שניצל סויה טבעוני

29 Sep
September 29, 2012


השניצל הזה הכי הבית של סבתא שלי התימניה, רק ללא העוף
אז למי שעוד לא עודכן, בארץ נמכרים “סוליות” של סויה כמו בצילום,
רק חפשו באיזור מגוריכם או באינטרנט…
בעדן מרקט במרכז יש לקנות במשקל.
אז מה יש לנו כאן?!?.
שניצל סויה מטוגן עם חוואיג’ ושום עם פירה עם בצל ושום מטוגן וטימין וסלט ירקות מקסים.
ממממ…. יאמ.

להכנת 8 שניצלים,
נכין מראש 2 בלילות לטבילה, אחת רטובה ואחת יבשה.

לבלילה הרטובה נערבב יחד ליצירת עיסה רכה אך לא נוזלית מידי:
חצי כוס קמח חומוס עם רבע-חצי כוס מים ושום כתוש אחד.

לבלילה היבשה נערבב יחד:
3/4 כוס פירורי לחם (אפשר להוסיף עוד אם במקרה לא הספיק), 4 כפות שומשום, כף חוואיג’, מלח לפי הטעם.
את סולית שניצל הסויה, (יבשה, או מופשרת, או אפילו ישירות מההקפאה, תלוי איך אתם שומרים עליהן), משרים במים חמים שהרתחנו בקומקום למשך כ-20 דקות, סוחטים מעט ובזהירות את עודפי המים, מעבר חד לבלילת קמח החומוס שהכנו מראש,
משם מעבר זהיר לתערובת של פירורי לחם עם שומשום, מלח, וחוואיג’ למרק, ולמחבת גדולה מסוג טפלון עם מעט שמן חם.
לקראת סוף הטיגון הוספתי עוד 2 שיני שום לשמן שיתערבב עוד טעם לשניצלים.

יצא קריספי ומדהים…

אם אתם נמנעים מטיגון ומעדיפים את האפיה, גם זה אפשרי, 200 מעלות עד שמעט מזהיב מלמעלה ולהפוך לצד השני.

Comments

comments

Tags: , , , , , ,
18 replies
  1. שרית says:

    אני כבר פעם שלישית נכנסת לבלוג רק בגלל זה, אני מתה על המתכון הזה…

    Reply
  2. תום says:

    אני ממש אשמח לדעת איפה ניתן לקנות סוליות סויה כאלה (אני גר במרכז)? והאם זה השם שלהם?
    תודה רבה 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      חברי התל אביבים אישרו שיש לקנות ב- עדן טבע מרקט במשקל, וגם בטבע קסטל. ועד כמה שאני יודעת זה שם די מוכר.

      Reply
  3. אולגה says:

    היי תוכלי לפרט יותר איך הולך תהליך ההפשרה וההשרייה? אף פעם לא עשיתי את זה אז איך זה עובד וכמה זמן זה לוקח?
    תודה 🙂
    דרך אגב בלוג מצוין

    Reply
    • Natalie says:

      היי אולגה, האמת זה ממש ממש פשוט,
      אפשר גם ללא הפשרה בכלל, להוציא מהמקפיא, ולשפוך מים רותחים (מהקומקום) ישירות על ה”סוליות” בתוך קערה ולתת לזה להתרכך למשך 10 דקות מקסימום, לא צריך יותר זמן מזה,
      בקערה זה כבר מפשיר וגם סופג מהמים, אז סוחטים את המים מעט ובזהירות (שלא יתפרק), וזה מוכן לעבודה…
      🙂

      Reply
  4. ירון קפלן says:

    רעיון יפה לבלוג.
    אבל לדעתי נחמד יהיה אם תעשי עמוד אינדקס, שיש בו רשימה של כל המתכונים (בלי דפדוף) כולל תמונות – כמו כאן למשל: http://www.bazekalim.com/archive/

    Reply
  5. דיתה says:

    רעיון גדול,אולי אפשר עם פתיתי סויה?אצלנו לא ניתן למצוא משהו אחר.

    Reply
  6. אור says:

    הי! אפשר להכין עם “גושי סויה”(אם את מכירה)? תודה 🙂

    Reply
  7. אייל says:

    מתכון מעולה.
    אבל, יש לי שאלה

    אחרי שהשניצלים התקררו, הם נהיו קשים\קשים לחיתוך או נגיסה. (גם אחרי חימום במיקרו או בטוסטר אובן). כאילו שהם נהיו “לא טריים”.

    מה גורם לזה, ואיך ניתן למנוע את זה?

    Reply
  8. ענבר says:

    אני חייבת לספר שהכנתי את זה אתמול בפעם המי-יודע-כמה, ולא היה לי קמח חומוס. אז החלטתי לנסות להשתמש בתערובת של קורנפלור ועמילן תפוחי אדמה (לא ערבבתי מאיזו סיבה מיוחדת, פשוט היה לי מעט מכל דבר) וזה יצא ממש טוב! השניצלים יצאו דקים וקריספיים, כמו שאני אוהבת. אני אוהבת את יכולת ההדבקה של העמילן, ובניגוד לקמח החומוס, הוא ממש לא מורגש. אז מי שאוהב דק וקריספי – אני ממש ממליצה לנסות!

    Reply
  9. אלה says:

    היי
    נראה מעולה!! איך קוראים לסוליות סויה באנגלית?
    אני לא גרה בארץ וממש בא לי לנסות….

    Reply
  10. עומר says:

    השריתי את הסוליות במים רותחים ושכחתי אותם יום שלם בסיר. אחר כך שטפתי במי ברז וסחטתי אותם. המרקם שלהם נראה מושלם, אין ריח רע, אני רק תוהה אם יש סיכוי שזה התקלקל? נראה לך?

    Reply
  11. עומר says:

    ערע

    Reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] מוצלח, עד כדי כך שאני חוששת שהבריאות שלי תתחיל להתרופף (שניצלוני סויה- היר איי […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.