בורגר עדשים ופטריות
לפעמים הכי כיף זה לפרגן, מתכון נהדר של הבודהה בורגר לבורגר עדשים 🙂
בתור מי שטבעונית אבל מחפשת אחר תחליפים שיחזירו לחיי את ההרגלים לטעמים מוכרים אני תרה ונוברת בחיפושים אחר ההמבורגר הקרוב ביותר למקור להתפנק בו.
המתכון הזה הוא לא זה, הוא לא משמש כתחליף ולא מאוד דומה למקור, אבל הוא טעים בפני עצמו ומעולה כארוחה מלאת חלבונים, כמובן שגם הרבה יותר בריא.
בורגר עדשים ופטריות
מתכון באדיבות בודהה בורגרס
המרכיבים (לכ-14 קציצות במשקל 100 גרם כל אחת):
1/2 1 כוסות בצל קצוץ
3/4 כוסות גבעולי סלרי קצוצים
2 סלסלות פטריות שמפיניון
3 כוסות עדשים ירוקות מונבטות או 1/2 3 כוסות עדשים שהושרו לכ-8 שעות (אין צורך בבישול העדשים)
1/2 1 כוסות אגוזי מלך
200 גרם רסק עגבניות
1 כוס זרעי פשתן טחונים
6 כפות גדושות נבט חיטה
10 שיני שום
4 כפות טחינה מלאה מהולה ב-4 כפות מים
4 כפות רוטב סויה
1/2 צרור עלי בזיליקום טריים
1/2 1 כפיות מלח
1/2 1 כפיות פלפל שחור
אופן ההכנה:
קוצצים את הפטריות ומאדים עם הבצל והסלרי הקצוצים. אפשר גם לטגן אותם במעט שמן זית לגרסה יותר טעימה אך פחות בריאה.
מניחים את העדשים והאגוזים בקערת מעבד מזון עם להב מתכת, מוסיפים את הפטריות, הבצל והסלרי ומעבדים. מוסיפים את שאר הרכיבים ומעבדים.
יוצרים מהתערובת קציצות (מומלץ להיעזר בטבעת בקוטר 10 ס”מ) ומניחים על תבנית שרופדה בנייר אפייה או ששומנה קלות.
אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
הופכים את הבורגר ואופים 15 דקות נוספות. מומלץ להגיש בלחמנייה מקמח מלא עם מיונז טבעוני, מלפפון קצוץ, עגבנייה, בצל, חרדל וקטשופ.
תמיד התעניינתי בנושא וחיפשתי איך להכין המבורגר ותחליפים טובים, עוד לא יצא לי לנסות, אבל תודה…
היי נטלי שבוע טוב 🙂
המתכון נשמע מקסים וטעים התמונות מדהימות( נו טוב את עושה את זה למחייתך, הצילום)
אני בהחלט הולכת לנסות אותו, אולי עם שינויים כי אני לא מכירה את כל הרכיבים ואני לא יודעת היכן למצוא כל דבר.
עד כמה הכרחי הוא הנבט חיטה ?
תודה רבה על הבלוג המקסים שלך העשרת את האינטרנט !!
שיהיה לך המשך יום נפלא ושוב תודה
תודה רבה ניקול, אפשר להשמיט את הנבט חיטה במתכון, אולי להחליף בקמח חומוס מעט, הוא נותן מרקם יציב יותר ומעשיר מבחינת ויטמינים. האתר ללא כל רווח כלכלי 🙂 , למחייתי אני צלמת. יום מקסים
היי נטלי,
תמיד אני נתקל במתכונים האלה שאומרים: 3כוסות עדשים מונבטות או מושרות.
העיניין הוא שאחרי השרייה או הנבטה נפחן גדל אז בעצם למה מתכוונים: 3 כוסות בנפח של לפני ההנבטה או ההשרייה או אחרי?…
תודה.
במתכון הזה מדובר על אחרי השרייה. אלא אם כן אני מציינת אחרת.
היי נטלי, אפשר להכין מראש ולהקפיא?
כן, אפשר.
עשיתי בלי נבט חיטה ועדיין יצא מ ע ו ל ה !!!!!
הילדים טרפו, וגם אני!
תודה רבה!!!
אין לי מיקסר 🙁
צר לי, אך אם יש לך מכשיר דומה שיכול לטחון, תשתמשי במה שיש.
לאלרגים לאגוזי מלך, מה ניתן לשים במקום???
קשיו או בכלל לא להוסיף אגוזים.
נטלי יקירתי, אני מכין הרבה מתכונים שלך שכולם טוענים שהם מדהימים ובשוק מהעובדה שהם טבעוניים. ואז הגיע המתכון הזה, מהקצה השני של הספקטרום. יצאה לי קציצה רכה ועם מראה מגרה, אבל טעם בלתי נסבל שאי אפשר לבלוע. ודווקא דבקתי מאוד למתכון, קניתי במיוחד סלרי, נבט חיטה וזרעי פשתן. נראה לי שהטעם של הנבט חיטה והזרעי פשתן היה זה שהרס. בכל מקרה, לחלוטין לא מזכיר את המתכון של בודהה בורגר. האם את יודעת איפה למצוא מתכון דומה יותר?
תודה רבה דור, אני חייבת לציין שזה לא מתכון “דומה” למקור, זה ה- מתכון המקורי מהמקור, זאת אומרת, ככה מכינים בדיוק בבודהה בורגר, פשוט כניראה משהו לא יצא לך מדוייק כי המתכון עצמו כן, אבל מבלי להיות אצלך במטבח מאוד קשה לי לומר מה זה בדיוק, מה שכן, אם לדעתך טעם של מרכיב מסויים לא נעים לבלוטות הטעם, אפשר לשקול להסיר אותו, ברמת העיקרון הנבט חיטה והפשתן הם הרבה ערכים תזונתיים ומעט לעזרת ההדבקה, אז אפשר להחליף אותם במרכיב אחר כמו טחינה או קמח חומוס/אפונה/קורנפלור עד למידה שהקציצה נדבקת כראוי. בקשר למתכון דומה, אני יכולה להמליץ על קציצה שאני מאוד אוהבת לבורגר, ללא פטריות, תקליד בשורת החיפוש באתר “בורגר” ותראה תוצאות. בהצלחה! ^_^
היי=)
איפה משיגים טבעת בשביל ליצור את ההמבורגרים?
בכל חנות למוצרי מטבח וגם בחנויות הכל בדולר ופיצ’יפקייס.
האם אפשר עם עדשים של סנפרוסט,והאם גם להשרות
לא ניסיתי, אבל סנפרוסט לא צריך להשרות.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!