מרק בצל טבעוני

12 Jan
January 12, 2014


וואו, הפעם, הוא באמת התעלה על עצמו הבעל הזה שלי, הכין לי מרק בצל פשוט כל כך מושך שצלחת אחת לא הספיקה לי, הבצל המקורמל באיטיות עד לריבה והיין הלבן (לא לוותר על היין) פשוט העיפו לי את החושים הישר לפריז על מרפסת קרירה וחלומות רחוקים…
איזה כיף זה בעל שאוהב לבשל, כמעט כמוני 🙂

אין לי מילים אבל יש לי מתכון, ותמונות למי שלא מאמין!

מרק בצל טבעוני

מרכיבים:

2 כפות שמן זית

1 כף שמן קנולה

5 בצלים גדולים קצוצים

3 שיני שום כתושים

1/2 כפית מלח

2 כפות קמח רגיל

6 כוסות מים

6 כפות רוטב סויה

1/3 – 1/2 כוס יין לבן

1 כפית חרדל דיז’ון

2 כפות סוכר חום

ההכנה:

חממו את השמן והוסיפו את הבצלים , שום ומלח וטגנו למשך 5 דקות, ערבבו מידי פעם.
בשלו על חום נמוך מאוד למשך כ40 דקות, ערבבו מידי פעם, עד שהבצלים מזהיבים ומקורמלים. לא שרופים אבל ממש ממש מקורמלים.

ערבבו פנימה את הקמח והסוכר ובשלו 3-4 דקות, ערבבו במשך כל הזמן.

הוסיפו את המים ורוטב הסויה, היין הלבן והחרדל, ערבבו היטב, ובשלו יחד למשך 15 דקות.

הגישו בתוספת צנימים טריים וגבינה טבעונית (אופציונלי)…

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני


Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
10 replies
  1. דסי says:

    היי נטלי, זה כבר המתכון השלישי (או אולי רביעי) שלך שאני מכינה והוא הצלחה אדירה. הרעיון לשלב סויה וחרדל דיז’ון היה מעולה והקפיץ את המרק לטעמים חדשים. יותר טוב מכל מרק בצל *לא* טבעוני שאי פעם הכנתי…
    כל הכבוד! ותודה!

    Reply
    • Natalie says:

      תודה תודה, האמת שזה היה רעיון לגמרי של בעלי, הוא ממש הכין פה הכל 🙂 לפעמים יש לו הברקות כל כך מדהימות שאני לא בטוחה מי הבשלן בבית 🙂 שמחתי לקרוא!

      Reply
  2. אלון says:

    יצא מדהים
    ויש לי עוד 3 שידרוגים
    1. לטחון עם בלנדר ידני עד מרקם קטפיתי
    2. להוסיף אגוז מוסקט מגורד – כרבע אגוז
    3. להוסיף 2 כפות טחינה גולמית ומקבלים מרקם מוקרם

    Reply
  3. תומר says:

    היי
    אחלה מרק שבעולם
    לא היה לי יין לבן בבית אז ניסיתי לשים מעט ויסקי. אולי זה כי אני אוהב ויסקי אבל זה מדהים!
    בערך שתיים שלוש כפות

    Reply
  4. ולרי says:

    היי פעם ראשונה שאני מכינה מתכונים מהאתר שלך! מתכון מעולה תודה רבה !! בהחלט אמשיך לעשות מתכונים נוספים שלך !! 🙂

    Reply
  5. אבישלי says:

    היי נטלי והבעל עם ההברקה,
    זו שנה שלישית ברציפות שמגיעה עונת הגשמים ואני חוזר למתכון הזה. אחלה מתכון. תודה גדולה

    Reply
  6. Anonymous says:

    כמה מנות יוצא?

    Reply
  7. טליה says:

    רשום לערבב 40 דקות… הכוונה ל4 דקות נכון?
    תודה מראש

    Reply
  8. ישראלית says:

    המתכון מעולה, כבר הכנו אותו פעמיים ויצא מושלם. הייתי רוצה לגוון היום ולהוסיף פטריות, יילך טוב?

    Reply
  9. אלה says:

    וואי נראה מדהים, אני רוצה להכין להדלקת נרות שאני מארחת בחנוכה! אבללל אין לי חרדל בבית, זה משהו שאני כמעט לא משתמשת בו.. את חושבת שייצא סבבה גם בלי? או שכדאי לקנות במיוחד?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *