קצפת מוס מנגו ובלוברי וסורבה מנגו תאילנדי של על הדרך

29 Oct
October 29, 2012

ופתאום מתחשק לו קצפת, ושאני לא אפנק…?!?..
אז מיד פתחתי פחית עם מחית מנגו (הכי טעימה שטעמתי, אגב)
ואילתרתי בזריזות קצפת מפנקת ומתוקה…
הבלו ברי ופסיפלורה נתנו את הז’טס החמצמץ והפך את זה למושלם…

מרכיבים:


250 גרם קרם קוקוס, ללא הנוזלים, מקורר.
5 כפות מחית מנגו
חופן בלוברי
2 כפות אבקת סוכר
שקית אינסטנט פודינג וניל

לקישוט בלוברי, אננס ופסיפלורה…

ההכנה הכי קלה שיש,
לרוקן את הנוזלים מקרם הקוקוס, להקציף הכל יחד ולקרר במקרר לפחות שעתיים עד להתייצבות.
להעביר לכוסות מעוטרות במעט סוכר בשולי הכוס, הדבקתי את הסוכר עם מעט שמן קוקוס בשוליים.
ולשלב הכיפי… הקישוטים מסביב.

בנוסף גם ארזתי חלק מהמחית מנגו בשקית אוכל ושלחתי להקפאה. מחר בבוקר נעביר את זה לבלנדר ונהנה מסורבה מנגו מדהים!



הבוקר הוצאתי את השקית מההקפאה, היא הייתה מעט קפואה מידי לבלנדר אז השארתי בחוץ לכמה דקות, השקית השתחררה, ויכולתי לשבור את הגוש לחתיכות קטנות יותר והעברתי לבלנדר,
כמה פולסים וישר אל הכוס יחד עם פסיפלורה חמצמצה ובלוברי מעל…
כמה עונג.
ולמה תאילנדי?
כי זה שאכלתי כל יום בתאילנד…


Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
25 replies
  1. זיו says:

    נראה טוב!
    אגב, אתמול עשיתי ריבת קרמבולה, קטפתי כמה קילו מהעץ של חמי, עשיתי גם שייק וגם ריבה, שניהם יצאו חבל”ז!

    Reply
    • Natalie says:

      🙂 תודה, נשמע מעניין מאוד, תצלם עם איזה קרמבולה בצד, בטוח יפה יפייפה…

      Reply
    • שירה says:

      הי זיו, אני אשמח לשמוע איך הכנת את השייק והריבה, גם אצלנו יש הרבה קרמבולות מהעץ 🙂
      תודה,
      שירה

      Reply
      • זיו says:

        שירה, האמת שזה המון עבודה ואם הייתי יודע מראש לא הייתי נכנס לזה
        אם יש לך בלנדר ממש טוב, מאלה שמודדים את העוצמות שלהם בכוחות סוס, אז אפשר פשוט לחתוך את הקרמבולות לפרוסות (כוכבים) ופשוט לזרוק לבלנדר והכל כבר יהפוך לשייק, מוסיפים איזה פירות שרוצים, קצת מים, ו/או חלב (שקדים, אורז, סויה, איזה שבא לך) וזהו, יש לך שייק מרענן, אפשר להמתיק לפי הצורך והטעם, אני השתמשתי בסילאן

        לגבי הריבה, ההכנה של הפרי היתה מייגעת, קודם מורידים את ה”חוט” שיש לאורך כל צלע של הפרי, הכי קל זה עם קולפן, ואחר כך חורצים פנימה לאורך כל אחת מהצלעות כדי שאפשר יהיה לפצח את הפרי ולהגיע למרכז איפה שהגרעינים נמצאים, מנקים את הגרעינים, חותכים לקוביות ולסיר
        השריתי את הפרי בסיר כמה שעות עם סוכר
        אני לא אוהב ריבה שמאוד מתוקה, אז היחס הוא חצי כמות סוכר על כמות פרי (קילו פרי=חצי קילו סוכר)
        אחרי זה מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מוסיפים מיץ מחצי לימון ואפשר קצת תמצית וניל לטעם וניחוח
        מבשלים המון זמן, לא מדדתי אבל נראה לי שהסיר היה על האש איזה חצי יום!
        עד שהסירופ מצטמצם ונהיה סמיך.
        אני קיבלתי מאין קונפיטורה כזו נחמדה עם חתיכות פרי, אבל מכיוון שרציתי משהו שאפשר למרוח הפכתי את זה לריבה דרך הבלנדר, ואז יצא לי מחית נחמדה, שמתי בצנצנת ולמקרר!

        Reply
    • Natalie says:

      אגב זה לא קרמבולה בצד, זה אננס חתוך עם חותכן עוגיות בצורת כוכב… התחכמתי 😉

      Reply
  2. :) says:

    tאולי דרך פה סוף סוף יהיה לך מייל שלי ובסוף גם לי יהיה את שלך

    Reply
  3. Danny Keren says:

    אולי סוף סוף נצליח להעביר את המיילים

    Reply
  4. Hilli says:

    אולי כדאי שתספרי לקוראים שלך (לי, למשל) איך נפטרים מהנוזלים בקרם קוקוס לפני שאפשר להקציף אותו, כי זה לא ממש מובן מאליו. קראתי איפשהו שצריך לקרר את פחית השימורים כמה שעות במקרר ואז הנוזלים צפים מעל. באותו מקום קראתי שההקצפה עובדת רק על קרם קוקוס אורגני ללא חומרי שימור – שזה לגמרי לא פשוט להשיג בארץ, אפילו בחנויות טבע – כי החומרים המשמרים דופקים את ההקצפה. הכצעקתה? אני מתה לנסות קצפת קוקוס, אז אל תשכחי שקוראים אותך בפינה נידחת בגלובוס שאין בה וייטרוז, מרקס & ספנסר או אפילו טסקו… אפרופו מחית המנגו:)

    Reply
    • Natalie says:

      היי הילי 🙂
      האמת שכתוב על הפוסט (אולי פיספסת) שהקרם קוקוס מקורר, ואז כשפותחים אותו, פשוט מרוקנים, לא משתמשים בשום שיטה מיוחדת וזה באמת לא משהו מסובך, בפוסט אחר ציינתי שאני פותחת מהכיוון ההפוך של הפחית (כשמדובר בפחית) ואז קל לי יותר לשפוך את הנוזלים כי הם למעלה, אבל בינינו, כל שיטה תעבוד.
      יש גם בארץ קרם קוקוס בפחיות ואני לא חושבת שיש הבדל בין מה שאני משתמשת למה שתמצאי בחנויות הקרובות לך, אני אבדוק בכל אופן ואם יהיה לי חידוש אני אוסיף הערה.
      לגביי המנגו, אם לא מצאת מאיפה לקנות מחית מנגו, קחי מנגו, ורסקי אותו. הרי לך מחית מדהימה וכמה שיותר טרי יותר טוב, ואם המנגו בשל וממש ממש מתוק, אז בכלל תענוג…
      תודה רבה…

      Reply
  5. בר says:

    היי קודם כול רציתי להגיד לך שהאתר שלך ממש יפה ומושקע אני לא טבעונית ועדיין מוצאת הרבה מתכונים מעניינים ומפתים…תמשיכי כך זה ממש תענוג.
    התלהבתי מהמחית מנגו שצילמת אשמח תוכלי להגיד לי איפה קנית אותה ואיפה ניתן להשיג מחיות דומות כי עכשיו אין מנגו טרי
    תודה רבה

    Reply
    • Natalie says:

      אני ממליצה לעשות סיבוב באיזור הליפתנים והפודינגים בסופר שאת רגילה אליו ולחפש שם.

      Reply
  6. רינה says:

    הי נטלי, תוכלי להגיד לכמה מנות המתכון?

    Reply
    • Natalie says:

      היי רינה, האמת שהתקלת אותי, לפי העין הייתי מעריכה שבערך 2 מנות גדולות את 3-4 קטנות יותר, אני מציעה שפשוט תסתכלי על גודל הכמויות ואם לדעתם את צריכה יותר או שיש לך יותר אורחים, תקני בהתאם.
      בהצלחה 🙂

      Reply
  7. גל says:

    היי נטלי,
    רק לוודא כמה דברים:
    1. 250 גרם קרם קוקוס זה קרם מפחית אחת?
    2. הקרם שיצא לך נראה ממש לבן – המנגו והאוכמניות בפנים? (פשוט הייתי מצפה שיהיה צבע כחול מהאוכמניות או לפחות צהוב מהמנגו…)
    3. לדעתך, אם אוכמניות קפואות הולך?

    תודה רבה על המתכונים המדהימים!

    Reply
    • Natalie says:

      היי גל, הקרם הוא מפחית אחת.
      בקרם הלבן יש מעט מהמנגו והשאר זה קישוט, אבל הצילומים הצהובים יותר הם-הם המעורבבים עם המנגו, בעצם זה מנגו נטו, פשוט טחון. יאמיי….

      האוכמניות לא מעורבבות בפנים ולכן אין צבע סגלגל, כמובן שאפשר לטחון הכל יחד, לשחק עם זה וגם קפואות הולך יופי.
      בהצלחה.

      Reply
  8. גל says:

    סליחה, ועוד שאלה – אינסטנט פודינג וניל – חבילה שלמה של 80 גרם?

    Reply
  9. אנונימי says:

    שלום נטלי,
    נראה מדהים!
    לגבי המחית מנגו אני משערת שפשוט אפשר למעוך מנגו בבלנדר מוט אם לא מצאתי שימורים נכון ?
    ועוד שאלה קטנה :
    הייתי רוצה לדעת האם בבצק של עוגה קרם הקוקוס שקורר במקרר וסונן מהנוזל יכול להוות תחליף לשמן
    וקוקוס?
    תודה רבה !

    Reply
    • Natalie says:

      המחית מנגו מהשימורים יותר מתוקה אבל אפשר להשתמש גם בטרי.
      בבלנדר מוט אני בספק אם תצליחי לרסק כל כך היטב אבל אם תצליחי אשרייך.
      אני אשמח אם תחזרי על השאלה האחרונה כי לא הבנתי. האם מדובר בבצק? בקרם? תחליף לשמן? לקרם קוקוס?

      Reply
  10. ברק וגל says:

    היי נטלי,

    הכנו את הקינוח המשוגע הזה, והוספנו גרנולה ביתית בתחתית הכוס – האורחים (רובם לא טבעונים) לא היו מוכנים להאמין שזה טבעוני!

    באמת שיצא מדהים!

    מאוחר יותר, הבנו שנשאר לנו מלא קרם ומלא קצפת נוגט (שהגשנו על הקפקייק חלבה המדהימים שלך!) והחלטנו לנסות . אותם ביחד כשכבות במילפיי / קרמשניט. באמת שיצא משוגע!!

    בקיצור – הקרם הזה מנצח לגמרי!

    בפעם המי יודע כמה. תודה!

    Reply
  11. נטע says:

    היי נטלי, היכן את מוצאת (באנגליה) קרם קוקוס בפחיות? אני מוצאת רק חלב קוקוס (ו”קרם” בשקיות שצריך בכלל להוסיף להן מים ויש לזה מרקם מוזר, זה בטח לא זה). כמו כן, אשמח לשמוע איפה מצאת את מחית המנגו 🙂
    תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      היי נטע, אני כבר לא גרה באנגליה אלא באוסטרליה אבל את מחית המנגו מצאתי בסנייסברי ואני בטוחה שאם תשאלי לעזרה בחנויות אחרות ימצאו לך משהו דומה, ולפעמים על האריזות של קרם הקוקוס כתוב חלב קוקוס,, פה ושם אני מוסיפה צילום של המוצר ויש לי מועדפים כי חלקם לא מוצקים (באופן קרמי) ושומניים מספיק, לכן צריך לשים לב ולנער מעט את הפחית, אם זה נשמע נוזלי בפנים, אז זה לא זה, אם זה מוצק (אך לא קשה כמו מה שקנית, שזה מוצר אחר), אז זה הדבר הנכון, אפשר גם לקרוא על הפחית ואם אחוזי השומן גבוהים, 18 ומעלה אז יתכן וזה יהיה טוב.לא פחות מ-18 אחוז.

      Reply
  12. נטע says:

    המון תודה! הרגע נכנסתי למתכון עוגת הקרם פירות יער וראיתי שם חלב קוקוס מהסוג שאני מכירה – אז כנראה שזה מספק! מצויין, אני הולכת להכין לי המוני מתכונים שווים עם קרם הקוקוס
    🙂

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.