליך, אני אכין לסופ”ש הקרוב, יש לי בראש כמה תוכניות, אם יהיו לי בעיות אני אכתוב לך שוב, מחזיקה אצבעות למיונז הראשון שלי… התרגשות…

    Reply
  8. קרן says:

    השבוע אני קונה מעבד מזון ואני אתחיל להכין גם את הגבינות שלך, אני רואה עולם בזכותך… 🙂
    רציתי לומר לך תודה ענקית, גם בשם משפחתי, ואני בטוחה שבשם כל הקוראים שלך, את באמת מיוחדת עבור כולם…

    Reply
    • Natalie says:

      הווו, איזה מחמאה מקסימה, תודה רבה, וחייבת מעבד מזון, זה כל כך נדרש במטבח 🙂 בהצלחה

      Reply
  9. עמוס says:

    תודה רבה, נכנס לרשימת הכנה בקרוב…

    Reply
  10. גבי says:

    היי נטלי, אם אני מכינה כמות גדולה, יש אפשרות להקפיא?

    Reply
    • Natalie says:

      לא. ועדיף כמות יותר קטנה ולהחזיק במקרר, נשמר לא רע עד 10 ימים בערך.

      Reply
    • shi says:

      הי, גיליתי לשמחתי שאפשר להקפיא! הקפאתי בכמויות קטנות ממש, בכלי פלסטיק הקטנים של רטבים ממשלוחים (כמות של 2-3 כפיות). מקפיאים, מפשירים לחלוטין כמה שעות במקרר, והמרקם נשאר אותו הדבר!
      ברגעים של לחץ ניסיתי גם להפשיר מתחת למים פושרים זורמים/בקערה עם מים, השמן נמס מהר יותר

      Reply
  11. כרמית יפה says:

    לכמה זמן זה נשמר? אפשר להחזיק מחוץ למקרר? (אין ביצים).

    Reply
  12. עדי says:

    מעולה, תודה רבה, איזה צילום מהמם… 🙂 לייק לייק לייק

    Reply
  13. חן says:

    ניסיתי להכין ולא הצליח 🙁 שמתי במקרר ולמחרת הייתה שכבה של שמן למעלה…
    כמה זמן בערך אמורים לעבד? כי עיבדתי בערך חצי דקה רק עד שנהיה אחיד…נראה לך שכאן הטעות?

    Reply
    • Natalie says:

      אני לא חושבת שזאת הטעות, אבל בכל מקרה, תמיד אפשר לתת לזה עוד עירבוב נוסף. זה נשמע לי בסדר.

      Reply
  14. עובד says:

    אפשר להשתמש גם בסוג של חלב אחר?

    Reply
    • Natalie says:

      לצערי התשובה היא לא. לחלב סויה תכונות שונות ולכן רק חלב סויה יתאים פה.

      Reply
    • שם בדוי says:

      אני ניסיתי בכמות קטנה עם ממרח שקדים וזה הצליח

      כפית אחת חרדל
      שתי כפיות ממרח שקדים
      כף אחת חומץ תפוחים (כנראה אפשר גם מיץ לימון)
      שתי כפות שמן
      ערבבתי עם מוט בלנדר ערבוב ראשוני הוספתי
      עוד כף שמון וכף מים
      ערבוב נוסף עד שנעשה חלק
      אופציונלי לטעם:
      שום, מלח, פילפל, טיפונת סוכר או דבש או סירופ מיפל
      יצאה בערך שלוש כפות גדושות

      Reply
  15. היי says:

    ניסיתי להכין עם פחות מכמות השמן, לא רציתי שומני מידי, לא יצא לי טוב, האם זאת הבעיה?

    Reply
    • Natalie says:

      זאת בדיוק הבעיה, אבל אל דאגה, פשוט תוסיפי את כמות השמן החסרה והמיונז יתייצב. פשוט שמאוד חשוב להקפיד על הכמויות.

      Reply
  16. ליאני says:

    וואו איזה מדהייייים יצא, אני לא חושבת שגם מי שאוכל ביצים ירגיש בהבדל…

    Reply
  17. כרמית יפה says:

    מעולה, אני מכינה כבר המון זמן סוגים שונים של המיונז הזה, והמתכון פשוט מעולה, אז תודה רבה רבה, מאמצת.

    Reply
  18. בני says:

    אחלה צילום, ויצא ממש טוב, היו לי ספקות כי השתמשתי בבלנד מוט מעפן אבל חייב לציין זה עבד יותר טוב ממה שחשבתי. אז שאפו.

    Reply
  19. שי says:

    האם אפשר להשתמש בשמן זית בכדי להביא את המתכון?

    Reply
    • Natalie says:

      אני מנחשת שהתכוונת *להבריא את המתכון.
      בעיקרון לא כדאי בגלל הטעם החזק שלו, שמן ענבים הוא מצויין בריאותית.

      Reply
  20. דורון says:

    אני ניסיתי עם השמן זית והטעם שלו מאוד חזק, צריך לקנות רק את המעודן או להשתמש בשמן אחר, כמו הענבים למשל.

    Reply
    • Natalie says:

      נכון, לא ממליצה על השמן זית בגלל הטעם החזק שלו, מקסימום למי שמתעקש אז רק מעודן, כמה שאפשר.

      Reply
  21. נוי says:

    הייי, אפשר להשתמש בחומץ רגיל?:-)

    Reply
  22. יארה says:

    היי, עכשיו מצאתי את הבלוג שלך והכל נראה מדהים!
    יש לי שאלה, אם מקפיאים את המיונז הוא יכול להחזיק ליותר משבוע? כנ”ל לגבי שאר הממרחים

    Reply
    • Natalie says:

      היי ותודה רבה 🙂 אני לא ממליצה להקפיא, לא חושבת שיחזיק במקפיא, שאר הממרחים כן.

      Reply
  23. Anonymous says:

    קודם כל- תודה רבה! 🙂 זה ממש כיף שיש כאלה פנינות ברשת..
    עכשיו שאלה קטנה- ניסיתי פחות או יותר לפי המתכון וראיתי שיוצא נורא נוזלי.. הוספתי קצת שמן.. קצת סויה.. ועדיין נוזלי. מה עושות במצב כזה ?

    Reply
  24. רותי says:

    לי זה מאוד טעים, אבל שונה מהמיונז הרגיל/תעשייתי ולא יעבור את מבחן הילדים. מה דעתך אם אוסיף מעט סוכר? נראה לי שאולי זה ישפר את המצב. דחוף!

    Reply
    • Natalie says:

      🙂 אולי לא יצא לך מדוייק? בכל מקרה קשה לי לומר לגבי הטעם כי לא טעמתי להמליץ על סוכר או כל דבר אחר… לכי לפי הרגש שלך. תטעמי ותשפרי.

      Reply
  25. שירה says:

    מתכון מצוין. לא להאמין כמה זה מזכיר מיונז אמיתי

    Reply
  26. איציק says:

    את פשוט אלופה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    לנשום, להירגע ,
    אוקי,
    זה לא סתם , אלא פי 1000 יותר טעים .
    בתור מי שהיה צמחוני עד לא ממזמן – זה ממש ממש הטעם.
    אני מקווה שבשאר המתכונים יהיה כך גם…
    תודה
    תודה
    תודה!

    Reply
  27. איציק says:

    את פשוט אלופה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    לנשום, להירגע ,
    אוקי,
    זה לא סתם , אלא פי 1000 יותר טעים .
    בתור מי שהיה צמחוני עד לא ממזמן – זה ממש ממש הטעם.
    למרות שאגב יצא קצת דליל, אני אשחק עם זה עד שיצא , אבל בטעם WOOHOOO!
    אני מקווה שבשאר המתכונים יהיה כך גם…
    תודה
    תודה
    תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      מעולה 🙂 אם יצא קצת דליל אז להוסיף עוד מעט מהשמן זה יעבה את הבלילה, זה באמת אליפות, שמחה שגילית את המתכון…

      Reply
  28. jimjams says:

    lol cider vinegar=hometz tapuchim i use malt and it tastes OK.

    Reply
  29. חן says:

    הכנתי עם שמן זית מעודן (כי זה מה שהיה לי בבית ונורא רציתי להכין כבר!) ויצא ממש טעים! ממש!
    תודה!

    Reply
  30. מילי says:

    אפשר חלב שקדים במקום סויה?

    Reply
    • Natalie says:

      לא, רק חלב סויה במקרה הזה.

      Reply
    • שם בדוי says:

      אני ניסיתי בכמות קטנה עם ממרח שקדים וזה הצליח
      כפית אחת חרדל
      שתי כפיות ממרח שקדים
      כף אחת חומץ תפוחים (כנראה אפשר גם מיץ לימון)
      שתי כפות שמן
      ערבבתי עם מוט בלנדר ערבוב ראשוני הוספתי
      עוד כף שמון וכף מים
      ערבוב נוסף עד שנעשה חלק
      אופציונלי לטעם:
      שום, מלח, פילפל, טיפונת סוכר או דבש או סירופ מיפל
      יצאה בערך שלוש כפות גדושות

      Reply
  31. נעמה says:

    יצא מעולה!
    בהתחלה לא התייצב לי כי לא הבנתי שצריך פה עבודה מסיבית וניסיתי לעשות ידנית, אבל ברגע שהבנתי את הטעות עברתי לבלנדר מוט וזה התייצב תוך דקות ספורות, למרות שכבר הוספתי את הלימון.
    את חושבת שזה יעבוד כמו מיונז רגיל באפיה? כי יש מלא מתכונים של פשטידות פרווה ששמים מיונז במקום שמנת, זה יוצא ממש קרמי. יעבוד לי?

    Reply
  32. נטע says:

    פשוט נפלא
    חייבת לנסות.
    תודה רבה

    Reply
  33. hedvagi says:

    וואו, אפילו שקראתי כל תגובה ותגובה פה- מודה שעדיין הייתי סקפטית עד שניסיתי..
    יצא לי כלכך טעים שאני מתפלאת שבכלל מוסיפים במיונז תעשייתי ביצים מלכתחילה!
    המון תודה!!!

    Reply
  34. נועה says:

    וואו וואו ושוב וואו!!
    ואני אפילו לא טבעונית
    פשוט סקרנית קולינרית שנתקעה עם חלב סויה לא ממותק בבית…אז החלטתי לנסות- לא ייאומן כמה שזה טעים, מהיר וקל להכנה!
    אגב החומץ היחיד שמצאתי היה חומץ אורז, יצא פשוט מעולה
    אפילו יותר ממיונז אמיתי

    Reply
  35. dan says:

    כאחד שעבר לפני כחודשיים מהצד הקורניבורי לצד הטבעוני, אני חייב להודות כי הבלוג שלך נפלא. המתכונים מצויינים.
    הבנתי שבטבעונות כמעט לכל מוצר מן החי, קיים תחליף טבעוני.
    קניתי חלב קוקוס של אלפרו, חוץ מזה שזה טעים לשתיה, לא הבנתי איך אפשר לשלב אותו במתכונים ? למה הוא מתאים ?

    Reply
  36. חגית says:

    בלנדר ומעבד מזון הם שני מכשירים שונים…
    באיזה מהם להשתמש?

    Reply
  37. רועי says:

    קודם כל, מתכון פשוט מעולה!
    הכנתי לפני כמה ימים בשביל הקוטב’, ובעקבות ההצלחה המסחררת של השאריות היום רצתי להכין עוד, בכמות כפולה. רק שהפעם בטעות שמתי כפית שלמה של חומץ במקום חצי)לכמות כפולה( ויצא כהה מדי, חמוץ מדי ולא ממש במרקם טוב. מה אוכל לעשות עם התערובת שנותרה לי עכשיו(בזבוז של הרבה חומרים)?
    תודה מראש

    Reply
    • Natalie says:

      או להוסיף יותר משאר החומרים, או לזרוק. קורה, לא נורא, בפעם הבאה נזהרים קצת יותר 🙂

      Reply
  38. מרים רבי says:

    אחרי שקראתי את כל התגובות החלטתי שאני פשוט חייבת לנסות. כבר שבועות שאני מנסה להשיג מיונז טבעוני ולא מצליחה. הכנתי ממש עכשיו. לא היה לי חומץ והשתמשתי בחרדל דיז’ון מעולה (כי זה מש שהיה במקרר) יצא פשוט מושלם!!!!!!!!!!!! אין מילים. את אלופה. אני יודעת שזה עלול להשמע קצת מופרך, אבל הגשמת לי חלום טבעוני קטן. תודה רבה

    Reply
    • Natalie says:

      תענוג, זה באמת מצויין, כשאני מכינה בעצמי, בא לי לאכול את זה ככה עם כפית, כמו קרם…

      Reply
  39. מעיין says:

    היי נטלי, מאוד אוהבת את המתכונים שלך!
    אני פה באמצע הנסיון השני של המיונז עושה הכל מדוייק מאוד והמיונז נוזלי… מה עושים?
    כמה זמן הוא אמור להיות במיקסר?? הוא כבר מלא זמן שם וכלום לא קורה :-((

    Reply
    • Natalie says:

      בדיוק חצי דקה וזה אמור להפוך ליציב. כניראה שהבלנדר גדול מידי לכמות המרכיבים ולא עובד עליהם ממוקד. את יכולה להוסיף עוד שמן או לנסות בבלנדר מוט בכלי קטן יותר.

      Reply
  40. MYLA says:

    טעים מאוד!תודה רבה!

    Reply
  41. לי says:

    אני היחידה שלא שמה חרדל ?
    משהו ברעיון של מיונז עם חרדל דוחה אותי אבל כשהכנתי בלי חרדל יצא לי מאוד טעים.

    Reply
  42. רעות says:

    אוף….ניסיתי להכין יותר מ-10 פעמים וכל הזמן יוצא ממש ממש נוזלי לא חשוב אם ערבבתי עם המערבל גם 15 דק

    Reply
    • Natalie says:

      האפשרויות הן, או שהמערבל גדול מידי ואין מספיק חומר, או שהמערבל לא חזק מספיק, או שאין מספיק שמן. בניסיון הבא שלך, תוסיפי עוד שמן. יש לי הרגשה שזה יעבוד.

      Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *