ממרח פטה כבד טבעוני

04 Jul
July 4, 2013

ממרח זריז, קליל וטעים להפליא, כבר מזמן שרציתי לנסות את הממרח שכל כך הרבה ראיתי ניסו בוריאציות שונות, אז קלטתי בעיקר את עיקר המרכיבים ונכנסתי להכין את הממרח לפי הרגש, הטעם, ואיך שמרגיש לי נכון.
ללא מתכון מכוון בחרתי בכמויות שנראו לי לטעם הדימיוני שלי, בדר”כ זה מצליח,
ועל פי התגובה של טרי שטעם את זה לראשונה, אין לי ספק שזה הולך לככב אצלנו עוד הרבה. לבקשתו! (טוב האמת שהוא ממש דרש, הוא טוען שבגלל הבלוג אני יותר מחדשת ומכינה דברים חדשים כל הזמן (שזה טוב) אבל מוותרת על הכנת מתכונים שהוא כל כך התאהב בהם), צודק. אז מעכשיו אני אשתדל לגוון יותר בין חדשים לקודמים 🙂
הוא לא באמת יודע מהו ממרח בטעם כבד או ממרח כבד כי טרי מעולם לא טעם או אהב כבד גם לפני הטבעונות, משהו בו לא זרם על המחשבה שזה מה שהוא אוכל, ניצני טבעונות אולי??!… וגיליתי את זה כששאלתי אותו “מה הטעם הזה מזכיר לך והוא לא ידע לענות”. אבל הוא מ-אוד אוהב את הממרח הזה, וגם אני. מאוד!

אז קדימה- ממרח קישואים טבעוני בטעם כבד יוצא לדרך…
ואם אפשר, תכפילו כמויות. שווה לשמור במקרר גם למחר. טעים חם או קר. אחרי הקירור טעם ה”כבד” מאוד מתחזק.

מרכיבים:

2 קישואים בינוניים (בצילומים השתמשתי בגדולים ולכן זה יותר ירוק)

3 בצלים

מלח קאלה נמק לפי טעם המליחות הרצוי (אפשר גם מלח רגיל)

רבע כפית פלפל שחור

כף רוטב סויה

רבע כוס קשיו מושרה או אגוזי מלך

1 גבעול סלרי בינוני

שמן לטיגון

שומשום לקישוט (אופציונלי)

*3 פטריות שיטאקי במידה ויש, מעולה להוסיף

הוספת שמרי בירה, משדרגת פלאים! ממליצה להוסיף 3 כפות לממרח למי שיש…

ההכנה:

לחתוך את הבצלים, הקישואים והסלרי לחתיכות בינוניות ולטגן במעט שמן לטיגון , כשהכל מזהיב יפה ומתרכך, להעביר לטחינה במעבד מזון או בלנדר יחד עם כל שאר המרכיבים.

*את הפטריות שיטאקי לטגן יחד עם השאר.

מוכן ובתאבון!

ממרח קישואים טבעוני בטעם כבד

ממרח קישואים טבעוני בטעם כבד

ממרח קישואים טבעוני בטעם כבד

ממרח קישואים טבעוני בטעם כבד

ממרח קישואים טבעוני בטעם כבד

ממרח קישואים טבעוני בטעם כבד

תיעוד אישי מרגש. בפעולה…
(מזל שעשיתי שפם)

ממרח קישואים טבעוני בטעם כבד

כמו תמונה סקסית עם ליפסטיק אדום ותות מפתה, רק בלי הסקסית, הליפסטיק, התות, ועם ממרח בטעם כבד.
אבל ממרח מפתה 😉

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
34 replies
  1. מעיין says:

    וואו נראה ממש מעולה, רציתי לשאול אם את חושבת שזה יצא טוב אם אחליף את הטיגון באפייה? אולי עם מריחת שמנ”ז מעל?

    Reply
    • Natalie says:

      אני אישית מאוד אוהבת את טעם הטיגון, זה לא אותו דבר באפיה, האפיה תייבש יותר מהנוזלים, ולא יהיה את הטעם המטוגן שהוא די משמעותי במתכון אבל אני בטוחה שגם יצא טעים, תנסי. אשמח לשמוע אם אהבת.

      Reply
  2. Net says:

    הי
    למה הכוונה “גבעול סלרי” לכל צרור הגבעולים שיוצא מראש סלרי אחד, או רק אחד מהם?
    תודה

    Reply
  3. עדי says:

    היי, אפשר להשתמש בחציל מטוגן במקום בקישוא?

    Reply
    • Natalie says:

      זה כמובן לא יוצא מדוייק בטעם, אבל אפשר, אני בטוחה שהחציל יתן אחלה ממרח (מטורפת על חצילים)….

      Reply
  4. אורית says:

    כמה זמן “מחזיק” במקרר?

    Reply
  5. טל says:

    ניסיתי את המתכון פעם אחת עם קישואים וקשיו ופעם שניה עם חצילים ואגוזי מלך. יצא מוצלח בשתיהן, יש לזה טעם מאוד דומה לממרחים בטעם כבד של אחלה (שהייתי אוכלת לא מעט לפי הטבעונות). תודה רבה

    Reply
  6. דליה says:

    הכנתי עכשיו ויצא מדהים!
    כבר המון זמן שאני מחפשת ממרח טעים, טבעוני, בריא, ולא משמין מדי… תודה על המתכון הנפלא 🙂

    Reply
  7. Eran Golan says:

    במילה אחת:

    א מ א!

    בעלי התעלף.

    תודה רבה

    את הורסת @#$$%!#@$$ #$%)@#($#@%*#@$@#%$^&$#

    Reply
  8. נילס says:

    אני יודעת שממש ממש לא קשור… אבל את מהממת (!!!). כ”כ יפה שזה מדהים! בלי קשר, המתכון נראה מעולה ובהחלט ינוסה בקרוב:$

    Reply
  9. הדס says:

    מצב לפקאנים במקום קשיו/מלך?
    או ברזיל?

    Reply
    • Natalie says:

      פקאנים לא נשמע לי, ברזיל יש הגבלה לכמות מבחינה בריאותית אז גם לא. לא מסתדר, אז אפשר ללא אגוזים, אני מכינה לפעמים בלי כשאין לי, ממש טעים.

      Reply
  10. Nofar says:

    כמה זמן צריך להשרות את אגוזי הקשיו/ המלך?
    אני דיי חדשה בטבעונות ואני חייבת לציין שהאתר שלך מדהים!!!

    Reply
  11. הלוחש לחרקים says:

    אין! אין עלייך! אני אשלם על זה בעוד כמה ק”מ של ריצה בפארק, אבל נראה שווה
    🙂

    Reply
  12. נילס says:

    יאאאאאאמיייי!!!!!! בן הזוג שלי כ”כ ביקש שאחפש לו ממרח קישואים טעים לפסח והוא התעלף מהממרח שלך (כמו מכל שאר המתכונים שלך, שהם אורחי קבע אצלי המטבח). עשית לנו את החג 🙂 תודה וחג שמח!

    Reply
  13. אמא יש משהו לאכול....? says:

    לאחרונה בני הפך לטבעוני, אני נעזרת הרבה ברעיונות מהאינטרנט.
    רציתי להעלות שינוי שעשיתי בממרח בטעם כבד. הוספתי מס’ כפות פירה.
    והטעם התעדן (אנו לא אהבנו אף פעם כבד).

    Reply
  14. טופז says:

    האם הקשיו חיי להיות קלוי?

    Reply
  15. תום says:

    יצא טעים מאוד טעם מעושן !
    אחלה ממרח לכריך

    Reply
  16. מאיה says:

    מתכון מעולה!!!
    חדשה בטבעונות… וזה טעיייים.
    לצערי אין לי קשיו ואני אלרגית לאגוזי מלך…
    יש מצב לשים צנוברים במקום? והאם צריך להשרו
    תודההההה

    Reply
  17. נעמה says:

    הכנתי אתמול, טעים מאד… זהו הלכה הדיאטה

    Reply
  18. n says:

    סלט קשואים

    Reply
  19. אמיתי סנדי says:

    הערות, המלצות ותוספות:

    א. מטגנים את הבצל כמו לבצל מטוגן – מחממים שמן במחבת רחבה, כשהוא רותח מכניסים את הבצל חתוך לרצועות, משטחים אותו על המחבת וממליחים מעט, ואז *מנמיכים את האש* ומטגנים כ-10-15 דקות תוך ערבוב מדי פעם עד שהוא חום ויפה. לא לשים את כל כמות הבצל יחד – צריך שהשכבה תהיה פחות או יותר שטוחה, אחרת הוא מתבשל במקום להטגן.

    ב. את הקישוא מטגנים באותה הצורה, רק שלו לוקח פחות זמן להשחים יפה. כנ”ל לגבי טיגון בסבבים בשכבה שטוחה.

    ג. עם הבצל טיגנו מעט תערובת זרעים הודית שהוסיפו המון טעם. יש בה

    Reply
  20. חנן says:

    הכנתי עכשיו, יצא מדהים. איזה כיף המון תודה !

    יככב אצלנו הערב בסדר פסח טבעוני בברלין.

    Reply
  21. יעל says:

    אוקי אנחנו חייבים לפרגן לך! הכנתי את הממרח ויצא נפלא! בן זוגי השביע אותי להכין אותו שוב בקרוב. תודה!!!

    Reply
  22. יונת says:

    היי,
    המתכון נראה מעולה, ומחכה כבר לנסותו.
    לגבי פטריות השיטאקי – האם לטעמך יתאים להשתמש גם במיובשות ( שהושרו במים), או שהמרקם ישתנה מידיי?
    תודה!

    Reply
  23. מיכל says:

    הכנתי כבר כמה פעמים.. וכל פעם הצלחה וכל פעם אני אומרת שאני אכתוב לך שתדעי שזה מתכון מהמם ומווווצלח ותודה!!
    אז די. לא מחכה עוד!
    זה מתכון מהמן וטעים ותודה!!!

    :):):)

    מיכל

    Reply
  24. Anonymous says:

    מה אפשר במקום הסלרי?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *