בורקסים טבעונים עם ממרח סויה זיתים וזיתים חריפים בפנים וליד

17 Sep
September 17, 2012

הפוסט הזה הוא לא בדיוק מתכון,
הוא יותר כמו עצה או הצעה להכנה,
מידי פעם עולה איזה טבעוני לצ’אט ומתלונן על המרגרינה שלי במתכונים,

אז להסר ספק, ברוב המתכונים אני מחליפה
בין מרגרינה לשמן קוקוס נטול ריח,
אבל לא תמיד, כמו במקרה הזה, אז נכון שזה בצק ומרגרינה, אבל אנחנו גם נהנים מאוכל לא מושלם בערכים תזונתיים ,
לכן אני אקדים ואומר, מי שלא מעוניין להשתמש בבצק מוכן כי הוא מכיל מרגרינה, מוזמן להכין בצק לבד, יותר בריא ,
ושווה השקעה, אני אישית לא תמיד טורחת, מוציאה בצק מהמקפיא, או המקרר וכשרך מספיק, פשוט פורסת ותיק תק מתארגנת על ארוחת בוקר נהדרת…


מרכיבים-
בצק עלים
חופן זיתים
2 כפות גבינת טופוטי או פטה קשיו
כפית אריסה

מה שעשיתי כאן זה פשוט וקל ביותר,
הכנסתי חופן זיתים למטחנת תבלינים, המטחנה קטנה וזה מתערבב למחית ומעולה,
אני קצת הייתי צריכה לעזור למטחנה שלי בניעורה והכנסתי מעט בכל פעם,
את הזיתים הטחונים עירבבתי עם 2 כפות טופוטי גבינה לבנה רגילה,
הוספתי כפית אריסה, מי שלא אוהב חריף יכול לוותר על האריסה,
ואת כל זה הכנסתי לחתיכות הבצק עלים שחתכתי קודם.

החיתוך מאוד פשוט, לא משנה איזה צורה תעשו, פשוט לחתוך לגודל שיספיק לכסות את המחית בפנים, ולגלגל עם המחית באמצע,
אין צורך להוסיף תבלינים כי הזיתים די מלוחים ואם הוספתם אריסה אז יש די והותר טעם טוב…
להכניס לתנור בערך לרבע שעה על 180 מעלות,
מידי פעם תציצו ותראו אם הבצק השחים דיו וזה מוכן.

פשוט מפנק 🙂

מי שרוצה להפוך את הבורקסים ליפים יותר, יכול למרוח מעל מעט קטשופ מהול במים לפני הכניסה לתנור ולפזר קצת שומשום וזה יראה מאוד מקצועי…

כל הכמויות יכולות להשתנות לפי הטעם, מי שרוצה יותר זיתים שיוסיף, מי שרוצה יותר גבינתי, שיוסיף גבינה, ניתן להחליף את האריסה בפסטו…

Comments

comments

Tags: , , , , , ,
3 replies
  1. מיטל says:

    מקסים כל כך….מיטל

    Reply
  2. הילה אור says:

    מה יהיה עם הבורקסים שלך גם את….חחח… בגללך אני צריכה לפתוח עוד כפתור בחגורה כבר :)))
    תבורכי, בזכותך אני טבעונית. את יודעת את זה, עוד מהפייסבוק, אני עוקבת סמויה שלך (גילוי נאות קל)…

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *