עוגיות רולדה שוקולד ואגוזים טבעוני לגמרי

26 Aug
August 26, 2012



כן, כן, הגיע הזמן להכנס למטבח ולהכין לנו עוד נגלה מהטעימות האלו, האמת שממש ממש פשוט להכין אותן וכל כך כיף להתפנק בהן,
הריח בבית מחרפן את השכנה, ואל תתפלאו אם היא תדפוק על הדלת ותזמין את עצמה לכוס קפה פתאום…
תכינו אותם כשיש לכם אורחים, הרבה ילדים קטנים, במטרה לתת למישהו או יכולת איפוק של נזיר טיבטי. אחרת, תחסלו אותם מבלי להרגיש אפילו.
אחד אחרי השני, ורק עוד אחד ואכלתי כבר 15 היום.
(ראו הוזהרתם)
🙂

לבצק:


3 כוסות קמח תופח
1 חבילת טופו 400 גרם
175מ”ל שמן קוקוס בריח קוקוס (גם הרגיל יעבוד אבל עם הריח פשוט כל כך מוסיף…)
3/4 כוס סוכר
מעט תמצית וניל
ורק אם יש צורך אפשר להוסיף בסוף הלישה מעט חלב סויה כדי שלא יהיה יבש מידי.

למריחה:

שוקולד פרווה
חופן אגוזים
*
וכפית אבקת סוכר לפידור מעל….

ההכנה:
ללוש את חומרי הבצק יחד היטב,
בצק קר יעבוד מעולה, לכן את הטופו נוציא מהמקרר רגע לפני הלישה.
השמן קוקוס לא ימס ממש מעולה בבצק אבל תקווצ’צ’ו אותו כמה שאפשר ותרסקו מעט את העיגולים הקטנים שיווצרו לכם בבצק. הם לא ממש מפריעים אז לא לדאוג.
לחלק את הבצק למספר עיגולים- לי יצאו 6
כל עיגול לרדד ,למרוח בשוקולד ,לגלגל כמו רולדה ולחתוך ליחידות, תסתכלו על שאר הצילומים שצרפתי וזה יראה ברור יותר 🙂
אפשר גם למרוח כל עיגול בצק במשהו אחר ומעניין, למשל –
שוקולד פרווה ופקאן או אגוזי מלך
חלבה עם פיסטוק וסילאן
ריבת בלובריי
ריבת לימון ליים עם חתיכות ליים
ואפשר ממש כל מה שטעים לכם.
את התבנית חשוב לשמן במעט שמן קוקוס למניעת הדבקות.











על התבנית נסדר את החתיכות בכיוון שבו הפנים למעלה,
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות,
למשך 30-35 דקות
או עד שקצת מזהיב מלמעלה.
יוצא רך ומדהים….



נפדר מעט באבקת סוכר….
לא להתעצל, תפתחו את תמונה הקולאז’ (השקעתי) בלחיצה ותראו כמה שיצא לי יפה הפידור….


בא לכם נישנוש מפנק בצורה אחרת?…


ועכשיו, עם אותו הבצק בדיוק, הכנתי גם רולדה טעימהההה מאוד.
רולדת למון ליים וריבת תאנים.
לרולדה נזדקק רק ל-2 סוגי הריבות הנ”ל.

נרדד שני חלקים לאורך, נמרח כל חלק בריבה אחת.
ואת שני החלקים נלפף אחד סביב השני בזהירות, שלא נקרע את הבצק.
נהדק בפינות ונאפה על 180 מעלות לכחצי שעה או עד שמזהיב מלמעלה…
נחתוך לפרוסות ונתענג על התה…

אני אוהבת את החלק של התאנים, הגרעינים מתפצפצים לי בפה וכל כך טעים….
טרי (אישי) מעדיף את הליים 🙂
שנינו מרוצים.







Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,
2 replies
  1. נועה says:

    בטח עוגיות לטעום ולמות (: נראה מעולה

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.