קציצות טורקיות מסורתיות טבעוניות
מנה מצויינת, טעימה, בחיי שקלה להכנה על אף שהיא נראת מורכבת.
קציצות מצויינות וחבל שלא הכרתי את זה קודם, כי כניראה אתחיל מעכשיו להכין את זה באופן קבוע, פשוט ארוחה זריזה ומרשימה.
לא מצאתי שום “טחון מין הצומח” באיזורי אז קניתי מין גוש כזה שנראה שבעיקרון הוא אמור להיות תחליף לרוסט צ’יקן, שזה משהו כמו עוף בגריל טבעוני מסויה, אז מעולה, לקחתי את החבילה, ופשוט גירדתי על פומפיה, והינה לי טחון סויה. וגם די טעים, כי זה בא כבר מועשר בטעמים. עוד יותר טוב 🙂
קציצות טורקיות מסורתיות טבעוניות
מנה ל- 2
מרכיבים:
לקציצות:
חופן פטרוזיליה
1/2 בצל גדול או 1 קטן
250 ג’ תחליף בשר (אפשר להשתמש בטחון מין הצומח למשל)
1/2 כפית פלפל אנגלי
כף כמון
1/2 כפית כורכום
כף טחינה גולמית
1 פרוסת לחם מושרת במים וסחוטה
מלח לפי הטעם
למריחה מעל הקציצות- שמן זית
לבסיס:
2 תפוחי אדמה בינוניים
שמן זית
מלח
להרכבה:
2 עגבניות
4 פלפלים חריפים אדומים או ירוקים
שמן זית
קיסמים
ההכנה:
מאוד פשוט.
לחמם תנור ל-180 מעלות מראש.
לקלף ולחצות את תפוחי האדמה לפרוסות די עבות , לשמן תבנית בשמן זית (אני אוהבת להשתמש בשמן זית מבושם בשום), ולהניח את תפוחי האדמה על התבנית, לנער מעט עם השמן ולהפוך אותם כך שהשמן יכסה את כל תפוחי האדמה. לפזר מעט מלח מעל ולהכניס ל-30 דקות על 180 מעלות עד לריכוך.
בנתיים בזמן שתפוחי האדמה מתרככים,
לקצוץ במעבד מזון פטרוזיליה וחצי בצל, (אפשר גם לקצוץ פטרוזיליה בסכין ולגרד את הבצל בפומפיה), לסחוט מעט ממי הבצל).
לערבב את כל חומרי הקציצות יחד לעיסה אחידה ולהניח בצד.
כשתפוחי האדמה מוכנים, להוציא מהתנור ולהניח על המשטח, להשאיר בתוך התבנית ולא לכבות את התנור. לגלגל עם הידיים את הקציצות ולהניח כל קציצה מעל כל חתיכת תפוח אדמה. לחתוך פרוסות די עבות של עגבניה ולהניח כל פרוסה מעל לכל קציצה, לחצות את הפלפלים החריפים לחצי ולהניח מעל הכל או מעל כל אחד מה”מיגדלים” שלנו. אפשר לחבר את הכל עם קיסם, לי לא היו קיסמים אז פירקתי צ’ופסטיק לחתיכות והיפ היפ הורי, הרי לנו קיסמים למנה.
להזליף מעל הכל שמן זית, שיכסה את כל הקציצות ולהכניס בחזרה לתנור למשך 30 דקות על 180 מעלות.
את שאריות העגבניות ותפוחי האדמה והבצל במידה ונשארו, אפשר להוסיף מסביב או בתבנית נפרדת עם מעט שמן זית, מלח ותיבלון, זה יפנק אותנו בצלחת בהמשך…
להגיש עם פטרוזיליה מעל, מעט שמן זית מסביב, טחינה טובה וסלט טורקי. או סלט ירקות, מה שבא לכם. הכל הולך 🙂
בתאבון
🙂
ניראה מעולה! האם האפייה באמת מספיקה כדי שהקציצות יהיו מוכנות ולא ‘נאות’? כל פעם שאני מכינה קציצות משבבי סויה, למרות התיבלון והטיגון מבפנים נשאר טעם לוואי של כלום. בגלל זה אני תמיד מבשלת אותם כמה דקות ברוטב עגבניות. מה לעשות אם אני רוצה קציצות מטוגנות נטו?
הן יוצאות מעט רכות, אבל טעימות, עסיסיות, לא בטעם לא טוב, אחרת לא הייתי משתפת 🙂
אני רק אופה אותן, לא מטגנת, ואם התיבלון הוא מספיק וטעים אז אין סיבה שיצאו לא טובות. את תמיד יכולה לטעום מעט לפני האפיה ולשפר תיבלון, בגלל שאין לנו בשר, אין חיידקים ובטוח לטעום את זה נא. בהצלחה…
הי נטלי!
נראה מצוין ומגרה מאוד! אני אנסה בהזדמנות הראשונה.
אני רוצה לספר שהפכתי להיות טבעונית רק לפני חודש בערך, אבל אני כבר שנה בערך חושבת על זה ועסוקה בזה, ומתישהוא מצאתי את הבלוג שלך, ופתאום הבנתי שלהיות טבעוני זה לא אומר להיות רעב ועצוב ומתגעגע לאוכל טעים- והתחלתי להכין מתכונים שלך, ובעצם יש לך תרומה חשובה להפיכתי לטבעונית!
אז תודה רבה מכל הלב!
הדס
שמחתי מאוד לדעת, תודה רבה על השיתוף, בהצלחה ובכל שאלה או עצה, אני פה 🙂
היי נטלי,
האם אפשר להכין כמות גדולה יותר ולשמור במקרר למספר ימים?
יהיה טעים גם אחרי חימום?
תודה, תמר
היי תמר, אפשר לשמור ולחמם אך רצוי לחמם בתנור, אני חיממתי במיקרו וזה איבד מהקריספיות של האפיה… עדיין היה טעים 🙂
תשמעי, כבר הרבה זמן שאני רוצה להגיד לך אך מתעצלת, אני עוקבת אחרי הבלוג שלך כבר הרבה זמן ואפילו ניסיתי מספר מתכונים (שיצאו נהדר), ורציתי לומר לך שזה אתר האוכל הטבעוני הכי מהמם, מושקע ושימושי שקיים!! גם הצילומים היפיפיים שלך וגם כמות העידכונים ויצירתיות המתכונים פשוט מעוררים הערכה וכבוד. אין מתכון שאת מפרסמת שאני לא מריירת עליו בטירוף ומבטיחה לעצמי שאכין.
אז רק רציתי לפרגן כי מגיע לך 🙂
וואו תודה רבה רבה חן, שמחה לקרוא 🙂
הרגע יצאה המנה הנ”ל מהתנור, נראית צבעונית ומזמינה, וגם הריח מעולה
עוד לפני שסיימתי לרשום את האות האחרונה כאן – הכל נטרף ע”י חבורה רעבה
ועוד הכנתי כמות כפולה.. אני חושבת שזה אומר הכל
קיבלתי (והפניתי לבלוג שלך) מחמאות רבות
מומלץ בחום
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!