קיש תרד טבעוני עם טפינה ובצל וגם קציצות תרד מדהימות – ספיישל חג פסח – שותפות למטבח
החודש התפקסנו על חג הפסח, קיבצנו את מיטב המוחות להביא לכם את מיטב המתכונים והמתכונת הפעם- 🙂
נעה וגאנסקי – Vegansky
שרה הורניק – משחקת באוכל
נופר יערי – לא על החסה לבדה
סיון מאירי – סיו-פוד
בחרתי להכין את הקיש תרד המהמם הזה ומאז כבר הכנתי אותו פעמיים.
אז אני ללא ספק מאוד מבסוטית עליו, ועם התחתית הפריכה מקמח מצה, הוא מתאים מאוד לחג, כמובן שגם אחרי החג אפשר להכין אותו, רק עם קמח רגיל.
מרכיבים:
לבצק התחתית: (תבנית 24-25 ס”מ)
200 גרם קמח מצה דק (לשים לב שזה לא הסוג העבה יותר)
100 גרם שמן קוקוס
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
100 מ”ל שמנת צמחית לבישול
מעט שמן קוקוס לשימון התבנית
להכנת הבצק נתחיל בקמח מצה והשמן קוקוס, את השמן קוקוס נערבב עם הקמח בתנועות שיפשוף בין 2 כפות הידיים עד לקבלת מרקם גרגירי ושומני.
נוסיף לזה את שאר המרכיבים נערבב ונלוש עד לתערובת אחידה וחלקה, נשטח על גבי תבנית הקיש ונכניס למקרר עד לסיום שאר ההכנות של המלית לקיש.
199 ג’, 200 ג’ מי סופר?!?.. 🙂
הבצק מוכן לעבודה
נשטח אותו היטב ובאופן אסתטי ונקי ללא שוונצ’ים
נחמם את התנור ל-180 מעלות
למלית: (הכמות מתאימה גם לקיש וגם לקציצות שיגיעו בהמשך)
400 גרם תרד שטוף היטב
250 גרם טפינה (טפינה=גבינת סויה) או טופוטי מוכנה או שתכינו טפינה לבד, לוקח ממש מס’ דקות, שווה את ההשקעה וממש קלי קלות.
3 בצלים בינוניים קצוצים
2 כפות שמן לטיגון הבצל (סוג השמן לבחירתכם, אני משתמשת בשמן ענבים).
1 שן שום כתושה
100 גרם קמח מצה
1 כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת אפיה
250 גרם שמנת צמחית לבישול
* שמן לטיגון לקציצות בהמשך
נתחיל בתרד, לאחר השטיפה נעביר את כל התרד למחבת גדולה ונאדה על אש בינונית עד גבוהה עם עירבוב תמידי למשך מס’ דקות עד שהתרד מצתמצם ונראה “חלשלושי” כזה ומדובלל,
נעביר לקערת העירבוב ונוסיף את הטפינה לתערובת, כמה מילים לגביי הטפינה, הקיש יוצא הרבה יותר טעים בעיניי כשהטפינה רכה, לכן כשמכינים אותה (במידה ובחרתם להכין לבד בבית) תטחנו אותה היטב במעבד המזון שלכם עם מעט מהמים שלה עד שהיא מגיעה למרקם חלק ורך כמו של גבינה לבנה, ואז היא יוצאת הכי מוצלחת במתכון הזה (מניסיון),
אז לאחר הטפינה נוסיף גם את הבצלים, את הבצלים נטגן לפני ב-2 כפות השמן אבל ממש טיגון זריז, עד שטיפה מתחיל להזהיב וזהו, אנחנו לא רוצים בצל מטוגן, רק מעט לשחרר ממנו צבע וקרמל. נוסיף שן שום אחת כתושה היטב, את קמח המצה, כפית האפיה המלח והפלפל ואת השמנת הצמחית אחרונה, נוסיף אותה בזהירות ושימו לב שהבלילה לא יותר מידי דלילה (קצת תלוי במרקם של הטפינה שלנו מקודם), לכן אם הבלילה נראת מספיק דלילה אז לא חייב לשים את כל הכמות של השמנת, ואם לא אז תמשיכו לפי הכמות הרשומה.
הבלילה צריכה להיות יציבה ויבשה מספיק כדי להעביר אותה בנוחות עם היד לתוך הבצק בתבנית הקיש ולשטח אותה עליו עם היד.
לאחר שסיימנו למלא את הקיש נעביר אותו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות.
התרד היפה שלי לפני האידוי
ככה תרד מדובלל נראה
נערבב ונלוש הכל יחד
רגע לפני הכניסה לתנור
עכשיו בעיניי תמיד החשבתי קיש כחלק מארוחה, או משהו צדדי, ואז אישי הגאון החליט להכין לקיש גם רוטב, סתם ככה כי הוא גאון :), אז הוא הכין רוטב די בסיסי של עגבניות עם רסק והקט’ש הוא שהוא שם המוון זיתים קצוצים ברוטב, וזה יצא נפלא, ממש הפך את הקיש לארוחה מושלמת, הרוטב לא בתמונות לצערי וגם אין מתכון אבל אני בטוחה שלאלתר רוטב כזה זה שטויות ברוטב עגבניות, זה די דומה לרוטב פיצה או רוטב לפסטה ואפשר גם לקנות כאלה מוכנים ורק להוסיף להם את הזיתים הקצוצים ולבשל ל-10 דקות….
* בתמונות צילמתי את הקיש השני שהכנתי, עם פחות מהתרד, הקיש שלכם יהיה יותר ירוק מזה, יותר כמו בצילום הזה, וגם יותר טעים לכן הצילומים הם ממש כמעט בדיוק, אבל קחו לתשומת ליבכם…
ככה ירוק יצא הקיש הראשון-
עם כמות המלית הנותרת נשתמש להכנת הקציצות שלנו, יצאו לי בסביבות 10-15 קציצות, תלוי בגודל שתכדררו, הוספתי מעט קמח מצה לבלילה על מנת להקשות אותה וכידררתי לכדורים קטנים, שיטחתי על גבי כף היד והעברתי לשמן במחבת, לדעתי אפשר גם לאפות אותן כי הן ממש יציבות, עד עכשיו קשה לי להחליט מה יצא יותר טעים, הקציצות או הקיש…
מה שכן, שמחתי מאוד שיצא לי להכין את שתי האופציות, לכן בחרתי להעביר את המתכון עם הכמויות האלו. אם תרצו להכין רק קציצות, אז תכינו רק את המלית של הקיש בלבד וממנו תכינו את הקציצות עם מעט יותר מהקמח מצה, ואם תרצו להכין רק את הקיש בלבד, אז הפחיתו מעט מחומרי המלית…
ואני ללא ספק את הקציצות האלו מאמצת, אני אכין עליהן פוסט מיוחד בהמשך, אבל בנתיים ככה בזריז.
עוד אופציות מומלצות לחג-
לביבות קלילות מקמח מצה לכל עת
והקינוח המושלם לחג! אגסים ביין
ועכשיו קבלו את המתכונים הנפלאים של שאר חברות הפרוייקט…
סיון מאירי- עוגת מצות טבעונית
נופר יערי- פאי לימון כשר לפסח
נעה וגנסקי- קרוקטים מג’דרה כשרים לפסח
שרה הורניק- עוגיות בוטנים טבעוניות לפסח
שלום לך. מה יכול להחליף את שמן הקוקוס, ולא מרגרינה?
את יכולה גם עם שמן בישול, קנולה למשל, אבל יצא פחות פריך.
יצא נהדר
תודה רבה
איזה כיף, תודה רבה עדי וחג שמח 🙂
הכנתי את הקיש, עם קמח רגיל, ובתבנית ענקית (גם הכפלתי את החומרים), גם ויתרתי על היין, אני לא משתמשת הרבה ביין אז לא קניתי בשביל חצי כוס…
והוא חוסל!
אני בדרכי להכין עוד שניים קטנים לפיקניק וארוחה היום ומחר!
ושאלה שכבר נשאלה- את הבצק, אפשר להכין עם שמן רגיל, כמה? פי 2?
אולי אפשר לשלב מים ואז אמנם פחות פריך אבל גם פחות שמן?
אשמח למתכון בצק קיש נוסף טוב….
תודות:)
היי:) נשמע טוב. הולכת לנסות את הקציצות. באיזה קמח אפשר להשתמש חוץ מקמח מצה? לאפות ב 180? לשטח אותן? מעדיפה לאפות ואשמח להנחיות איך הכי טוב. תודה
לא ניסיתי בקמחים אחרים אבל את יכולה לנסות, לא חושבת שלא יצליח, אפיה על 180 מעלות זה תמיד אידיאלי, ממליצה להפוך לצד השני לאפיה נוספת, תבדקי אחת ותראי שלא מתייבשות מידי מבפנים.
שלום נטלי,
אין לי איך להשיג שמנת צמחית, מה אני יכולה לשים במקום או איך אני יכולה להכין שמנת בעצמי
תודה.
תרטיבי עם מעט חלב סויה במקום או גבינת טופיטי.
הי נטלי!
הכנתי את הקציצות בשינוי קל – אני סופר עצלנית ולא היה לי כוח להכין את הגבינת סויה או לקפוץ לסופר לקנות טופיטי, אז אילתרתי גבינת טופו: 3/4 חבילה עם קצת מים, לימון, שום, שמרי בירה וטיפה חרדל. שמתי קמח מלא במקום קמח מצה והשתמשתי בשמנת אורז.
את השאר עשיתי כמו במתכון, אפיתי בתנור (והפכתי באמצע כמו שהמלצת למעלה)
יצא מדהים!!!
תודה על המתכון ובכלל על הבלוג, מלא השראה! 🙂
איזו טופוטי את מתכוונת? יש את האריזה השגדולה יותר ואת האריזה הקטנה יותר. אחת במרקם שמנת והשניה אני חא זוכרת
היי, נראה מהמם. שאלה: איזו גבינת טופוטי לקנות? בסגנון גבינה או בסגנון שמנת? יש גם העדפה לתרג מסויג מסויים? תודה!
היי, איזו טופוטי לקנות? בסגנון גבינה או בסגנון שמנת?
מה אפשר לשים במקום טפינה למי שלא אוכלת קטניות?
מדהימהה!!
זאת ממש פשטידת גבינות ומתאימה בול לשבועות!
הכנתי עם קמח רגיל 🙂
תודה
Trackbacks & Pingbacks
[…] קיש תרד, טפינה ובצל וגם קציצות תרד מדהימות של נטלי הולדינג – The Vlog […]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!