מרק ערמונים מפנק נק נק

27 Nov
November 27, 2012

מבין ערימות המתכונים הממתינים לתורם, גם המרק הנהדר הזה חיכה בסבלנות, והיה שווה לחכות לו, את המתכון אספתי מבלוג נהדר בשם “פתיתים” והגיע הזמן להכניס אותו לרשימת המומלצים שלנו 🙂
כמובן שראוי לציין שהמתכון טובען, וחלק מהמרכיבים שונו או שהוספו מרכיבים מסויימים אחרים, אבל הבסיס כבר היה מונח לפני ורק חיכה שאתפנה וכמה שהוא פינק….

את הערמונים ברוב עוונותי קניתי שלמים, הבנתי שאפשר בטיפה חיפוש למצוא גם ערמונים בוואקום, מקולפים ומוכנים להכנה, אך ההתלהבות שלטה בי כשראיתי אותם מונחים בערימה היפה ומיד ערמתי לשקית החומה כמות מספקת.
עבודת הקילוף הייתה סיזיפית אך תרפיוטית לגמרי… במילים אחרות, אומנם כאב לי באצבעות אבל די נהנתי מהשקט במטבח החם כשהגשם טיפטף לו בחוץ.
את המרק נגיש במנות קטנות, נכון שיש כזה קטע שמנות קטנות טועמות טוב יותר? (או שזה קורה רק אצלי??)…

פתיתים ממליץ על הכנת ציר למרק, כמובן שזאת הדרך היותר טובה ובריאה להכנת מרק, אני איתו, הכנת ציר זה מאוד פשוט, אני לא ארחיב מידי על שלב הציר אבל בעיקרון “זורקים” כמה ירקות לתוך סיר עם מים, נותנים לזה בישול של כ-שעה וכשהציר מקבל טעם מדהים של מרק, הרי הוא משובח ו- מוכן.

לציר-

2 גזרים
בצל
כמה מקלות סלרי או ראש סלרי קטן
2 עלי דפנה
מעט מלח ופלפל
ליטר וחצי מים
ואפשר לשחק קצת עם הירקות ולהוסיף עוד ירק עם רוצים

למרק הערמונים-

(6 מנות קטנות)

4 כוסות ציר מרק ונו טוב, אם אין לכם חשק, רצון להשקיע, שימו כף אבקת מרק, אבל תזכרו שלא המלצתי…
2 כפות שמן זית
2 בצלים קטנים
2 תפוחי אדמה קטנים
מספר ענפי עשבי תיבלון כמו רוזמרין, טימין וכו…
2 שקיות ערמונים של 100 גר’ כל אחת (מותר גם 3) או ערמונים רגילים לקליה
רבע מיכל שמנת מתוקה צמחית
כף רוטב חריף מתוק
כף חמאת קשיו (אופציונלי)
חצי כפית אגוז מוסקט
מעט פלפל ומלח לפי הטעם

ההכנה-

מחממים את שמן הזית ומטגנים מעט את הבצל הקצוץ.
כשהבצל מעט שחום, מוסיפים את תפוחי האדמה למעט טיגון,
מוסיפים את שאר המצרכים (חוץ מהשמנת) ומערבבים היטב, מבשלים עד שהתפוחי אדמה רכים, אפשר בשלב הזה להוציא את עשבי התיבול או שלא, אני השארתי וטחנתי גם אותם במרק, ומכבים את האש שיתקרר מעט.
משתמשים בבלנדר או בבלנדר מוט, לי יש מכשיר עתידני כזה שמשלב הכל יחד אז זה חוסך לי ליכלוך וסירים במטבח אבל הוא לא נמכר בארץ אז תשתמשו במה שיש לכם…
אפשר להוציא מעט מהנוזלים החוצה ולשמור על מנת שנוכל לשלוט בכמות הסמיכות/דלילות של המרק שלנו, אבל לי הוא היה מעולה כמו שהוא אז פשוט עירבבתי הכל יחד עד שהמרק הפך לסמיך ומשי.
העברתי לצלוחיות הגשה קטנות ומקסימות (שמילאתי בפעם השלישית אבל הכי כיף לאכול ככה), ובזקתי מעל מעט מהשמנת…

חוויה רוחנית של ממש 🙂

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
5 replies
  1. נופר says:

    איזה קטע, גם לי המתכון הזה מחכה בצד ואפילו קניתי ערמונים בשביל זה לא מזמן 🙂
    נראה מעולה. עכשיו עשית לי חשק עוד פעם..

    Reply
  2. רינתיה says:

    פעמיים הכנתי את המרק ובכל פעם קצרתי תשבוחות עליו, מרק ממש טעים וחורפי.

    Reply
  3. Anat says:

    המרק נראה מעולה. את השמנת את שמה אחרי דנמרק מוכן? היא קרה לא? חשבתי שמוסיפים ומערבבים כמה דקות לפני שמכבים את האש

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *