בלינצ’ס/פנקייק במילוי גבינת טופוטי בטעם בצל, ובצל ירוק

29 Sep
September 29, 2012

פנקייקים לארוחת הבוקר, פלאפיים ורכים עם גבינת בצל טופוטי ובצל ירוק…
רציתי לסדר את זה יפה עם שמנת גבינת טופוטי יפה ליד והבצל בגבינה תקע לי את המזלף שעושה צורה יפה של קצפת.
אז יצא קצת מבולגן במקום.
אבל טעים ומוצלח מאוד!

2 כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
כף שמן
קורט מלח
2 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
½1 כוסות מים
½ חבילה אבקת אפיה

*שמן לטיגון

ההכנה

שמים את כל החומרים מלבד אבקת האפייה בבלנדר ומעבדים עד שמתקבלת עיסה חלקה, נוזלית אך סמיכה.

מעבירים את הבלילה לקערה ומניחים ½ שעה להתפחה.

מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים. במידת הצורך מוסיפים בהדרגה מים עד ששוב מקבלים בלילה נוזלית סמיכה.

מחממים מחבת טפלון מרוחה בשכבה דקה של שמן, ויוצקים שכבה דקה מהתערובת למחבת.

כאשר נוצרות בועות הופכים בעזרת מרית, ולאחר מספר שניות מוציאים מן המחבת ומניחים על צלחת.

המילוי ניתן לשינוי וגיוון, כמו למשל גבינת הפטה שקדים המדהימה, אני בחרתי הפעם בגבינת טופוטי בטעם בצל ובצל ירוק…. 🙂

Comments

comments

Tags: , , , , , ,
5 replies
  1. מדי says:

    מאוד אוהבת את הגבינה הזאת, נחמד לראות כל מיני שימושים יותר מעניינים איתה מרק על הלחם 🙂

    Reply
  2. ליאור says:

    מעניין, למה צריך את השמרים – בנוסף לאבקת האפייה?

    Reply
  3. רועי says:

    מתכון מעולה!
    תודה רבה.
    עשיתי עם חצי כמות של קמח מלא ומעט יותר נוזלים, עבד נהדר.

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *