מרק דלורית מתקתק

24 Aug
August 24, 2012

הדלורית זהי ירק מתקתק ובעל טעם מיוחד שמזכיר מעט אגוז,
טעם שהופך כל תבשיל למעדן אלוהי ומפנק,
עשירה בבטא קרוטן,
מלאה בויטמין
C וברזל.
אני הכנתי ממנה מרק מדהים,
מחמם ומפנק.

תתכוננו לחורף 🙂

מרק דלורית
מנות: 3
זמן הכנה ובישול: 40 דקות

מצרכים:
2 דלוריות בינוניות באותו הגודל
כוס אחת של חלב סויה
חצי מיכל של חלב קוקוס, בערך-200 גרם
רבע כפית אגוז מוסקט
כפית אבקת מרק או תיבוליות עשבי תיבול של קנור
כפית אחת של חומץ תפוחים
פלפל שחור לטעם
פפריקה מעושנת / אפשר גם רגילה
פטרוזיליה

אופן ההכנה:
חוצים לחצי שתי דלוריות בינוניות ושמנמנות בחלק התחתון ויוצרים מעין 2 קעריות הגשה. את הגרעינים מרוקנים וזורקים.
מקלפים את החלק העליון וחותכים לקוביות.
מכניסים לסיר הבישול, וכדי להקל על תהליך ניקוי הפנים של הדלוריות ויצירת הקעריות, מכניסים אותן לתנור עם מעט שמן זית ומלח מעל, על-200 מעלות למשך כ-20 דקות, עד שהן מתרככות ואפשר ביתר קלות לגרד את הפנים ולהוסיף למרק.
מוסיפים לסיר את כל המרכיבים מלבד הפפריקה והפטרוזליה ומבשלים עד שהכל מתרכך.
מעבירים לבלנדר-מוט ומרסקים את המרק עד לרמה שאתם מרוצים ממנה. אפשר בשלב זה להוסיף עוד מעט נוזלים למי שאוהב את המרק שלו דליל יותר.
טועמים ומוסיפים מעט מלח אם צריך.
מבשלים במשך עוד כחמש דקות.
מגישים בתוספת פפריקה מעל ומעט פטרוזליה.

אותה הגברת בשינוי האדרת

Comments

comments

Tags: , , , ,
1 reply
  1. שושי says:

    הכנה קלילה ויצא מושלם, צבע נהדר, ובכלל מלא מתכונים עושים לי חשק לחזור שוב ושוב, אין על נטלי הטבעונית 🙂

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *