צ’ילי קון קרנה טבעוני

24 Aug
August 24, 2012

ולמי שמתחשק איזה צ’ילי קון (נון) קרנה ככה בנעימים- מתכון קליל וטעים.

מצרכים:
מעט שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום
2 חבילה קטנות של רסק עגבניות (200 גרם)
7 עגבניות קצוצות
1 וחצי כוס מים רותחים
100-200 גרם טחון מהצומח של טבעול (בכל חבילה יש 400 גרם), אפשר גם בלי כמו בתמונה.
2 כוסות של שעועית אדומה או כל צבע שאוהבים (משרים 24 שעות, ומבשלים 40-60 דקות במים עם מעט מלח עד להתרככות)
1/2 כוס יין אדום יבש
מלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה, צ’ילי מיובש גרוס
אופציונלי- חצי כוס אפונה מוכנה.

הכנה:
מחממים מעט שמן בסיר גדול וכבד
מטגנים את הבצל כמה דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים שום כתוש/ פרוס. מטגנים את רסק העגבניות כמה שניות תוך כדי ערבוב ומוסיפים את העגבניות והמים הרותחים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד למרקם פחות או יותר אחיד. מוסיפים את הטחון של טבעול, את היין ואת השעועית, מתבלים, מערבבים היטב, מכסים ומשאירים פתח קטן ליציאת אדים, מבשלים 30 דקות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
מתכון מ siv-food עם שיפצורים קלילים ממני…
כמובן שסלט זה פק”ל חובה ואורז זה אחלה ליד 🙂

Comments

comments

Tags: , , , , ,
5 replies
  1. דוב says:

    תודה רבה על היצירתיות המתפרצת שלך, אתר מעולה, מלא מידע מועיל, אני מאוד אוהב את המתכון הזה ומתכוון להכין אותו בקרוב…שיהיה שבוע מקסים!

    Reply
  2. Andie says:

    הי
    הצ’ילי נון קרנה הוא הצלחה אדירה אצלינו. גם אורחים קרניבורים נהנו מאוד ממנו.

    Reply
  3. הילה says:

    הי, מה הכוונה “לבשל עד מרקם פחות או יותר אחיד?” כמה זמן בערך? תודה

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply to Andie Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *