סלט חמשת הדגנים

15 Nov
November 15, 2012

הווו יה… תכירו את הסלט המרענן החדש במטבחי.
אני אקרא לו “סלט חמשת הדגנים,”
את הסלט ניתן להכין גם מדגן אחד בלבד למשל- חיטה רגילה, אבל אני עשיתי לי עירבוב של שעורה, חיטה רגילה, חיטת קמוט, כוסמת, אורז מלא,
אבל שכל השמות ה”מוזרים” לא יפחידו אתכם יותר מידי,
מקסימום עושים קצת גוגל או שואלים בחנות …
ואפשר ממש להתפרע עם זה.

כל זה בשילוב מופלא עם העדשים, הסילאן, הרימון המתוק/חמוץ והצימוקים יצאו פשוט מעולה,
את המתכון הזה ראיתי בגירסאות קצת שונות פה ושם אבל הצלחתי להביא מתכון שמשלב טעמים מתוקים בסלט למצב שאני פשוט אוהבת אותו, ומי שמכיר אותי יודע שאני בחורה של חריף, של פיקנטי ושל מלא תבלינים, אני אוהבת טעמים שלא מבלבלים אותי יותר מידי, (מה אתה סלט פירות?…), אבל הפעם אני לגמרי לוקחת הכל חזרה ויוצאת מעצמי.
הספקתי לקחת מנה שניה אחרי ועוד מנה מהסלט בערב, בערב כבר הוספתי לסלט טחינה מעל, הייתי חייבת קצת שום לשבור את הקריז… 🙂

מרכיבים-

תערובת דגנים לבחירתכם (האופציות שלי רשומות מעל) 250 ג’ (כולם יחד), לפני ההשריה והבישול.
חצי כוס עדשים שחורות מבושלות
חצי כוס צימוקים , אני אוהבת את השחורים
רימון אחד גדול ויפה, ורוד דהוי כזה דווקא נחשב ליותר מתוק, תחפשו אחד ורוד שנראה לכם שהגרעינים שלו אדומים ומלאי טעם
רבע כוס תערובת של גרעיני חמניה ודלעת קלויים עם מעט פפריקה חריפה
חופן פטרוזליה
חופן כוסברה
חסה קטנה

רוטב וינגרט מוכן בתוספת 3 כפות סילאן

ההכנה-

את הדגנים נשרה למשך כ-שעה ונבשל בסיר עם מים וכפית מלח עד לריכוך, מה זה ריכוך? זה אומר שהגרעינים לא קשים מידי לאכילה אבל לא מושיים ורכים שימסו לנו בפה, הם צריכים להשאר לעיסים מעט ואולי יותר נכון לקרוא לזה- אל דנטה. נסנן ואני אוהבת לשטוף עם מים קרים מעל שבעיקרון יעצרו את הדגנים מלהדבק אל עצמם ויקררו את כל העסק.

את העדשים נבשל במים עד לריכוך, נסנן ונערבב יחד עם הדגנים.

את הגרעינים נקלה על מחבת חמה ללא צורך בשמן עם מעט פפריקה חריפה מעל למשך 3 דקות הקפצה ונערבב עם הכל.

נקצוץ את הפטרוזליה והכוסברה, ואת הרימון נחצה ברוחבו ונפרק מהגרעינים,
פה ושם אני מוצאת שיטות מיוחדות לפירוק הגרעינים מהרימון, למה לעזזל לא ניסיתי אחת?!…
משום מה זכרתי שראיתי איפשהו שצריך למעוך קצת את הרימון לפני הפירוק (טעות),
אצלי התפרק המטבח מהניסיון, לא הכרתי את העוצמה שיש בי עד שניסיתי לפרק רימון וזה הגיע עד לסלון והתיז לי על הבגדים, על השיער, הפרצוף וליכלך את הארונות מטבח בחלק המרוחק.
אושן נכנסה למטבח, אמרה- “אוי לא…”
ולקחה אותי ביד ללא מילים (היא עוד לא בת 3) עד לחדר ולארון שלי ובחרה לי חולצה חדשה ללבוש (התרגשתי…).
אז תעשו קצת יותר חכם, תחצו את הרימון לרוחבו, בחלק עם הכתר צריך להוריד את הכתר, ופשוט כשהרימון מופנה כלפי הקערה, לדפוק עם כל כלי קשה על הצד החיצוני של החצי רימון שלנו עד שכל הגרעינים פשוט נופלים ממנו … זהו, אני את שלי אמרתי…
בעיקרון את הכל לערבב יחד בקערה, להוסיף את הרוטב המתקתק ולמזוג על מצע החסה המעוטר שלנו…

אם אין לכם רוטב מוכן- אז נכין…
נערבב מיץ משני לימונים יחד עם 3-4 כפות סילאן, כפית חרדל ללא גרגירים, כמה כפות שמן זית, 2-3 זה מספיק, ומלח לפי הטעם.

הייתי חייבת להצתלם עם הסלט הפעם, אז יצאנו לחצר לעשות לו בוק 🙂 🙂 🙂

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.