קאפקייקס פיות

15 Nov
November 15, 2012



אחת ההפתעות שמצאתי שייכות למופלאה, האחת והיחידה, פיונה קיירנס, האופה הממלכתית,
זאת אומרת שאת כל האירועים המלכותיים היא ממתיקה במאפים שלה ועוגות החתונה, ריספקט אה?!…
אז יש לה תוכנית בטלויזיה “The home of fabulous cakes” ואני כמו גברת אנגליה יושבת ומאמצת את הטריקים שלה. ומקליטה 🙂
אז לקחתי את המתכון האנגלי שלה, הוספתי ושיניתי קצת והתאמתי את הקאפקייקס הטעימים האלו לכך שכולנו נהנה מהם, ואתם מכירים את זה שיש דברים שנראים יפים מידי ובלב אתם בטוחים שזה לא ממש טעים כי זה נראה טוב מידי, אז זה לא במקרה הזה, הפעם זה גם טעים וגם יפה… פשוט אי אפשר להתעלם מזה.

נתחיל בהכנת קישוטי הפרחים-
אז בעצם מדובר בפרחים קטנים, אמיתיים לגמרי, עברתי בין הגינות בשכונה וקטפתי את הקטנים שמצאתי, ופשוט מרחנו אותם במעט תערובת של קורנפלור עם מעט מים ליצירת חומר מדביק ומעל פיזרנו סוכר,
משתמשים במברשת קטנה (כמו מכחול לציור), ואיתו עוברים על כל עלה ועלעל, בין העלים ובמריחה עדינה ואחידה, עם כפית מפזרים את הסוכר מעל ולכל כיוון ומניחים על מגשית לייבוש, אפשר להשאיר בשמש על עדן החלון וזה יתייבש די מהר, הפרחים יחזיקו יבשים למשל כשבוע לאחר ההכנה אז מומלץ להכין מראש ואז לגשת להכנת הקאפקייקס שלנו.




את הקאפקייקס ארל גריי וצימוקים שלנו נכין בשני שלבים פשוטים לגמרי-

קודם נכין את הצימוקים שלנו.



נרתיח בסיר רוטב כוס חלב סויה עם שלושה תיוני ארל גריי, שלושה תרמילי הל כתושים, ו-100 ג’ צימוקים.
מיד לאחר הרתיחה נוריד מהאש ונניח לנוח לספוג טעמים למשך כשעה בצד.




נערבב יחד בקערה 240 ג’ קמח תופח עם כפית אבקת אפיה ו-100 ג’ סוכר חום,
ובקערה אחרת נערבב יחד 70 ג’ שמן קוקוס, רבע כוס חלב סויה, גרידת תפוז אחד ו-2 מעדני וניל של אלפרו.
נערבב היטב למניעת גושים של השמן קוקוס , אפשר להשתמש גם במטרפה ל-2 דקות.
את שתי התערובות נחבר יחד,
את הצימוקים שישבו בצד נסנן מהנוזלים, נוציא את תרמילי ההל והתיונים (אפשר לזרוק לפח) ונשתמש רק בצימוקים שנשארו, נערבב יחד עם הכל.




נסדר את הכוסיות קאפקייקס שלנו בתבנית יעודית ועכשיו לחלק הטריקי, נמלא את הכוסיות ממש ממש במעט מהמילוי, כמה מעט? אפילו פחות ממה שיש בצילום, ממש שליש מהכוסית, זה יתפח יותר ממה שנראה ואנחנו חייבים מקום למעלה עבור הציפוי סוכר שלנו.



נאפה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות במשך 17-20 דקות בלבד.

לפני שנסדר את הציפוי נבדוק שהקאפקייקס התקררו לחלוטין, אז נניח אותם בצד למשך כחצי שעה.

הציפוי-
600 גרם אבקת סוכר מעורבב יחד עם מיץ מתפוז אחד, בערך. עכשיו פה נהיה קצת זהירים, כשנערבב את המיץ, נוסיף אותו בהדרגה,
בכל פעם קצת, עד שהציפוי הופך לאחיד אבל לא מידי נוזלי, אפילו קצת לא כל כך נוזלי זה בסדר, כי זה נשפך לצדדים כשמניחים על הקאפקייקס ממש מעצמו,
ולא צריך למרוח או לשחק עם זה, פשוט לקחת מעט עם הכפית ולהוריד עם האצבע על הקאפקייקס ולהמתין 2 דקות, לסמוך על הגרויטציה ועל קסמי הפיות… 🙂

מדהים אה…



רשימת קניות מסודרת-

לקישוטי הפרחים-
כמה כפות סוכר לבן
4 כפות קורנפלור עם מעט מים

להכנת הצימוקים-
200 מ”ל חלב סויה (כוס)
3 תיוני ארל גריי
100 גרם צימוקים
3 תרמילי הל

לקאפקייקס-
240 גרם קמח תופח
כפית אבקת אפיה
70 גרם שמן קוקוס
100 גרם סוכר חום
רבע כוס חלב סויה
תפוז אחד עבור המיץ וגם עבור הגרידת קליפה שלו
2 מעדני אלפרו בטעם וניל
600 גרם אבקת סוכר
ואם ממש בא לכם על הקאפקייקס הורודים שלי, אז מצאתי דרך לצבוע מבלי להשתמש בצבע מאכל, פשוט סחטתי מעט רימון אדום אדום ועירבבתי במקום התפוז עם אבקת הסוכר והרי לנו קאפקייקס ורודים ומסוכרים…

ולשוס הכי מדליק פה, אם השגתם פרחים אכילים וללא ריסוס, למשל הורדים או הלוונדר (יש עוד רבים וטובים), לאחר ייבושם או באכילת הקאפקייקס, אפשר לרסק ממש עם האצבעות את הפרח על הקאפקייקס וזה מבשם אותו באופן חלומי… אני במיוחד התאהבתי בלוונדר מעל.

כוס תה ארל גריי בצד, להרים את הזרת למעלה ולקרוא לפיליפ לטעום מהקסם…
ומשהו קטן להנעים את זמני השהות בין לבין 🙂 –סביח על כוס תה.



אחד מחייך 🙂




ואחרון חביב…




Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,
9 replies
  1. נועה says:

    נפלה הלסת ולא רצתה לחזור. יפהפה
    יש להשיג בארץ בגן שמואל – בחנות מתמחה לצורכי אפייה וימי הולדת – אבקת נצנצים לעוגות, אז לידיעה 🙂 ווי איזה יופי . יישר כוח . הפרחים אכילים בעקרון?

    Reply
    • Natalie says:

      אחלה טיפ, שקלתי לקנות אבקת נצנצים אבל היה נראה לי קצת יקר אז ויתרתי…
      הפרחים חלקם אכילים וחלקם לא, תלוי בסוג הפרח, אני אכלתי רק עם הלוונדר.

      Reply
  2. עופרה says:

    נפלא, דברים כאלה תמיד מרגשים אותי, ברשותך חולקת את הפוסט ומעבירה אותו הלאה

    Reply
  3. Anonymous says:

    יצא לי כעוגה קסומה 🙂 שאלה רק- בטוח שצריך כל כך הרבה אבקת סוכר?…

    Reply
    • Natalie says:

      מעולה 🙂
      זה יוצא די הרבה בצק סוכר מעל אבל אם מעדיפים פחות אפשר להוריד בכמויות מעט ולהצתמצם עם זה, המתכון הספציפי הזה דווקא משתלב טוב עם שכבה עבה.
      שוב, שאלה של חשק, טעם והעדפה…

      Reply
  4. אסתר says:

    נראה קסום… במה אפשר להחליף את המעדני אלפרו?

    Reply
  5. נתי says:

    איזה יופי!
    איך עושים ציפוי ורוד??

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *