מרק עדשים טבעוני

22 Aug
August 22, 2012


כן, כן, אני יודעת, חם לכם.אתם נוטפים.
מזיעים.
שלולית.
אבל גם כשלי חם פה המרק הזה עדיין בא טוב. מצויין אפילו.
קיבלתי ציון 10 מטרי, וזה לא בא לי בקלות 🙂
אז מה צריך? ככה.
כוס מים קרים. עכשיו שתו אותה ונתחיל לבשל.
חוץ מזה, שמעתי שכבר התחיל להתקרר לא?!…

מרק עדשים טבעוני
מרק עדשים טבעוני

מרכיבים:

3 כפות שמן זית

2 בצלים סגולים קצוצים דק

1 צ’ילי ירוק

2-3 שיני שום

כפית מגוררת של ג’ינג’ר טרי

בערך 3 ס”מ של לימון גראס- לקלף את השיכבה החיצונית ולקצוץ

כוס עדשים כתומות – לשטוף היטב

כפית אבקת כוסברה

כפית פפריקה מתוקה או חריפה

ליטר חלב קוקוס

מיץ מלימון ליים שלם

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

כוס כוסברה טריה קצוצה

2 כוכבי אניס

מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם

מרק עדשים טבעוני

ההכנה-

או קיי- אז אנחנו בהכנה.
לחמם את השמן בסיר גדול ולטגן את הבצל-השום-הצ’ילי והלימון גראס ראשונים למשך כ5 דקות או עד שהבצל מתרכך.
להוסיף את התבלינים ושאר המרכיבים מלבד הלימון ליים, הכוסברה והבצל ירוק.
לבשל עד לרתיחה ולהנמיך את הלהבה לאש קטנה לבישול של כעוד חצי שעה עד 40 דקות או עד שהעדשים מתרככים. או מתרככות, מסתבר שאפשר לומר את המילה עדשים גם בזכר וגם בנקבה…
נמשיך.
להוסיף את המיץ מהלימון ליים, ואת הכוסברה והבצל ירוק אבל להשאיר משהו לסוף לקישוט.
אם הנוזלים התאדו קצת יותר מידי אפשר להוסיף כוס או כמה שצריך של מים ולחזור לטעום כדי לתקן את התיבול ולהוסיף מלח אם חסר.

מרק מהמם…


Comments

comments

Tags: , , , , , ,
4 replies
  1. אלי says:

    יצא מדהיייםםםםם שאפו מותק

    Reply
  2. לילך says:

    איזה שילוב מעולה!
    היה טעים מאוד

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply to יונית Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *