תבשיל קטניות, אפונה, תפו”א וכוסמת
חזרנו הביתה רעבים, כבר יומיים שאכלתי רק לחם חומוס וסלט,
כל מה שרציתי זה משהו מחמם בבטן, נעים, טעים וביתי.
הוצאתי סיר גדול, והתחלתי לזרוק לתוכו ככה…
בצל גדול קצוץ, טיגנתי אותו בשמן זית, כשהתחיל להזהיב, הוספתי אליו 3 שיני שום קצוצות.
הבית נמלא ריח, כמו שאני אוהבת, טרי מהסלון כבר צעק… ” איזה ריח טוב…” פה אני מבינה שאני בכיוון הנכון 🙂 וממשיכה…
אז הוספתי עגבניה חתוכה לטיגון, והמון תבלינים, תערובת לאורז שהייתה לי ומריחה מעולה,
חוואיג’ למרק,
גארם מאסלה,
אבקת כוסברה,
והרבה זירעי כוסברה כתושים…
אחרי עוד 2 דקות טיגון של התבלינים, הוספתי מעט מים רתוחים,
ולמים הוספתי, מלח, ועוד קצת מכל דבר,
חיטה מלאה,
אפונה קפואה,
בורגול,
כוסמת,
חצי פלפל אדום קצוץ,
כוסברה קצוצה דק,
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים,
עדשים חומות,
היה קצת תרד במקרר אז גם הוא נכנס,
ועוד 3 כפות רסק עגבניות.
עכשיו את הכל דאגתי לכסות במים עד לסוף גובה הירקות בסיר, אז לא משנה כמה יקרות או איזה גודל הסיר שלכם, פשוט מלאו מים עד שיכסו את כל מה שיש לכם. סגרתי את המכסה. אחרי שהמים רתחו הנמכתי ללהבה הכי נמוכה, נשארים עם מכסה סגור, והלכתי לנוח בסלון…
40 דקות אחרי, פתחתי, השארתי את התבשיל על אש קטנה ובלי מכסה בכדי לצמצם מעט מהמים שיהפכו לרוטב סמיך,ו-
בום!
ארוחת הערב מוכנה, יצא מהמם.
פשוט שימו כף,שתיים מכל תבלין,
אז אומנם זה לא מתכון מסודר, אבל לא הייתי מסודרת, הייתי רעבה,
לפעמים אילתור זה המתכון הכי טוב שיש.
ועל זה אני תמיד ממליצה….
I’ve read several excellent stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I wonder how a lot attempt you put to make this sort of excellent informative site.
Thank you, i do work a lot here lately, i do have fun 🙂
, הכנתי את תבשיל הקטניות, אפונה, תפו”א וכוסמת -יצא מעולה! 1
עכשיו חזרתי לדף כדי להכין את אותו תבשיל, הבת שלי גם נהנתה וביקשה שוב.
נראה לי שיש כאן הרבה חומר מעניין, אנסה עוד מתכונים.
תודה
מעולה, שמחה שהצליח, בתאבון
חיפשתי מתכון לסופ”ש החורפי הזה והמתכון הזה פשוט קפץ לי לעיניים. ברגע כל הבית נמלא ריחות, האיש שלי צעק לו מהסלון “משהו פה מריח טוב” (מוכר לך?) ותוך שעה היה לו תבשיל חם ומהביל מלא כל טוב שיחמם אותו בלילה החורפי הזה. תענוג!!! תודה 🙂
איזה כייייף! תודה
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!