מרק תפוחי אדמה וקייל

30 Sep
September 30, 2012

kale טרי אוהב את הירקרק הזה,
אני…לא מסוגלת להריח אותו.
אבל הוא ביקש שאמליץ בכל זאת, העיקר הבריאות.
המתכון …

רכיבים:


ליטר מים
בצל אחד
100 גרם קייל
2 שיני שום
2 תפוחי אדמה בינוניים
שמן זית/קנולה לטיגון 3 כפות
טבלית אבקת מרק ירקות פרווה
קורט פלפל שחור
מלח לפי הטעם
שמנת סויה אלפרו

הכנה:

לקצוץ את הבצל והשום ולטגן בשמן חם עד להזהבה,
לחתוך לקוביות את תפוחי האדמה ולהוסיף את המים ואת אבקת המרק עם הפלפל שחור,
לבשל בסיר עד לריכוך תפוחי האדמה,
בערך כ-20 דקות ולרסק בבלנדר מוט עד שהמרק הופך לקרמי וחלק.
להוסיף את הקייל קצוץ דק דק ולבשל לעוד 10 דקות
לטעום ולהוסיף מלח לפי הטעם
להגיש בזילוף שמנת הסויה מעל

35 דקות
כמות- 4 מנות פתיחה בצלוחיות או
2 מנות עיקרית בצלחות עמוקות

Comments

comments

Tags: , , ,
4 replies
  1. Anna says:

    מעולה, הגשה נהדרת , אני דווקא מתה על קייל, ממש טעים לי 🙂
    כבר הכנתי את זה פעם וממש נהנתי,
    אז אני הולכת להכין עכשיו שוב בהצלחה לי….
    אגב אני לוקחת “אותך” איתי למטבח בטאבלט. תודה שסידרת את הגישה של זה…

    Reply
  2. Kimwonna says:

    You put the lime in the coconut and drink the artcile up.

    Reply
  3. elinor says:

    מתכון נפלא!!!
    לא שמתי שמנת אלפרו-פשוט כי אין לי כרגע במקרר.. אע”פ שאני בטוחה שזה יכול לשדרג את המרק-ובמקום טבליות מרק שמתי מעט כורכום.
    זאת פעם שנייה בחיים שלי שאני אוכלת קייל, במקרה מצאתי בסופר אז לקחתי לנסות, ניסיתי להכין מזה שייק ירוק ובעדינות-זה היה מזעזע.. חיפשתי מתכון אחר כדי “להיפטר” מהחבילה שקניתי ומצאתי את זה ולהפתעתי הרבה (100 גר’ קייל נשמע ויותר מזה בסיר גם נראה יותר מידיי!!) המרק ממש ממש טעים!!

    המוני תודות!

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *