פטריות ממולאות בדברים טובים- מוקרמות ומעלפות לגמרי

22 Aug
August 22, 2012


3 סוגי פטריות במתכון אחד… גן עדן לאוהבי פטריות :)….

למילוי-
הרגל של הפטריות פורטבלו ופטריות והשמפיניון והשיטאקי קצוצות דק,
כרישה קטנה קצוצה דק,
3 שיני שום,
3 כפות בזיליקום קצוץ,
כף אורגנו יבש,
רבע כוס תערובת של קשיו ובוטנים טחונים במערבל/מעבד מזון/ או כתושים ושבורים לקטן.
4 כפות פתיתי סויה טחונים לגרגירים קטנטנים כמו שעשינו לבוטנים והקשיו.
קמח בוטנים (אם יש לא חייב)
חצי מיכל שמנת אלפרו לבישול,
מלח ופלפל לפי הטעם.
פטריות שיטאקי קצוצות- בערך 2

שאר המרכיבים-
שמן זית לטיגון
4 פטריות פורטבלו גדולות או 10-12 פטריות שומפיניון קטנות למילוי ללא הרגל.
5 כפות פירורי לחם מוזהבים,
רוטב בלסמי,
סלט מעלים לבחירתכם ועגבניות שרי.
(על הצלחת סלט מעלי חסה צעירים שקטפתי רגע לפני ההגשה ועלי רוקט.)


ההכנה-
להפריד את רגלי הפטריות ולקצוץ אותן למילוי.
לחמם שמן זית על המחבת, לחתוך את הכרישה ולכתוש את השום אל תוך השמן ולערבב למשך 3 דקות, להוסיף את האגוזים והסויה הקצוצים/כתושים, לקצוץ את הבזיליקום ולערבב את שאר מרכיבי המילוי, כולל הרגליים של הפטריות שקצצנו.
לבשל למשך כ-6 דקות או עד שרואים שהשמנת מצתמצמת מאוד ונשאר רק מעט ממנה של קרם סמיך.
למלא את הפטריות במילוי, לפזר מעל מעט פירורי לחם, ולהכניס לתנור לחום בינוני למשך כ- חצי שעה.
להגיש לצד סלט טרי ורוטב בלסמי מעל,
יצא ממש קרמי והבזיליקום פינק לגמרי 🙂

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , ,
5 replies
  1. גיתית צלף says:

    זה באמת חתיכה גדולה ושימושית של מידע. הכנתי ונהנתי. אני שמחה ששתפת את המידע השימושי הזה איתנו. בבקשה תישארי ככה. תודה לך על שיתוף.

    Reply
  2. נינה says:

    הקשיו ובוטנים צריכים להיות קלויים או לא? מאיפה קונים פתיתי סויה?

    Reply
    • Natalie says:

      היי נינה, פתיתי סויה אפשר לקנות בחנויות טבע ואורגניות, למשל עדן טבע מרקט, ניצן דובדבן וכו…
      הבוטנים והקשיו לא צריכים להיות קלויים, קליה יכולה להוסיף לטעם, את יכולה לקלות אם את אוהבת 🙂

      Reply
  3. שירה says:

    :)?אפשר להחליף את השנת אלפרו בקרם קוקוס

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *