חריימה טבעוני

25 Aug
August 25, 2012

טוב תקשיבו, מרוב התרגשות עזבתי את הפאי תפוחים/אגסים שלי באמצע רק כדי להעלות את התמונה הבאה, כמה זמן לא אכלתי דגים חריפים ברוטב? מאז שהפכתי לצמחונית שהפכה לטבעונית, בקיצור ,יותר מידי זמן. התחרפנתי כבר, לא כי בא לי על הדגים במיוחד, כי בא לי על הטעם הביתי הזה שאמא שלי מכינה בכזאת אליפות ואני כל כך מתגעגעת לזה, אז ישבתי וחשבתי, אתמול, מה יעשה לי כאילו דגים באוכל ועלה לי הרעיון לעטוף את הטופו שלי בעלי אצות כמו אלו שמכינים מהן סושי והרי יש להן טעם חזק מאוד של דגים. וזה עבד, עטפתי כל חתיכת טופו בעלה ריכזתי בכלי סגור עם מעט מים, (בערך 2 דפי אצה לכל חבילת טופו, או לפי הטעם), למשך כל הלילה במקרר, בבוקר כבר קיבלתי טופו דגים ריחני במיוחד 🙂 והרוטב זה קלי קלות…

חריימה טבעוני

מצרכים למתכון


כוסברה – צרור (92 גרם)

פלפל אדום – יחידה בינונית (185 גרם)

פלפל ירוק – יחידה בינונית (166 גרם)

פלפל ירוק חריף – 2 X יחידה בינונית – סה”כ (164 גרם)

עגבניה – 3 X יחידה בינונית – סה”כ (516 גרם)

שום – 8 X שן – סה”כ (56 גרם)

פפריקה מתוקה – 2 X כף שטוחה – סה”כ (12 גרם)

כמון טחון – חצי כפית שטוחה – סה”כ (2 גרם)

שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה – 2 X כף – סה”כ (20 מ”ל)

טופו אורגני – קופסת קרטון (300 גרם)

אצות נורי להכנת סושי – 3 X יחידה – סה”כ (5 גרם)

אופן הכנת המתכון
1. לטגן מעט את חצי כמות השום החתוך, להוסיף עגבניות חתוכות ופלפלים חתוכים לרצועות עד שמעט מתרכך.
2. להוסיף את התבלינים ולערבב טוב טוב שלא ישרף.
3. להוסיף את הטופו, ללא האצה שכיסתה אותו בלילה.. (לפרוס לפרוסות בינוניות בצורה ובגודל של דגים – כמו דגי נסיכת הנילוס, אך ניתן לפרוס כיצד שרוצים), לפרוס את חצי מכמות השום הנותרת ולהניח מעל הכל ולהוסיף מים כמעט עד לגובה שמכסה את הטופו, להוסיף גם את הכוסברה מעל. עם המלח להמתין עד לסוף כדי לטעום להחליט כמה צריך.
4. אני זרקתי פנימה גם 2 חתיכות קטנות של האצות כדי לחזק את הטעם הדגי.
5. לכסות ולבשל למשך כחצי שעה על אש קטנה, להסיר את המכסה לעוד כמה דקות עד שהרוטב מצטמק ומסמיך.

טיפ- אפשר להשתמש גם בגוש סייטן בדיוק באותה צורה שעשינו את הטופו
וואי איזה אושר… ה”דגים” של יום שישי חזרו לשולחן.

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,
21 replies
  1. לינור says:

    נראה מעניין רק השאלה, אני כנראה אנסה עם סייטן (יותר אוהבת וחושבת שנתפסים עליו טעמים בצורה טובה יותר) אבל איך אני אמורה לעטוף אותו, הרי עם המים בכלי סגור זה יתפרק לא? אם אפשר הסבר קצת יותר מפורט..
    ואגב, הריח של הדגים מהאצות ממש חזק?

    Reply
    • Natalie says:

      היי לינור, זה לא יפרק, את מרטיבה את האצה מעט והיא הופכת לדביקה, פשוט תניחי אותם אחד על השני או בצפיפות מסויימת, לא חייב שזה יהיה הדוק, הטעם הוא עדין אבל מורגש באופן שמאוד מזכיר דג, זה יוצא טעים. באחריות 🙂

      Reply
  2. טל says:

    הי, נשמע מעולה וסקרן לנסות. בעבר יכלתי למצוא דג טבעוני אך לא עוד. יכול להיות נפלא אם תוסיפי תמונות של עטיפת הטופו כי זה לא ממש ברור.
    תודה

    Reply
  3. דניאל says:

    היי נטלי,
    הכנתי את החריימה הטבעוני ויצא נפלא. שמתי גם טופו וגם סייטן לראות מה יוצא יותר טוב ובהחלט הסייטן עובד יותר טוב לדעתי.
    הטעמים נספגו יותר והמרקם מזכיר מאוד מרקם של נסיכת הנילוס.
    אז תבורכי, עשיתי אותי שמחה מאוד בשישי האחרון.

    דרך אגב, אני הסתמכתי יותר על הנסיון שלי מהכנת המנה לפני ימי הטבעונות.
    לדעתי, האופן הכנה לא הכי מפורט, חסרים פרטים ואולי זה ירתיע אנשים שלא מכירים את הכנת המנה מהעבר.
    וחבל, כי זו אחלה מנה, טעימה, משביעה ומנחמת.

    Reply
    • Natalie says:

      היי דניאל, תודה רבה על התגובה, אם יש לך זמן את מוזמנת לציין בפני מה הרגשת שחסר לך בפרטים ואני אשמח להוסיף…

      Reply
      • דניאל says:

        בכייף.
        נראה לי שווה להכניס את נושא האצה והטופו/סייטן לאופן ההכנה.
        השום למשל-כתבת “חתוך”(איך?)- אצלנו למשל שמים שני שום שלמים וכשמוכן מועכים עם קצת לחם טרי וסופגים ברוטב 🙂
        הכוסברה כמובן-קצוץ דק/גס/אולי בכלל לזרוק את הצרור ככה לסיר?
        חצי כמות השום בהתחלה, איפה השאר?
        אני מניחה שזה עניין של טעם וסגנון בישול אבל למתחילים בחריימה נראה לי עדיף הסבר התחלתי מדוייק.
        אני פשוט מסתכלת מהנקודת מבט שלי, בד”כ אני מוותרת על מתכונים שלא מלווים אותי בפירוט וכמו שכבר כתבתי:חבל!
        כל כך התגעגעתי לחריימה!
        שוב תודה על המתכון 🙂

        Reply
        • Natalie says:

          בשמחה, אוסיף מחר קצת יותר דיוקים שיעזרו לאחרים… כניראה שזה ברור יותר לי שחתוך זה האמצע של קצוץ ושלם (נשאר ‘חתוך לפרוסות’ למרות שבינינו, לא קריטי איך תחתכי), אז אשתדל לציין באופן צורני, בדר”כ יש לי צילומים אבל במתכונים מאוד ישנים כמו זה, לא יותר מידי השקעתי… 🙂 תודה בכל מקרה…

          Reply
  4. מירב says:

    נשמע טוב 🙂

    שאלה – כתבת לטגן חצי מכמות השום.מה עושים עם החצי השני?

    Reply
  5. אלה says:

    הי נטלי,
    האם נכנסה של כמות קטנה של אצות ואקאמה יכולה להחליף את תפקיד הנורי?

    Reply
  6. yafit says:

    לא צריך לקצוץ את צרור הכוסברה?

    Reply
  7. לי-את says:

    הפך למנת הדגל של שבת

    Reply
  8. betty says:

    היי נטלי
    לטופו נחשפתי לפני מספר חודשים וממש לא ידעתי מה להכין איתו. החריימה הטבעוני שלך נכנס לתפריט ואין שבוע בלעדיו!!!!

    Reply
  9. טוהר says:

    תודה רבה ! שנה טובה 🙂

    Reply
  10. ORNA says:

    אווו…. כמה התגעגעתי לדגים!!!
    הולכת להחזיר את ה”דגים” לשולחן של שישי בערב
    תודה!!!

    Reply
  11. ORNA says:

    אווו…. כמה התגעגעתי לטעם של הדגים!!!
    תודה!!!

    Reply
  12. Anonymous says:

    שאלה של מאותגרת מטבח
    את העגבניה מכניסים חתוכה לפרוסות וזהו?
    לא צריך למעוך אותה?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *