עוגת שוקולד חמודה אחת

25 Aug
August 25, 2012

היום החלטנו לנסות להכין עוגה עם ציפוי סוכר, אז החלטנו על טעם שוקולד, כל בסיס יכול להתאים, ואת הציפוי סוכר קניתי מוכן, היה רק צריך ללוש, לרדד ולשים על העוגה, לכאורה פשוט, אבל לשמע הקללות שלי מהמטבח טרי נכנס להצלה, ואז הבנו שכדי לעשות את זה נכון- צריך לקרוא את ההוראות על הקופסא, לפחות. אז פיזרתי אבקת סוכר על השיש- סוף סוף לא נדבק והתפרק לי 🙂 וגיליתי שאם לשים קודם אז זה מתרכך ונוח יותר לעבודה, לשתי ולשתי, את כוכבי השוקולד הכנתי מראש על בסיס קוקוס ונמסו לי תוך שלוש דקות בממוצע ,חחח, ועוגה עצמה קצת צנחה לי באמצע וביאסה אותי לגמרי, אבל אילתרתי קרם שוקולד ומרחתי בשקע וזה יצא מדהים, קניתי תבנית מיוחדת עבור העוגה הבוקר, ובכלל לא היה לי בצק סוכר צבעוני אז אילתרתי עם צבע מאכל אדום כי אני מניחה שככה עושים את זה (עוד לא בדקתי), לגביי העיצוב, אל תשאלו, שברתי את הראש וזה מה שיצא בסוף. אני די גאה בפרח שעשיתי, קצת מצ’וקמק אבל לא רע… לא רע… בשביל פעם ראשונה וללא הדרכה, בפעם הבאה אני מבטיחה לצפות בסירטון או שניים ללימוד עבודה עם החומר הזה, מרחנו ריבה (ככה היה כתוב על הקופסא) בטעם אוכמניות על כל העוגה כדי שהציפוי יתחבר אליו ועכשיו אנחנו רק צריכים אירוע מיוחד. סתם. כל יום זה יום מיוחד אצלנו. 🙂 מי שיחכה עוד כמה דקות יראה את הסירטון הכי מצחיק בעולם. איך מעירים ילדה עם עוגה מתחת לאף…. יש למה לחכות.

לעוגה-
3 כוסות קמח לבן
2 ורבע כוסות סוכר לבן
1 כוס קקאו איכותי
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
כוס שמן חצי
2 קצפת צימחית
1 כפית תמצית וניל איכותי
1 ורבע כוסות מי סודה (מים מוגזים)
2 כפות אייריש קופי

הערות-במקום קמח לבן אפשר קמח מלא
במקום סוכר לבן אפשר חום דמררה
במקום תמצית וניל ו2 שמנת אפשר 1 שמנת ו1 כוס חלב סויה וניל

מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים יחד את המרכיבים היבשים -קמח, סוכר, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים שמן, קצפת צימחית, תמצית וניל ומי סודה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוזגים לתבנית עגולה רגילה 26 ס”מ. ואופים: 45 דקות, העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מצננים ובינתיים מכינים את הציפוי.

את כיסוי הבצק סוכר להניח על העוגה רק לאחר צינון של כ-שעה מחוץ לתנור בסיום האפיה…
ולקשט 🙂

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *