חומוס ביתי

22 Aug
August 22, 2012

 

 

חומוס. כן, כולה חומוס.

לא משהו יוצא דופן או כל כך מרעיש,
אבל אם זה מה שעושה לו להיות מאושר כל יום בצהריים,אז חומוס יט איז…
2 כוסות חומוס אחרי השרייה של לפחות שעתיים ורצוי יותר שעות עם החלפה של המים אחרי כל שעתיים,
לבשל עם כפית שטוחה של אבקת סודה (זה יקצר את משך הבישול ויהפוך את החומוס ליותר רך),
לטחון עם 3 שיני שום, כף כמון, מיץ מלימון אחד, מלח לפי הטעם,
וטחינה גולמית. בערך רבע כוס.
בדר”כ לא צריך אפילו להוסיף מים,
אבל אם צריך אז ממש מעט ובזהירות שלא יהפוך לנוזלי מידי.
מעל לפזר קצת שמן זית, או הרבה, אני אוהבת הרבה,
אז עשיתי שורות (לא כמו שאתם חושבים, חה חה, מצחיק) שורת זעתר, שורת סומק, שורת כמון,
ושורת פפריקה אדומה (כאילו שיש פפריקה בצבע אחר),
עוד קצת לימון מעל שעועית שחורה כי זה טעים לאאללה ולגרניש (חח מילה פלצנית למשהו שהוא כולה פטרוזליה) עלה פטרוזליה.
לנגב בשקט ואני רוצה לראות צלחות נקיות.
(אמא הייתה גאה)
DSC_3197-2

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
5 replies
  1. יניר says:

    מעולה, אני רק רוצה לומר שאני נהנה פה ושאני מתכוון להרשם כמנוי, אני אחכה כבר לפוסט הבא שלך…. חיבוקים.

    Reply
  2. דפנה מוכר says:

    טיפים משובחים, יוצא מוצלח והמון תודה, לא צריך לקנות יותר עם כל החומרים המשמרים והמי יודע מה עוד יש בקנויים האלו…
    דפנה

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *