פשטידת המעקוד של סבתא גבי שלי, ממממ….

30 Aug
August 30, 2012

אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות זה לבשל את מה שסבתא לימדה אותי,
פשוט כי זה מחזיר אותי הביתה לרגע,
ואתם יודעים כמה רחוק אני גרה,
אז עבורי זה פשוט חלק מהמחוייבות שלי לנפש,
והדרך שבה אני רוצה לגדל את ילדיי…

אז איך מכינים…


5 תפו”א די גדולים מקולפים,
פלוס כוס של אפונה עם גזר, או כל תערובת ירקות אהובה כמו ברוקולי/כרובית/גזר… (אני בד”כ קונה קפואים מעורבב עם ברוקולי,אפונה,גזר,ותירס)
את הכל להרתיח וכשרך לרסק רק את התפו”א לפירה, לא חייב חלק לגמרי, אפשר להשאיר מעט גושי..

לא נורא עם מרסקים גם חלק משאר הירקות כמו שקרה לי היום עקב הבלאגן בהפרדה כי הרתחתי את הכל יחד….
השתמשתי ב-4 כפות קורנפלור מעורבב עם כמה כפות מים יחד עם כפית אבקת אפיה ליצירת בלילה בסמיכות כמו של ביצה, שתשמש במקום ביצים,
ואת הבלילה הוספתי לתערובת פירה,
להוסיף 3 בצל ירוק קצוץ ,
כ- רבע כוס שמן ותבלינים- כפית כורכום, כף עליי טימין קצוצים, מעט מלח ופלפל.
ברוב המתכונים גם שמים פטרוזיליה אבל לי לא היה היום במקרר והאמת- יצא יותר טוב בלי….מי שאוהב יכול להוסיף אבקת מרק.
מערבבים הכל יחד,
180 מעלות ולתבנית בגודל בינוני משומנת היטב,
לסדר שהבלילה תהיה מונחת יפה וחלקה על התבנית,
בתנור מחומם מראש לכ-35 דקות.
לבדוק עם קיסם כמו עוגה ועם יבש זה מוכן…

בתאבון ובהצלחה…

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,
37 replies
  1. Michal says:

    גם לי יצא מושי…
    יצקתי לתבנית יותר נמוכה משלך והבלילה עצמה הייתה די סמיכה
    אולי צריך חום נמוך יותר? יותר קורנפלור?

    Reply
  2. Michal says:

    אני חוזרת בי!! הפשטידה יצאה מושלמת! כשהיא התקררה היא התקשתה

    Reply
  3. Natalie says:

    🙂 אני שמחה לשמוע שהיא הסתדרה, תמיד בהתחלה כשהיא חמה מאוד היא עדיין רכה, ורק אחר כך מתייצבת, תודה ששיתפת….

    Reply
  4. וואו says:

    יצאה לי כל כך טעימה, אני מעולפת, אני אכין שוב מחר…

    Reply
  5. חופית מיטב says:

    חג שמח ואיזה יופי של מתכון, אני אכין..

    Reply
  6. צביה says:

    הכנתי עם קצת יותר אפונה אז יצאה עם חתיכות ירקות ומאוד טעימה, מומלץ

    Reply
  7. פועה says:

    מעולה, חג שמח, שווה להכין גם ביום רגיל…

    Reply
  8. גבי says:

    יצא נהדר, תודה!

    שמתי אפונה מקופסת שימורים, וגזר גמדי.

    Reply
  9. Anonymous says:

    יצא מעולה!
    טוב שקראתי שזה יוצא רך וצריך להתייצב..
    טעים מאוד, הוספתי גם שביבי בצל והכנתי בלי פטרוזיליה כי לא היה לי
    תודה רבה!

    Reply
  10. הודיה says:

    יאמי… שנים לא אכלתי… אולי ננסה

    Reply
  11. נדיה says:

    תודה רבה על המתכון. כל המשפחה וגם החברים אהבו מאד (הכנתי כמה פעמים)!
    היה ביקוש גם אחרי הפסח 🙂 שמתי עירית במקום בצל, והחלפתי תפו”א 1 בבטטה וזה מאד שדרג.
    את כל הפשטידות אני עושה יחסית דקות (תבנית גדולה) כדי שיתייבשו/ייאפו כמו שצריך ושלא יהיו הפתעות בארוחה. מה שיפה בפשטידה הזאת הוא שגם אם זה לא 100% מוכן, אין כל סכנה באכילה, כי אין ביצים ותפו”א כבר מבושלים ממילא. תודה תודה תודה! את אלופה!

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה נדיה, כיף לקרוא שאתם נהנים כל כך, ואחלה שידרוגים 🙂 אני אנסה בהזדמנות…

      Reply
  12. almog says:

    נראה מעולה! קמח תירס או שיבולת שועל גרוסה תופס במקום קורנפלור?

    Reply
  13. שירה says:

    במה אפשר להחליף את הקורנפלור? קמחים למיניהם או כל התערובות שנועדו להחליף ביצה (זרעי צ’יה/ רסק תפוחים…וכו’?)

    Reply
    • Natalie says:

      את יכולה עם קמח חומוס-זרעי פשתן או שיבולת שועל. הפירוט רשום בעמוד “איך לטבען מתכונים” באתר.

      Reply
  14. pnina says:

    נראה ממש ממש טוב. אפשר לדעתך קמח תפוח אדמה במקום קורנפלור?
    ואם כן – אותו יחס? (4 כפות? כי זה נראה לי קצת…)
    תודה מראש!

    Reply
    • Natalie says:

      היי פנינה, אם אין לך קורנפלור את יכולה גם קמח חומוס או קמח תופח במקום, אין צורך בקמח תפוחי אדמה מאחר והפשטידה מלאה כבר בתפוחי אדמה.

      Reply
  15. ravit says:

    תודה רבה! פעם ראשונה שיוצאת לי פשידה מגובשת ושמנמנה כמו בימים של “לפני” הוספתי לתערובת תפו”א והעמילן תירס פרחי כרובית ותרד שאידיתי מראש וסחטתי היטב. ישב בתנור יותר משעה עד שהיה מוכן. חשוב להדגיש את חשיבות סחיטת הירקות וגם תפוא ממים.העמילן תירס עם אבקת האפייה הוא תחליף הביצה האפקטיבי ביותר מכל מה שניסיתי עד כה . השתמשתי בזה שוב אתמול בשניצל התירס שהכנתי-אליפות!

    Reply
  16. רוני says:

    יאללה אני הולכת על זה לפסח 🙂
    צרור שאלות קצר…
    אפשר שהשמן יהיה שמן זית?
    קמח חומוס ידביק אותו הדבר?
    יתאים לתבנית מרובעת 22 על 27 ס”מ?

    Reply
    • Natalie says:

      מעולה, אפשר שמן זית, וגם קמח חומוס, הטעם שלו קצת יותר דומיננטי אז פחות משתמשת אבל אפשרי.
      אני מכינה בכל מיני גדלי תבניות וההבדל היחידי הוא זמן האפיה, אם שטוח אז פחות זמן, אם עמוק אז יותר, תבדקי עם קיסם ותדעי טוב יותר. 🙂 בהצלחה.

      Reply
  17. רוני says:

    בסוף קניתי קורנפלור
    יצא משובח!!!!
    תודה, וחג שמח 🙂

    Reply
  18. Mira says:

    תודה רבה נטלי על המתכון הטעים כל כך. בפעם הבאה אכין יותר דק, כך יצא יותר קריספי כמו שאנחנו אוהבים.
    את הירקות הוספתי כמות שהם מההקפאה, זה יצא טעים רך.

    טעים ורך 🙂

    התערובת תהיה טעימה לדעתי, גם ללביבות או קציצות אפויות בתנור, כך מי שאוהב קריספי יקבל את הטעם המופא גם כן.

    ושוב תודה רבה על השיתוף. 17.11.2014 מירה

    Reply
  19. Anonymous says:

    הי נטלי,
    אני רוצה להכין את הפשטידה, רק רוצה לוודא שהבנתי נכון…
    מבשלים את תפו”א ולקט הירקות ביחד? כי תפו”א צריכים זמן בישול הרבה יותר ארוך, לא?
    תודה !

    Reply
  20. Adi says:

    יצא מדהים!! החזיר אותי לילדות לפשטידה של הדודה שלי! והמרקם מושלם! תודה תודה תודה!

    Reply
  21. קרן says:

    הי
    זו הפשטידה שנקראת גם מחמר? שבמקור עם מלא ביצים?

    Reply
  22. איילת says:

    שאלה קטנה- ניתן להמיר את א.האפייה בסודה לשתייה?

    Reply
  23. דני says:

    טיפ – אחרי שצד אחד כבר השחים לגמרי, הופכים את הפשטידה על צלחת, ומזירים לתבנית
    כדי שגם הצד השני ישחים וכך הכל יתייצב
    בתיאבון !

    Reply
  24. נעמה says:

    הי נטלי
    תודה רבה לך
    כבר חודשים שכיף לי להכין אוכל בזכות המתכונים המצויינים שלך

    Reply
  25. Aviya says:

    יש לי שאלה… איך אני מכינה את התערובת של הקורנפלור?… אף פעם בחיים לא התעסקתי עם זה…
    אשמח אם תסבירי לי כמה מים וכמה קורנפלור…
    תודה ☺

    Reply
  26. ריקי says:

    השתמשתי ב-4 כפות קורנפלור מעורבב עם כמה כפות מים…

    כמה כפות מים?

    אם אני רוצה להכים בתבנית אינגליש קייק, מה הכמויות לכל דבר?

    תודה רבה מראש!!

    Reply
  27. איימי says:

    נראה משהו-משהו. אם אני רוצה לעשות פשטידה קטנה בתבנית אינגליש, איך זה ישפיע על הכמויות?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *