אגסים ביין אדום עם גלידה טבעונית

02 Mar
March 2, 2013

אגסים ביין עם גלידה טבעונית

טוב האמת שגם ככה זה מתכון טבעוני, אז הייתי חייבת “לדחוף” משהו שיתן תירוץ לכך שהמתכון יופיע בבלוג 🙂 אז הינה. הגלידה היא טבעונית. אומנם קנויה, אבל טבעונית. אגב בטעם תותים… נפלאה.
מתכון מעולה להגיש בערב חג הפסח ומרשים ללא ספק!
אצלי הרבה מהמתכונים מתחילים בשלב הקניות, בראש, אני רואה מוצר, במקרה הזה את אגסים, ומיד מודיעה רישמית, אני הולכת להכין אגסים ביין. סתם כי זה הדבר הראשון שעבר לי בראש ואף פעם לא ניסיתי. יצא כל כך מדהים שאני לא מבינה איך לא הכנתי את זה בעבר. ממש נו-נו-נו לי.
נמשכתי דווקא לאגסים הורודים היפים האלו, החלטתי שהם ישתלבו לי טוב, למרות שמעולם לא ניסיתי אותם, ולא הצטערתי 🙂

גם לא כל כך בטוחה שאפשר לקרוא לזה מתכון מרוב שזה פשוט. אבל תחליטו אתם.

אני השתמשתי ביין שכבר קניתי מתובל עם ניחוח של קינמון-ציפורן-אניס וכל מיני תבלינים של צ’אי ועוד שידרגתי אותו בתוספות.
אם אין לכם מושג על מה אני מדברת אז נתחיל ממרכיבים יותר מוכרים.

אגסים ביין עם גלידה טבעונית

הרבה משתמשים ביין אדום יבש, אני אישית מעדיפה את המתוק. יותר טעים לי. מוסיפה לו קצת סוכר (גם ככה הוא כבר מתוק אז ספק כמה צריך בכלל) וממשיכה משם.

ככה-


חצי בקבוק יין אדום מתוק
3 כפות סוכר קנים (אפשר גם חום או לבן לפי העדפה)
6 אגסים קלופים אך עם הצ’ופצ’יק למעלה מחובר (העוקץ)
3 כוכבי אניס
חצי כפית קינמון
מקל קינמון (אם יש)
גרגר ציפורן אחד
כפית תמצית וניל

ההכנה-
בסיר נירוסטה לחמם את היין ולערבב בו את שאר המרכיבים, להניח את האגסים הקלופים בתוכו על צידם, לבשל על אש קטנה ל-10 דקות עם מכסה סגור, להפוך אותם לצידם השני לעוד 10 דקות בישול, לכבות את האש ולהשאיר את האגסים בסיר לספוג עוד מהיין למשך כשעה, אפשר אפילו יותר, מידי פעם להפוך או להרטיב עם היין מעל, להשתדל לא לקווצ’ץ כי הם כבר רכים ומבושלים בשלב הזה.
להוציא מהסיר את האגסים ואת הרוטב ניתן לצמצם על האש קטנה עד שמגיע למתיקות רצויה.

להגיש חם עם כדור גלידה ליד…. (גלידת פרווה/טבעונית לשומרי כשרות בחג)

זה נטרף בשניות!

אגסים ביין עם גלידה טבעונית

אגסים ביין עם גלידה טבעונית

אגסים ביין עם גלידה טבעונית

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
14 replies
  1. מאור says:

    אוי, מי לייק מאוד מאוד 🙂

    Reply
  2. לילך says:

    רעיון מ ע ו ל ה לחג. איך לא עלה לי בראש, אני דווקא מאוד אוהבת אגסים ביין, ועכשיו יש לי קינוח מנצח בוודאות, תודה רבה אני שמה במועדפים מיד! חג שמח

    Reply
  3. סיון says:

    עוד לא כל כך החג אבל בהחלט חג שמח ואני אנסה 🙂

    Reply
  4. אמיר says:

    עוד פעם את והגירויים שלך באמצע הלילה…..חחחח
    סתם, אני אומנם לא מתכוון להכין אבל אני שולח את המתכון לבת זוגתי, היא האחראית בנושאים האלו ואנחנו מוזמנים בחג אז נראה לי שהיא תשמח כי זה גם נורא קל להכנה ממה שאני מבין, וזה לא הרבה, אבל ככה זה נשמע…
    תודה רבה…

    Reply
  5. לילך says:

    היי שוב אני, רק שאלה, אפשר להשתמש בסוגי יין שונים? או רק מה שהצעת פה?תודה רבה מראש.

    Reply
    • Natalie says:

      לא הייתי ממליצה לנסות טעמים משונים, אבל אני כן ממליצה לשלב, ליקרים בטעמים יכולים לפתיע ולהוסיף אם משלבים בטעם.

      Reply
  6. רומי says:

    עוד מתכון מנצח, עוד לא הכנתי אבל זה כבר ברור לי שאני הולכת להכין, גם לא לחג אפילו, אני פשוט הולכת להכין בתקוה מחר ולהתפנק, סתם כי בא לי 🙂 אין עליך יא מותק

    Reply
  7. אתי says:

    חג שמח נטלי…
    אנסה (אולי אפילו אצלם, צפי לתמונה מזעזעת בקרוב) חחח

    Reply
  8. מוטי says:

    ת’שמעי, נראה אדיר. קנית אותי ביין.

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *