חמין טבעוני ביתי, טעים וקל להכנה

29 Aug
August 29, 2012

 

החמין הטבעוני היאמי שהכנתי אמש-

זה מוזר איך מה שלא יודעים נראה כל כך מסובך,
חמין תמיד נראה לי משהו כל כך מורכב,
כזה שרק אמהות או סבתות אלופות מסוגלות לייצר עם הרבה קסם.
עד שניסיתי.
מסתבר, שזה אחד הדברים הכי קלים להכנה.
ממש.
והתוצאה הסופית… כל כך מענגת…. הכי אני אוהבת את תחושת הביתיות שהריח נותן כשמתעוררים על הבוקר 🙂


1 תפוח אדמה גדול חתוך,
3 גבעולי סלרי,
3 סוגי שעועית בערך 2 כוסות ללא השריה,
עוד כוס חומוס,
1 בצל,
ראש שלם לפחות של שום,
הרבה פפריקה אדומה בערך 3 כפות,
קמצוץ פלפל שחור/לבן עדיף, לי פשוט לא היה לבן הפעם,
ציר ירקות או כף אבקת ירקות (אופציונלי),
מעט כוסברה, צרור קטן למי שאוהב,
או חיטה או גריסים אני שמתי חצי כוס גריסים,
ומים שמכסים את הההכל,
בישול של כ-שעה על הגז
,להוסיף מלח לפי הצורך והטעם
ולתנור על 80 מעלות ללילה.
תענוג…
הכי קל
הכי פשוט
הכי טעים!

 

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,
29 replies
  1. Sophie says:

    I made this for Shabbat and it was amazing!! I added a couple of carrots and a sweet potato. All the meat-eaters said it tasted like it had been cooked with meat. Thank you!

    Reply
  2. נוני says:

    כמה זמן חיפשתי חמין טבעוני שווה, ולא יאומן כמה פשוט זה, הגריסים ממש מוסיפים. תודה רבה ואחלה שבוע שיהיה…

    Reply
  3. ענבל says:

    לא להשרות את השעועית והחומוס?

    Reply
    • Natalie says:

      בחמין אין צורך, יש כאלה שכן משרים, אבל אפשר גם בלי וזה מתרכך יופי…
      ההשריה תעזור להוציא את הגזים (לכן זה כן מומלץ) אבל למי שלא סובל מזה, לא מחייב,
      את לחילופין יכולה גם לתת לקיטניות הרתחה של רבע שעה לפני ושטיפה וזה יועיל, אני אישית רק שוטפת.
      תלכי לפי מה שמרגיש לך שהכי מתאים עבורך… 🙂

      Reply
  4. נראה אחלה says:

    אנסה השישי הקרוב (מחר)…

    Reply
  5. מיטב says:

    יצא לי משגע, כל כך נהנתה המשפחה ואירחנו גם חברים… תודה רבה , אכין באופן קבוע מעכשיו.

    Reply
  6. דנית יואל says:

    היי נטלי, רק לדווח לך שיצא ממש ממש טעים, מזמן חיפשתי מתכון כל כך מוצלח וגם מאוד פשוט להכנה, אילתרתי סוגי שעועית שהיו בבית ואני אמשיך לנסות ולגוון עם סוגים שונים בהמךצתך.
    את מצויינת, שבת שלום.

    Reply
    • Natalie says:

      מעולה שגיוונת, אני תמיד מנסה שילובים שונים, זה מעולה גם מבחינת הטעם וגם מזין…

      Reply
  7. סאלי says:

    אחלה מתכון, ויתרתי על ציר הירקות ולא הרגשתי שהיה חסר לי טעם או משהו, אז המון המון תודות, וחג שמח…

    Reply
  8. ליאני says:

    אם את אומרת שזה טעים- אני מצדיעה לך יא מלכה, אצלך הכל יוצא כל כך מוצלח אז קדימה למטבח, בעלי ישתגע, הוא מת על חמין… נשיקות

    Reply
  9. טוביה says:

    שבת שלום ומבורך לך

    Reply
  10. מוריה בעדני says:

    הכי טעים זה הגריסים והחיטה, אחרי החג אני אכין שוב, אגב יצא ממש ממש ללא מילים בפעם הקודמת… רק רציתי לומר לך תודה רבה ושאת ממש נכס לטבעונות, וגם חמודה מאוד 🙂

    Reply
  11. מיכל says:

    שלום נטלי.
    כשרשמת 2 כוסות שעועית , 3 סוגי שעועית התכוונת:
    2 כוסות כל סוג?
    או כל 3 הסוגים, שביחד הם 2 כוסות?
    תודה וממתינה לתשובתך.

    Reply
    • Natalie says:

      היי מיכל, הכוונה ל2 כוסות עם תערובת של 3 סוגי שעועית, כמובן שאפשר להשתמש גם בסוג של שעועית אחת, אבל נחמד לשלב סוגים שונים עבור הגיוון 🙂 בסה”כ 2 כוסות של שעועית.

      Reply
  12. מיכל says:

    שלום נטלי.
    הכנתי את החמין הטבעוני.
    לא יאומן שהוא כזה.
    כולנו מאד נהנינו ממנו, טבעונים ולא טבעונים.
    עוד מתכון מקסים שלך,
    לא מעיק, מאד מדויק.
    המון תודות לך על העזרה והגיוון שבמתכונים.

    Reply
  13. Annabelle says:

    Natalie: I live in Miami, and found your blog yesterday. I just want to thank you for all of your amazing recipes!! You should have a book in English, thank you again.

    Reply
  14. דנה says:

    היי נטלי, אפשר לדעתך להכין עם בורגול במקום חיטה וגריסים? אין לי וקור כלבים כאן, אין מצב שאני יוצאת לסופר…

    Reply
  15. דיינה קול says:

    הי נטלי, סליחה על הבורות – מכינה באלו הרגעים
    את תפוח האדמה צריך לקלף?

    Reply
    • Natalie Houlding says:

      לקלף, כן, אבל לא יקרה כלום אם לא תקלפי, יש כאלה שמעדיפים לא מקולף, אבל אוהבת מקולף, זה סופג את הטעמים מסביב.

      Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *