מרק חומוס וכרישה עם גבינת פקאן..

22 Aug
August 22, 2012

מפרגנת למתכון של ג’יימי אוליבר, אומנם הוא אנגלי אבל יודע לבשל.
לגזור ולשמור למתי שלא חם לכם מידי כי הוא קליל מאוד להכנה ומפנק.

300 גרם גרגרי חומוס מושרים למשך הלילה
1 תפוח אדמה בינוני, מקולף
5 כרישות בינוניות
רבע עלה ליים כפיר לימוני וטוב
4 כפות שמנת מתוקה אלפרו סויה
2 שיני שום פרוסות דק
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
ליטר ציר ירקות
גבינת פקאן (אופציונלי) מגוררת
שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה

שוטפים את גרגרי החומוס המושרים, מכסים במים ומבשלים עם תפוח אדמה עד שהם מתרככים.
מסירים את הגלדים החיצוניים של הכרישות, חוצים אותן לאורכן, מהשורש כלפי מעלה, שוטפים היטב, ולאחר מכן פורסים דק.
מחממים סיר בעל תחתית עבה, ומוסיפים את השמן . מוסיפים את הכרישות והשום לסיר ומטגנים בעדינות עם קמצוץ מלח עד שהירקות רכים ומתוקים. מוסיפים את גרגרי החומוס ואת תפוח האדמה – מסוננים – ומבשלים דקה. מוסיפים כשני שלישים מהציר ואת שאר המרכיבים חוץ מהגבינה ומבשלים 15 דקות.
כעת עליכם להחליט אם אתם רוצים לטחון את המרק במעבד מזון או להשאיר אותו כמו שהוא, או לעשות מה שאני עושה, כלומר לרסק חצי מהמרק ולהשאיר חצי כמו שהוא – זה נותן תחושה נעימה וחלקה ועדיין המרקם נשמר.
מוסיפים מהציר שנותר את הכמות הדרושה כדי להגיע למרקם הרצוי, בודקים את התיבול ומוסיפים את הגבינה לפי הטעם כדי לעגל את הטעמים.

מרק מעולה וקליל להכנה…

Comments

comments

Tags: , , ,
4 replies
  1. רונן says:

    אחלה בלוג ואחלה את. אוהב אותך, איזה כיף שאת בצד שלנו…

    Reply
  2. נועה says:

    יש איזשהו מתכון לגבינת פקאן? רק בלי טחינה וכד’, בסגנון הפטה שקדים

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply to רונן Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *