עוגת גבינה טבעונית (טופוטי) בטעם אייריש קופי עם קרם שוקולד מנטה …

01 Oct
October 1, 2012

אז ככה- רק כדי לקצר עיניינים אני מצרפת את הקישור למתכון המקורי ואני ארשום לכם את ההחלפות שעשיתי עבור מנה טבעונית-
קודם כל השתמשתי פה בתבנית 26 ס”מ ולא 24 כמו במתכון.

http://www.shirley-nemesh.com/?p=1160

ההחלפות-

1 ק”ג גבינות- חצי מהכמות גבינת טופוטי קרם וחצי מהכמות גבינת טופוטי בסיגנון שמנת חמוצה.

אייריש קרים= אייריש קופי (השתמשתי בחצי מהכמות הרשומה)

שמנת מתוקה= שמנת סויה אלפרו

ביצים= עירבבתי מעט קורנפלור עם מים ליצירת בלילה דומה למרקם של ביצים אבל בינינו אפשר גם בלי כל זה בכלל…

חמאה של הבסיס= שמן קוקוס, הבלילה יצאה לי עדיין טיפה יבשה אז הוספתי גם מעט שמנת מתוקה וזה הסתדר…

נדמה לי שאלו כל השינויים הנדרשים לטבען את העוגה, יצאה מדהימה, מומלצת מאוד…

לגביי התוספות מעל,
אפשר לשחק עם זה כיד הדימיון,
אני הוספתי חלבה ומעט ריבת תותים ביתית,
איזה חתיכת נענע לריח,
ופרח לנשמה…

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
15 replies
  1. אתי says:

    אין בעולם כולו על העוגות של שירלי נמש. לפני הטבעונות הייתי גרופית שלה, אין עוגה שלה שלא הכנתי
    היא אלופת עולם

    Reply
    • Natalie says:

      מעולה,
      אני- מפרגנת,
      וכשיש משהו שאני אוהבת, אני תמיד שולחת למקור 🙂
      (עם המלצות שינויים שלי לטבעונות כמובן),
      🙂

      Reply
  2. לידיה says:

    יואו איזה יופי, אני אחכה לאיזה יומהולדת להכין…. שמה אותך במועדפים שלי 🙂 מקסים ממש…

    Reply
  3. ירדן says:

    היי נטלי, קודם כל הבלוג שלך יפהפה ומקיף, ועושה תיאבון וחשק. בהחלט כבוד לבלוגים טבעוניים בכל קנה מידה!
    העוגה נראית טעימה, מאז שההתחלתי לאפות ולבשל טבעוני אמא ממש מתגעגעת לעוגת גבינה שהייתי אופה לה וזה נראה לי פתרון טוב.
    לחלק של ה”גבינה” יש טעם של גבינה? פשוט מעולם לא אכלתי טופוטי ובטח שלא אפויה בעוגה..
    ואין בארץ טופוטי בסגנון שמנת חמוצה, היית ממליצה לעשות חצי טוב משמנת וחצי טוב מגבינה?
    תודה רבה!

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה רבה על הפירגון, את יכולה להיות שקטה שהעוגה אכן בטעם גבינתי ומאוד קשה להבדיל.
      האמת שלגביי השמנת דווקא כן שמעתי מחברים שיש אותה בארץ, כניראה במקומות ספציפיים אז נוותר על לשלוח אותך לצד השני של הארץ ונתמקד במה שכן יש, ולדעתי את יכולה בכיף להשתמש בטוב משמנת (שזאת נשמעת לי גרסה לשמנת) וגם בטוב מגבינה. אני מאוד ממליצה על העוגה הזאת, היא באמת “מספקת את הסחורה” ובעלי פשוט מתמוגג עליה בכל פעם שאני מכינה, והוא אחד שעוד אוכל גבינה (מחוץ לבית), ואין לו תלונות (ולא כי הוא נחמד ויודע שלא כדאי לעצבן אותי) 🙂 הוא באמת אוהב. במיוחד אם תשקיעי רק עוד קצת ותכיני לזה רוטב אוכמניות/תותים/בלוברי או כל פירות יער שתבחרי מעל… זה שלמות! (בסימן קריאה)

      Reply
  4. לינה says:

    היי נטלי.. וואו כמה כיף שהאתר קיים.. אין הרבה כאלה בשבילינו וזאת ממש הקלה לנשמה
    רציתי לשאול שאלה.. במתכון כתוב 1 קילו גבינה.. שזה בעצם 1000 גרם .. מה שאומר שאם קונים את הטוב מגבינה וטוב משמנת צריך 4 חבילות ? כלומר חבילת טוב מגבינה מטוב משמנת ביחד 565 גרם
    ופה צריך קילו.. ולמי שאין משקל ועובד רק לפי העין זה יכול קצת לבלבל .. אז אולי תוכלי לייעץ לי או לעזור למצוא פיתרון קליל ופשוט ..
    אשמח אם תוכלי לחזור בהקדם יש לי יומולדת עוד כמה ימים ואשמח להכין את העוגה
    המון אהבה ואור

    Reply
    • Natalie says:

      היי לינה ותודה רבה רבה,

      אני אישית עובדת עם משקל.

      לפי מה שהבנתי ממך כל חבילה שוקלת 280?

      אם כן אז תקני 4 חבילות, זה יוצא מעט מעל הקילו ותפחיתי 2-3 כפות מהכמות של אחת החבילות.

      עם טיפה יותר או טיפה פחות לא יקרה כלום, מבטיחה לך שעדיין יצא מעולה ובדיוק כמו שצריך להיות.
      🙂

      המון מזל טוב (לעוד כמה ימים) ואם את צריכה עוד הסברים אני פה…

      Reply
  5. Daniel says:

    That’s a slick answer to a challngeing question

    Reply
  6. ירדן says:

    היי נטלי, האם זה הגיוני לדעתך להמיר את הגבינות טופוטי ב500 גר’ טפינת סויה שלך, ו-500 גר’ גבינת פטה שקדים? כלומר חצי קילו גבינה רגילה וקלה יותר, וחצי שמנה יותר? כשאת גבינת הפטה אני לא אופה לפני כמובן..

    Reply
    • Natalie says:

      תראי, זה לא יצא אותו הדבר בכלל. גם לא עם הטפינה. הטפינה יותר קרובה במרקם, אבל הפטה שקדים ממש לא. היא תצא טעימה בכל מקרה,מניסיון של שימוש בגבינות האלו, אבל קצת אחרת. לא שוללת, רק חשוב לי להסביר שיהיה הבדל 🙂

      Reply
  7. אריה says:

    היי נטלי,
    האם תוכלי לומר איפה בארץ אפשר להשיג שמנת חמוצה טבעונית?

    Reply
  8. לילך says:

    האתר שלך מדהים ועושה חשק לאכול טבעוני!1 נראה טעים כל הכבוד!
    שאלה: אפשר להשתמש בטופו רגיל במקום גבינת טופו? אני גרה בוינה ואין כאן טופו כשר בשבילי… ממש אודה לתשובה כי אני משתוקקת כבר לעשות את העוגת גבינה הזאת אם זה יתאים עם הטופן…

    Reply
    • Natalie says:

      מממ… קודם כל תודה רבה. אבל לצערי זה לא יניב את אותה תוצאה… פשוט לא יצא טוב.אולי תנסי להכין גבינת טופו במקום? יש מתכון, קוראים לזה טפינה.

      Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *