חצילים קלויים בתנור עם טחינה, צנוברים וכוסברה… טבעוני

19 Apr
April 19, 2013

את החצילים אספתי בזריזות מהשוק ומיד רצתי הביתה להכין.
אוי כמה אני אוהבת את המתכון הפשוט הזה,
הרבה אנשים ששומעים חצילים מעט נבהלים, מיד חושבים “משמין” או “לא בריא” אבל החציל עצמו הוא ממש ממש דל קלוריות, רק 25 קלוריות לכוס.
כמובן שאם נטגן אותו הסיפור יראה אחרת, החציל סופג אליו כמויות עצומות של שמן וזה נו נו נו,
אבל אנחנו הולכים על צליה בגריל בתנור.


מספר מנות: כמנת פתיחה לשני אנשים או כעיקרית לאחד
זמן הכנה: שעה

מצרכים:

2 חצילים
מעט כוסברה
כ-2 כפות צנוברים
ומעט שמן זית

מצרכים לטחינה:

5 כפות טחינה גולמית
1 לימון
מעט מלח
מים לפי הצורך
1 שום כתוש
ניתן להוסיף לטחינה גם פטרוזיליה למי שרוצה טחינה ירוקה

הוראות ההכנה:

מחממים תנור ל- 200 מעלות
שוטפים היטב את שני החצילים, ודוקרים אותם לכל אורכם במזלג.
מצפים תבנית אפיה בנייר כסף או נייר אפיה(רצוי) ומכניסים את החצילים לתנור למשך שעה,
מידי פעם להפוך לכל כיוון.

בנתיים מכינים את הטחינה – מערבבים היטב את כל החומרים בקערה קטנה, או במעבד מזון אם זה עם הפטרוזיליה,
טועמים ומתקנים תיבול.

כשהחציל מוכן, מקלפים ממנו רק את חצי החלק העליון ומגירים ממנו את הנוזלים.
מפזרים על החציל הפתוח מעט מלח גס ואז שופכים בנדיבות מהטחינה הטריה על החציל החם.
מעל מפזרים גם את הצנוברים הקלויים,
הכוסברה ושופכים מעל הכל מעט שמן זית.

מעדן…!!!

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , ,
3 replies
  1. Anat says:

    פעם ראשונה שהצלחתי לקלות חצילים בתנור. יצא מעולה, תודה!

    Reply
  2. Avivit says:

    נראה יאמי

    Reply
  3. מקסים says:

    יצא מאוד טעים .
    תודה

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *