(עוגת גבינה ודובדבנים (טפינה טבעונית

27 Mar
March 27, 2013


עוגת גבינה עם דובדבנים טבעוני טבעונות טפינה סויה וניל


דובדבנים טבעונים טבעונות עוגת גבינה טבעונית



המצוד אחר עוגת גבינה/טפינה מושלמת מבחינתי הסתיים, נהננו כל כך שהיה שווה כל רגע, והיא כל כך קלה להכנה שזה מצחיק.
זאת הפעם הראשונה שאני מכינה קינוח עם דובדבנים כי אני תמיד מעדיפה פירות יער אחרים אבל בגלל שהם טריים וטעימים זה יצא משגע,
הייתי צריכה לצעוק על כולם מהמטבח שלא לגעת לי בעוגה עד שאני מצלמת בכל רגע שהסתכלתי לכיוון אחר…

היא לא יוצאת גדולה, והשתמשתי בתבנית עוגה מתפרקת בקוטר של 20 ס”מ עם נייר אפיה בתוכה.

מקווה שתהנו ממנה כמונו 🙂

עוגת גבינה טבעונית

מרכיבים:

3 ליטר חלב סויה (רצוי אלפרו בטעם וניל) שמהם נכין טפינה (גבינת סויה),
או במקום החלב להכנת הטפינה נשתמש ב-675 גרם טפינת טופוטי מעורבבת עם כפית תמצית וניל, השיקול מבחינתי ברור וההכנה הביתית הרבה יותר שווה את המאמץ (המאוד קטן גם ככה).

150 גרם סוכר, במידה והשתמשתם בטופוטי תטעמו את הבלילה לקביעת כמות הסוכר מאחר ובטופוטי אין מתיקות כמו בחלב הסויה וניל של אלפרו.

4 כפות קורנפלור או נו אגג למי שיש (לערבב עם כמה כפות מהשמנת צמחית לתערובת אחידה)

200 גרם שמנת צמחית מתוקה


ההכנה:

נתחיל בהכנת הטפינה מחלב הסויה על פי המתכון בלינק להכנת טפינה,
מכמות של 3 ליטרים נוציא 675 גרם של גבינה שאותה נעביר למעבד מזון ונרסק עד למרקם חלק. (המרקם החלק חשוב לתוצאה הסופית).

נערבב בטפינה את כל שאר המרכיבים היטב,

נאפה בטמפרטורת 160 מעלות למשך שעה וחצי-שעתיים (שימו טיימר שלא תשכחו אותה) עד שהיא משחימה מעט מלמעלה אך עדיין “רועדת” מעט במרכז כשמוציאים אותה מהתנור. (אני שכחתי אותה והיא קצת נאפתה יותר מידי ולכן השוליים קצת יותר כהים בצילום).

נשים קלתית (כלי חסין חום) עם 2 כוסות מים רותחים בתחתית התנור למניעת התייבשות העוגה.

נוציא מהתנור ונקרר עד שהעוגה מגיעה לטמפרטורת החדר ונעביר למקרר, מכוסה, לפחות ל-3 שעות, עדיפות למשך הלילה.

לשכבת הדובדבנים-

400 גרם דובדבנים (עם החרצנים או בלי, אני השתמשתי עם החרצנים והגבעול)

חצי כוס סוכר

חצי כוס מים

2 כפות לימון סחוט טרי

2 כפות קורנפלור

בגלל שלא חרצתי את הדובדבנים לרוטב אז השתמשתי גם בחצי כוס פירות יער קפואים לסמיכות הרוטב.

את המים, הסוכר, פירות היער והדובדבנים נרתיח יחד על אש בינונית,
נערבב את הקורנפלור יחד עם הלימון, ונוסיף לסיר רוטב.

נרתיח לכעוד 4-5 דקות עד להצתמצמות הרוטב, אנחנו רוצים אותו די סמיך, ונקרר.

לאחר הקירור נמרח מעל לעוגה הקרה ונקשט עם הדובדבנים.

העוגה מוכנה 🙂
תהנו…

DSC_9664


עוגת גבינה עם דובדבנים טבעוני טבעונות טפינה סויה וניל


עוגת גבינה עם דובדבנים טבעוני טבעונות טפינה סויה וניל


עוגת גבינה עם דובדבנים טבעוני טבעונות טפינה סויה וניל


עוגת גבינה עם דובדבנים טבעוני טבעונות טפינה סויה וניל


עוגת גבינה עם דובדבנים טבעוני טבעונות טפינה סויה וניל


עוגת גבינה עם דובדבנים טבעוני טבעונות טפינה סויה וניל


עוגת גבינה עם דובדבנים טבעוני טבעונות טפינה סויה וניל


Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
35 replies
  1. אוי זה נראה מדהים says:

    והצילומים… חבל על הזמן

    Reply
  2. ברכה says:

    אני אקנה את החלב ואכין ליומהולדת הקרובה של ביתי, רעיון מצויין

    Reply
  3. נעמה says:

    כמה יצירתיות בעבודה, תודה רבה, אשמח לספר בהמשך איך יצא 🙂

    Reply
  4. וואו says:

    הייתי ספונטנית והכנתי עם החלב סויה שהיה לי בבית, הוספתי תמצית וניל כי לא מצאתי חלב וניל כרגע ואני מעולפת פשוט, איזה מעדן… איך מפסיקים לאכול כזה דבר…

    Reply
  5. אני says:

    תודה רבה על המתכון, אולי ממך תצא ישועה לעוגות “גבינה”. אני אנסה בהמשך…

    Reply
  6. את מעולההה says:

    כל הכבוד על המתכון, ישר כוח אשה צדיקה, יצאה העוגה הכי טעימה שהכנתי מאז הטבעונות, אין עלייך…

    Reply
  7. דורית says:

    רציתי לשאול אם אפשר להכין מסוגי חלב אחרים או רק מהסויה? חייבת סויה וניל? תודה מראש.

    Reply
  8. מאיר המאיר says:

    סבבה של אתר, אני עף פה כל פעם מחדש ומהנים כל המשפחה, רק שאלה קטנה, משלוחים את עושה? 🙂

    Reply
  9. נופר says:

    נראה פשוט מצוין!
    האם הכוונה לקישור להכנת הטפינה הוא זה?
    http://thevlog.me/%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%A1%D7%95%D7%99%D7%94%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%AA/
    במתכון זה מדובר על 2 ליטר חלב בויה להכנת הגבינה. איך משתנים יתר הרכיבים?
    תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      היי נופר, זה הלינק,
      אין הרבה שינויים, את יכולה אולי להוסיף עוד חצי לימון לחלב סויה בבישול אבל זה הכל, את רק משתמשת בחלב סויה, ולימון בהכנת הטפינה עבור המתכון הזה.

      Reply
  10. נופר says:

    לא הבנתי 🙂

    להשתמש ב-3 ליטר חלב אבל להישאר עם אותה כמות לימון למשל ?
    :))
    תודה

    Reply
    • Natalie says:

      כן, את יכולה להשאר גם אם אותה כמות לימון שרשומה לך במתכון עבור 3 ליטר חלב סויה, לערבב עם ה3/4 כוס מים רותחים או מקסימום להוסיף עוד איזה חצי לימון כדי לזרז את תהליך הגיבון. 🙂

      Reply
    • Natalie says:

      רצוי החלב סויה של אלפרו בטעם וניל, ממש יוסיף המון לעוגה.

      Reply
  11. נופר says:

    הבנתי תודה רבה רבה

    Reply
  12. אלכס says:

    אני לא הבנתי את המתכון להכנת גבינת סויה….תוכלי להסביר לי …..זאת פעם ראשונה שאני מכינה גבינה ואני רוצה שיצא טעים
    מעדיפה הסבר שלב שלב חחחח

    Reply
    • Natalie says:

      היי אלכס, יש לך את המתכון שלב שלב דרך הלינק למתכון של הכנת הטפינה עצמה. רק תשתמשי במרכיבים הרשומים על המתכון לעוגה במקום ותלכי לפי ההוראות הרשומות.

      Reply
  13. דיצה says:

    הי נטלי. מקווה שתעני לי מהר כי אני רגע לפני הכנה…:) האם את הטפינה של העוגה יש להשאיר במקרר למספר שעות לפני הכנת העוגה? או רק לסנן ולהמשיך??? סליחה על הצעירות, פשוט ממש בא לי שיצא טוב:-)

    Reply
  14. דיינה says:

    הי נטלי, כיוון שהלימונים בארצנו קצת קשים לאחרונה אשתמש במיץ לימון משומר לצורך הכנת הגבינה הטבעונית
    השאלה – כמה מיליליטר של מיץ כזה שקול למיץ הנסחט מ 3 לימונים להערכתך?
    אשמח לתשובה מהירה, אני מכינה את העוגה בזה הרגע

    תודה

    Reply
  15. דיינה says:

    נטלי תודה, נעזרתי לבסוף בלינק ההמרות:
    http://www.teamim.co.il/Default.aspx?tabid=1368
    מסתבר שבלימון בינוני יש 47 גרם מיץ
    מזל שקניתי משקל למטבח – הרבה בזכות המתכונים שלך האמת

    Reply
    • Natalie says:

      מעולה, תמיד חשוב במטבח, אני לא עובדת בלי זה 🙂 למרות שגם 2 לימונים או 4 היו עושים את העבודה וזה רק עיניין של טעם החמצמצות הסופי של הטפינה.

      Reply
  16. Tamar Havkin-Sadot says:

    הי נטלי איזה מתכון משגע ומפתה כרגיל אצלך!
    לאיזה גודל תבנית מיועד? 20?
    תודות!!!

    Reply
  17. ליאור says:

    נראה נהדר. לא הבנתי מה לעשות עם השמנת המתוקה – היא מופיעה ברשימת הרכיבים אבל לא מוזכרת במתכון עצמו.
    האם מדובר בשמנת אלפרו או שצריך קצפת צמחית (שאני חושדת שהיא פחות בריאה)?
    האם אפשר להחליף אותה במשהו אחר?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *