תבשיל קציצות ברוטב רוגן ג’וש עם שעועית ירוקה

22 Aug
August 22, 2012


נאם נאם…
היום בישלנו תבשיל מיוחד וחדש. קצת הודי, קצת תאילנדי עם ניחוח מזרחי…

בעיקרון הוא קציצות סויה בטעם בשרי מבושלות עם שעועית ירוקה, בצל, שום, עגבניה אחת ותיבלון מיוחד.
בתיבלון עירבבתי תערובת מיוחדת לטאגין, יחד עם כוס רוטב מוכן של “רוגן ג’וש” שהוא רוטב הודי –
, עם תוספת של רסק עגבניות ומעט מלח. הטוויסט הוא עלי הכפיר ליים שמספיק 2 עלים כדי להציף באופן מעולה את המאכל בריח לימוני מרענן ומגרה…

הוספתי מעט מים מעל הכל, כיסיתי במכסה. הלכתי לשתול כמה עציצי תבלין חדשים שקניתי ואחרי חצי שעה היה מוכן….
מעל הכל הנחתי עלי בייבי של גרגר הנחלים… יש לו טעם מאוד מיוחד ופירחוני, פשוט נפלא. אם יצא לכם להתקל באחד כזה, קנו.
ניגבנו את הצלחות עם הלחם החום הטעים שקנינו והיה נהדר…

טיפ קטן, אני מכינה רטבים בבית ושומרת בכלים קטנים, כך שאם אני צריכה רוטב מסויים, אני שולפת מהמקפיא
וישר לעבודה.
המתכון לרוטב רוגן ג’וש-

‎3 כפות שמן לטיגון, 4 שיני שום כתושות, כף וחצי ג’ינג’ר כתוש, 2 כפיות מלח, 2 בצלים מגורדים או קצוצים במעבד מזון, כפית אבקת צ’ילי, 2 כפיות כמון, 2 כפיות אבקת כוסברה, 3 כפיות גארם מאסלה, כפית כורכום, חצי כוס ,עגבניות מרוסקות וחצי כוס רסק עגבניות. להתחיל בטיגון הבצל קלות ולהוסיף את התבלינים לעוד כ-2 דקות טיגון ואז גם שאר המרכיבים. לערבב מעט ולהוסיף בערך חצי כוס מים-כוס מים ולבשל למשך רבע שעה עד שמצתמצם הרוטב
לאחר הקירור אפשר להכניס למקפיא בכלי אטום.


Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
13 replies
  1. aviv says:

    לא הבנתי איך עשית את הקציצות?
    כתוב רק על הרוטב או שפיספסתי משהו?
    תודה

    Reply
    • נטלי says:

      הבנת נכון, את הקציצות קניתי מוכנות, בהמשך אני יעלה מתכונים להכנת קציצות בנפרד ואז במתכונים תוכלי לשלב. 🙂

      Reply
      • aviv says:

        סבבה, תודה
        הכל פה נראה ממש מעולה דרך אגב
        תוכלי לתת את שם המוצר ?

        Reply
        • Natalie says:

          תודה רבה, אני לא מכירה חברה שמוכרת קציצות מוכנות בארץ, (אני קונה באנגליה), אבל אני יכולה לתת לך טיפ קטן, אם תקני את הבורגרים סויה של טבעול/כל חברה אחרת שמוכרת בורגר טבעוני, פשוט תפרקי אותו באמצעות לישה, ותהדקי לצורת כדורים קטנים, והרי לך קציצות בטעם בורגר. 🙂 מקווה שזה עזר…

          Reply
          • איתי says:

            אוייי… זה לא נשמע טוב. בורגר טבעול הוא מוצר גועלי כשלעצמו אז עוד לעבוד איתו? אולי מוטב עם הבונזו סויה שהוזכר כבר באחד המתכונים?
            מה דעתך?

            Reply
            • Natalie says:

              איתי, אתה יכול לבחור את הבורגר שאתה הכי מתחבר אליו ולעבוד איתו, טבעול זאת רק הצעה, אני אישית משתמשת במוצרים שלא נמכרים בארץ אז מחפשת תחליפים הכי קרובים למה שאני מכירה בארץ.
              מעבר לזה שזה מוצר בסיסי שלדעתי עם תוספות הוא רק משתפר, הרי לא הכוונה לאכול אותו בצורה המוכרת, אז אפשר לתת לו ניסיון ואולי אפילו להתרשם לטובה. לא הייתי שוללת.
              חוץ מזה שהרוב דווקא אוהב. כמובן שאפשר להכין גם מבונזו סויה (לא מתה על הכינוי הזה בכלל) במקום. אבל זה מצריך עבודה נוספת להכנת הקציצות בנפרד. בהזדמנות אני אעדכן מתכון לקציצות.

              Reply
  2. gil says:

    יש אלטרנטיבה לטיגון?

    Reply
    • gil says:

      שכחי מזה שמתי לא שמתי לב שהמתכון הוא רק לרוטב. להכין את הקציצות זה נראה אתגר.

      Reply
      • Natalie says:

        🙂 גיל, זה כל כך פשוט, בהודעה מעל כתבתי המלצה אישית לקציצות בזק, לא יאומן כמה פשוט :)))

        Reply
    • Natalie says:

      יש, אפשר לדלג על השלבים המטוגנים, זה הכל עיניינים של טעם, הטיגון מוסיף טעם מתקתק לבצל ופותח את הטעמים בתבלינים, אני בדר”כ משתמשת בשמן זית, פחות רע, או לפחות ככה אומרים, אפשר להשתמשת במחבת טפלון ורק לתת נגיעה קלה מרוחה של שמן ופשוט להקפיץ במקום לטגן,

      Reply
  3. אליאב says:

    מה יהיה??? כולי כבר ריר מהאתר שלך 🙂 חח

    Reply
  4. wiż says:

    Excellent website. A lot of useful information here. I am sending it to a few friends ans additionally sharing in delicious. And of course, thanks on your sweat!

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *