פשטידת בצל

23 Sep
September 23, 2012

התאהבתי בפשטידה הזאת נורא,
היא מאוד קלה לי להכנה וטעימה,
חתכתי סלט בצד ושמתי מעט רוטב פסטו ליד והתענגנו בארוחת הערב.
ארוחה די קלילה וזריזה.
אני יודעת שבארץ אין את היוגורט סויה שאני קונה, לכן מצרפת לינק להכנת יוגורט סויה שלמדתי בזמנו בשיחות שונות בקבוצות בפייסבוק.
שווה להחזיק כמות יוגורט במקרר בכל מקרה… תמיד יש משהו להכין ממנו.

מרכיבים-

חצי חבילת פסטה מהסוג הדקיק,
4 כפות תערובת תבלין איטלקי שמכילה עישבי תיבול יבשים כמו רוזמרין, אורגנו, טימין…
כמובן שאפשר גם להשתמש בעשבי תיבול טריים במקום.
500 מ”ל יוגורט סויה, לינק
כפית אגוז מוסקט,
גבינת סויה טופוטי בטעם שמנת (אופציונלי)
4 בצלים בינוניים קצוצים,
כף קצח,
מעט שמן זית לטיגון של הבצל,
כפית פרג.

ההכנה מאוד פשוטה,
לבשל את הפסטה במים רותחים, לסנן כשהפסטה רכה ומוכנה, ולערבב את כל המרכיבים חוץ מהפרג היטב.
להעביר את התערובת לתבנית בגודל 22 ס”מ קוטר, על 5 ס”מ גובה,
לסדר את התערובת בלחיצות בתוך התבנית ולפזר מעל את הפרג.

להכניס לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות למשך כ-40 דקות.

בתאבון 🙂

לפני העירבוב-

טיגון הבצלים-

Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,
12 replies
  1. May says:

    מאוד אהבתי את הפשטידה, בזכותך אפילו הצלחתי להכניס את היוגורט הביתה שוב, ממש אושר למצוא שאפשר להכין הכל גם טבעוני 🙂 תודה רבה לך, אני שמה במועדפים…עלי והצליחי יקירה.

    Reply
  2. עינת says:

    מצויינת. הכנתי אותה ללא יוגורט בכלל
    למעלה טפטפתי מעט שמן זית, וזריתי פרורי לחם. יצא מעולה!

    Reply
    • Yuv says:

      היי עינת,
      פשוט ויתרת על היוגורט ולא החלפת אותו בכלום? זה חצי ליטר נוזל שהרגע העלמת מהמתכון 🙂
      תודה!

      Reply
  3. רינת says:

    נטלי,
    לאן נעלמת? לא רואים אותך בקבוצות הטבעוניות למינהן.
    התגעגענו

    רינת

    Reply
    • Natalie says:

      תודה, זה הדדי, אני במסע מעבר הבית/מדינה כרגע, במאלזיה בדרך לאוסטרליה אז כך שהזמן מועט אבל אוטוטו חוזרת 🙂

      Reply
  4. rach says:

    הי באיזה יוגורט את משתמשת? אני בארה:”ב אולי אמצא פה…

    Reply
    • Natalie says:

      יש כמה חברות אבל אני לא בטוחה שאותם מוצרים יהיו במדינות (יבשות) שונות, הכל השתנה אצלי מאז שעברתי מאנגליה לאוסטרליה אז אני מניחה שפשוט תראי מה נמכר על המדף, כל עוד זה יוגורט בטעם טבעי וטבעוני, זה יתאים.

      Reply
  5. עדי says:

    מה אפשר במקום היוגורט?
    אני מכירה יוגורט טבעוני רק של תנובה והוא מעט מתקתק
    ולהכין לבד ממש לא בא לי
    אפשר להכניס במקום שמנת צימחית?

    Reply
  6. גיל says:

    ?האם את חושבת שאפשר להחליף את יוגורט הסויה או גבינת הטופוטי בגבינת ה “פטה שקדים ” שלך

    Reply
  7. זהבה גרינפלד says:

    צריך לטגן את הבצל? תודה

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *