כדורי “בשר” סויה ברוטב לימוני עם כורכום, קינמון שום, בצל ועוד הרבה דברים טובים עם תפוחי אדמה, שומר ולבבות ארטישוק צעירים מעוטרים בכוסברה קצוצה.

17 Sep
September 17, 2012

התבשיל הזה פשוט מעולהההה

אבל הפעם אני רוצה להתמקד בכדורים ורק אחר כך נעבור לרוטב.

אז ככה,
כבר המון פעמים שנשאלתי את שאלת הכדורי סויה, ותמיד דחיתי את הפוסט הזה מכל מיני סיבות משונות,
אז הינה הפעם יצאתי מאיזור הנוחות שלי ובמקום לקנות כדורים מוכנים הכנתי לבד, ממש כמו שפעם הייתי מכינה בזמנו,
המתכון לכדורים שלא מתפרקים, וכבר הוכן בידי חברים בקבוצת המתכונים שחזרו לספר שנהנו ויצא להם מוצלח.
אשמח לשמוע אם הצלחתם, אם התפקשש לכם, אם לדעתכם יש מקום לשיפור על מנת שנגיע יחד למתכון המושלם והמנצח…

ובתיקוה שזה יצליח לכולכם.

לקציצות שלנו השתמשתי ב:

כוס סויה אחרי השרייה, נסו את טחון מין הצומח של טבעול,
100 גרם אורז סושי (הדביק),
250 מ”ל מים לבישול האורז,
כפית מלח,
חצי כפית פלפל שחור,
רבע כוס קמח חומוס,
2 כפות טחינה גולמית,
חופן קטן פטרוזיליה קצוצה דק דק,
3 כפות זירעי פשתן + 3 כפות מים מעורבבים יחד.

נתחיל באורז, את האורז לבשל עם המים עד שהאורז מוכן וממש דביק, במשך כל הבישול לדאוג לערבב ושלא יותר מידי ידבק לתחתית.
ממולץ להשתמש בסיר טפלון ולערבב עם כף עץ. אם יש…

את הפטרוזיליה קצצנו דק דק ואת כל המרכיבים נערבב יחד בקערה גדולה ונמעך לתערובת אחידה ויציבה.

נגלגל כדורים קטנים ויפים, בצורת מעיכה כדי לא להותיר רווחים בתערובת בתוך הכדור, ונשים בצד על צלחת/מגש קטן, כשסיימנו לגלגל, נכסה עם ניילון נצמד ונשאיר במקרר לפחות שעה.
אני אישית מכניסה עד ליום למחרת ואפילו מקפיאה כדורים שישארו לי מוכנים עד ליום הבישול.
בהקפאה צריך להפריד בינהם שלא ידבקו אחד לשני אז מעט שימון על הניילון נצמד וליצור רווחים,
או שכבת כדורים ומעל ניילון נצמד ושוב שכבת כדורים.

את הכדורים להכניס בזהירות לרוטב לאחר שכבר הכנסנו לתוכו את כל המרכיבים כך שלא נצתרך להתעסק בעירבובים מיותרים שיפגעו באחידות הכדורים.
את אותם כדורי סויה אני מכינה לכל תבשיל בכל מיני רטבים שונים…

לתבשיל עצמו:

מנות: 4

רכיבים:

כדורי הסויה שהכנו קודם
שמן זית לטיגון
6 ארטישוקים קטנים או קופסא של לבבות ארטישוק מוכנים
2 שומר חתוכים לקוביות
חופן כוסברה
4-5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
מיץ מלימון אחד
קליפת לימון מגורדת
חצי כפית כמון
חצי כפית קינמון
כפית וחצי כורכום
טבלית של אבקת מרק ירקות
4 שיני שום חתוכים לפרוסות
בצל אחד גדול קצוץ
כף רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
מים לבישול

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל והשום עם השמן זית למשך 3 דקות או עד להזהבה.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים לסיר מלבד הארטישוק (במידה וזה מקופסא והם כבר רכים) והכוסברה.
מוסיפים מים רתוחים עד שהם מכסים כמעט את כל התבשיל ומחכים לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את הלהבה לאש קטנה לבישול איטי למשך 30 דקות.
מוסיפים את הכדורי קציצות סויה ואת הארטישוק ומבשלים למשך 15 דקות על אש קטנה ועם מכסה סגור.
אפשר לפתוח את המכסה לקראת סוף הבישול ולתת לרוטב להצמצם עד לרוטב יותר סמיך.
להשתדל לא לערבב ורק להטות מעט את הסיר בהרמת הידיות הצידה בכדי לפזר מהרוטב על הכדורים.
לטעום ולשפר תיבול אם צריך.
לקשט עם הכוסברה הקצוצה בהגשה.

*אם הארטישוק טרי צריך לבשל אותו קודם לכן במים, לנקות ולהשתמש רק בליבה שלו. רצוי לקנות ארטישוקים רכים וצעירים.

ככה נראה האורז סושי, גרגירים שמנמנים כאלה וחמודים…

וככה נראה הפתיתי סויה, אני ממליצה על ‘טחון’ של טבעול כתחליף-


וככה נראת התערובת, בערך…

הבה נכדררה…

וזהו להיום… 🙂

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,
25 replies
  1. נועה says:

    יופי וכמה שאלות:
    את מתכוונת ל “טחון מן הצומח” של טבעול? זה המוצר הטבעוני הזה שלהם. לא מכירה את “כמו טחון” יש כזה?
    וכשאת מתכוונת פתיתי סויה מושרים שאין המוצר הזה הטחון המוכן – הכוונה כמובן לשבבי הסויה הקטנים שקטנים על המשקל בחנויות טבע , שאותם משרים במים רותחים לפני ההכנה נכון? (זה בא בכה צורות, שבבים, פתיתים, שניצלים גדולים, וכד, זה נקרא פתיתי “שפע” , וזה מגיע או באריזות סגורות כפתיתים או על המשקל בכל מיני צורות , משבבים ועד שניצלים כאמור.
    ושאלה אחרונה – יעזור בכדורים האלה להשתמש בתחליף ביצה בסגנון של NO EEG האמריקאי?
    נגיד במקום הפשתן. זה משהו שמכיל קמחים שונים עם משהו מייצב קצת מסוג גאם כלשהו . וזה טבעוני לגמרי. משמש לאפייה וגם לבישול אני משערת .

    Reply
    • Natalie says:

      היי נועה,
      כן טחון מין הצומח של טבעול,
      כל מה שכתבתי מתכוון כרגע לטחון מין הצומח של טבעול, גם אותו אני משרה במים חמים לכמה דקות כדי שיתרכך ולאחר מכן מסננת מהמים ומשתמשת בו,
      אותו הדבר לעשות עם סוגי השבבים השונים, פתיתי ה”שפע” וכמודה, לא משנה עם זה יבש או רטוב, בכל מקרה אני משרה ומרככת.
      אם את רוצה להשתמש ב-no egg
      את יכולה, תחליפי את הפשתן ותוסיפי לפי הוראות השימוש על הקופסא של המוצר, הוא מעולה אך אני לא ממליצה מאחר ובישראל המוצר לא נמכר ואין טעם לדבר עליו במתכונים.
      🙂 בהצלחה…

      Reply
  2. אתי says:

    נראה מעולה
    כתבתי לך שאלה ואני לא רואה אותה פה מעניין לאן היא עפה
    גם אני רוצה לדעת אם אפשר להשתמש בשבבי סויה כאלה שבאים באריזה של תבואות
    ואת זרעי הפשתן צריך לטחון לפני שמוסיפים לקציצות נכון?

    Reply
    • Natalie says:

      🙂 היי אתי, אולי התגובה עוד תופיע פתאום…

      כן , את יכולה להשתמש בכל סוגי השבבי סויה שקיימים, רק להשרות קודם, לסחוט אם צריך, ואפילו לרסק אם קנית שבבים גדולים מידי.

      את זירעי הפשתן רצוי לטחון. לא חייב.

      Reply
  3. נועה says:

    או יופי, זה חדש לי ענין ההשריה של טחון מן הצומח. תודה!

    Reply
  4. נדב says:

    מעולה!
    עשית לי חשק…
    כבר הרבה זמן בא לי קציצות ונראה לי שהיום אנסה!

    Reply
  5. אורן says:

    אין עליך, את פשוט מלכה, כבר אמרתי לך!!!!

    Reply
  6. אביבית says:

    סוף סוף כדורים כמו שצריך…. תבורכי.

    Reply
  7. נגה says:

    שלום נטלי,
    יצא מעולה, תודה רבה.
    בלי ארטישוק כי לא היה ועם אורז עגול מלא !

    Reply
  8. שרית says:

    היי נטלי,

    הכנתי את המתכון המדהים הזה ויצא ממש טעים…,
    הבעיה היא שהכדורים התפוררו לי במרק.
    יש לך טיפ איך לשמור אותם שלמים?

    תודה,

    Reply
    • Natalie says:

      כדורים שמתפוררים זה אומר שהם מעט רטובים מידי ולכן רכים. תנסי להוסיף קצת יותר קמח (קמח חומוס או קמח רגיל שמשל וזה ייצב אותם חזק יותר).

      Reply
  9. מורן says:

    מתכון מעולה

    Reply
  10. עינת says:

    במה אפשר להחליף את הטחינה? או שאפשר להוריד לגמרי (בגלל אלרגיה)
    תודה!

    Reply
  11. adi says:

    נטלי יקרה 🙂 מתכון מצוין שאני מכינה פעמים רבות וכל פעם המשפחה מלקקת את האצבעות, והקרדיט תמיד ניתן לך 🙂 רציתי לשאול, באיזו כוס את מודדת את שבבי הסויה? אני עושה מה שנקרא- “לפי העין”, אבל כדי להעביר את המתכון הלאה לחברות, רציתי לדעתך את דעתך המקצועית 😀

    המון תודה, וסופ”ש מקסים!

    Reply
    • Natalie says:

      היי עדי והמון המון תודה.
      בעיקרון משתמשת בכוס מדידה סטנדרטית. אבל פה זה קצת יותר, יותר כמו מאג. עם יש סטיות לפה או לשם בכמויות הסויה, זה ממש מינורי ולא יורגש. חג שמח ^_^

      Reply
  12. sarit says:

    היי נטלי,

    האם ניתן להתשמש במשהו אחר במקום אורז של סושי ?

    אורז רגיל לא יעבוד ?

    Reply
  13. Yaara says:

    הי,
    אני רוצה להכין את זה לפסח,
    את חושבת שיהיה אפשר למלא את תחתיות הארטישוק בכדורים? ולעשות את זה קצת יותר חגיגי?
    תודה!

    Reply
  14. עדי says:

    נטלי יקרה! הכנתי את המתכון הזה המון פעמים והוא נפלא 🙂 רק שעכשיו אני בשיא ההכנות וגיליתי שאין לי זרעי פשתן 🙁 רעיונות למה לשים במקום? תודה מראש!

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *