מאפינס טבעוני- בלו-ברי עם רוטב תותים ופירות יער מתוקים

30 Sep
September 30, 2012

מאפינס בלו-ברי עם רוטב תותים ופירות יער מתוקים
חמצמצים וגלידת שוקולד על בסיס קוקוס. ט ב ע ו נ י!

הרוטב יצא רותח ומיד שפכתי על הכל… אין כמו שילוב של חם וקר בקינוח!!!

60 גרם שמן קוקוס/שמן זרעי ענבים/שמן רגיל לבישול

2 כוסות קמח

חצי כפית מלח

2 כפיות אבקת אפיה

1 כוס סוכר

2 כפות קורנפלור עם 3 כפות מים מעורבב *או* מעדן סויה וניל של אלפרו

2 כפיות תמצית וניל

כף תמצית רום

1 כף קליפת לימון מגורדת- אופציונלי למי שאוהב

כוס חלב סויה

1 כוס אוכמניות טריות, או קפואות (אני השתמשתי בקפואות והיה מעולה)


אופן הכנה:

להמיס כדקה במיקרו את השמן קוקוס שיחזור למצב נוזלי,
מערבבים את החומרים היבשים, ומוסיפים להם את הרטובים, אפשר להשתמש במקציף ידני או מערבל ידני חשמלי ולערבב הכל היטב.

– מחלקים לתבנית מאפינס עם השקעים, מטמינים פנימה את הפירות, מעט לכל אחד, ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.
רצוי לבדוק עם קיסם אם לחלוחי מבפנים או רטוב, אם רטוב אז לתת עוד זמן אפיה עד שלחלוחי-יבש.

לרוטב השתמשתי בכמה כפות של הפירות יער הקפואים-תות-אוכמניות-וכל מיני ברי אחרים יחד עם מעט מים וסוכר,
ופשוט להרתיח הכל עד שמצטמק ולא לשכוח שזה מתקשה כשזה מתקרר אז להשאיר מספיק נוזלים לרוטב…

לצד גלידת קוקוס בטעם שוקולד מדהימה שקניתי.

שלמות!

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , ,
7 replies
  1. דנה says:

    היי 🙂
    ניסיתי את המתכון שבוע שעבר, יצא מאוד טעים אבל לצערי הקאפקייקס לא טפחו 🙁
    אני מכינה אותם שוב היום, יש לך טיפים לטפיחה חיננית כמו שלך?

    Reply
    • Natalie says:

      הייתי מציעה לבדוק אם האבקת אפיה שלך טרייה, לפעמים איכות האבקה פוגעת בטפיחה, בכל אופן אולי להוסיף מעט אבקת סודה לשתיה בנוסף, או קמח תופח. אצלי לא הייתה בעיה אז אולי לקנות אבקה חדשה 🙂

      Reply
  2. איריס says:

    ניתן להשתמש בתותים במקום ?

    Reply
  3. Alexandra says:

    באילו קמחים ניתן להמיר את הקמח הלבן (כדי שהמאפה יהיה ללא גלוטן)? י

    Reply
  4. יובל says:

    היי, השתמשת בפירות הקפואים רק בשביל הרוטב או שהוספת קצת מהפירות לתוך הבלילה?
    אני מתכננת להכין את זה עכשיו/ביום שבת אז אשמח לתשובה בהקדם
    תודה וערב טוב 🙂

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply to Alexandra Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *