פרוייקט שותפות למטבח מציג: מתכוני פטריות והפעם מרק פטריות בלחמניית ערמונים קלויים.

12 Feb
February 12, 2013

והפעם בפרוייקט המעולה שלנו, מביאות הבלוגריות את האחד המרכיבים הכי אהובים עליי, הפטריות.
אני בחרתי בשיטאקי…
בשרניות וטעימות.
במרק הן כובשות את כל החושים לכן היה מין הראוי לפרגן להן במתכון הקליל אך הכל כך מיוחד הזה…

משתתפות הפרוייקט הפעם הן-

נועה, נופר, שרה, סיון, הדס ואנוכי…

במנה הזאת התאהבתי עוד לפני שהכנתי אותה, אז ראוי לומר שזו הייתה אהבה ממחשבה ראשונה.
שילבתי בדימיוני את הטעם בטוב של הלחמניה עם המרק החם והמהביל של הפטריות שאני כל כך אוהבת, עם כל הטעמים המיוחדים שהופכים אותו מעוד מרק פטריות לפצצת טעם מטורפת וזאת בזכות הלמון גראס, האניס, הג’ינג’ר ומעט מהקינמון, נשמע לכם מפתיע? חכו זה לא הכל, הלחמניה עשירת הערמונים הקלויים נותנת קיק של אגוז שלא תרצו להפסיק לאכול בחיים, אבל תהיו חייבים , זה ממלא את הלב כמו את הבטן, אני, יצאתי מדושנת עונג וגאווה, היה הרבה יותר קל להכין ממה שחשבתי, ובכלל, לעצלנים בינינו, תמיד אפשר לקנות לחם קטן/לחמניה מוכנה בסופר וחסכתם את רוב העבודה… אישית, לכו על כל הקופה.

כמות ל- 4 לחמניות גדולות

ללחמניה-

ברוב המתכונים אני משתמשת בכפית מדידה מדוייקת ותמיד ממליצה לרכוש את הסט הזה.
הכפית קצת גדולה מהכמות של כפית ביתית אז למי שאין שיקח בחשבון שכל כפית זה אומר- כפית גדושה מאוד!

אז מה צריך-
200 גרם קמח ללחם/לבן
50 גרם קמח שיפון כהה
50 גרם קמח חיטה מלאה
כפית סוכר
כפית מלח
שמרים – 7 גרם או 1 וחצי כפית מדידה מדוייקת
150 מ”ל מים
150 מ”ל חלב סויה
מעט שמן לשימון הקערות
וכשליש כוס שמן זית
חצי כוס ערמונים קלויים קצוצים
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

נתחיל-
לערבב בקערה אחת-
קמח, סוכר, מלח
ושמרים.
אחרי שעירבבנו הכל טוב טוב, נשים בצד ונמלא סיר רוטב קטן במים והחלב סויה,
לחמם את הנוזלים כ 2 דקות, רק עד שחמים, לא חם מידי, עדיין נעים למגע.
את הנוזלים לשפוך לתוך גומה שיצרנו בתערובת הקמח ולערבב יחד לבצק אחיד,
הבצק יוצא בהתחלה קצת דביקי,
אבל לפזר מעט קמח על המשטח ולאט לאט ללוש עד שמקבלים בצק נוח ולא מידי דביק אבל עדיין גמיש,
את הבצק ללוש במשך 10 דקות,
זה די הרבה, לי כאבה הזרוע מזה, אבל זה הכרחי לגלוטן לפעול ולהפוך את הבצק שלנו לגמיש ונעים.
מה שיבטיח אחלה תוצאה בסוף, אז לא להתעצל, מקסימום יצאו שרירים…
עשינו כדור יפה ועגול…
את הכדור להחזיר לקערה לאחר ששימנו אותה במעט שמן בישול, ולכסות את הקערה בנייר נצמד.
עכשיו ניתן לזה לעשות את שלו.
נמתין לבצק שיתפח במשך 45-60 דקות.
הקסם בפעולה…

לאחר שתפח,
לפרוש את הבצק עם הידיים ולשפוך את התערובת אגוזים וערמונים מעל, לגלגל יחד וללוש היטב עד שהתערובת כולה נטמעת בבצק.
אם הבצק שוב מרגיש מעט רטוב, אפשר להוסיף מעט קמח מעל למשטח ולעבוד עד לבצק נעים.
את הבצק נחלק לארבעה חלקים שווים וקטנים.
את הכדורים נכסה בניילון נצמד מרוח בשמן (לא נרצה שהניילון יצמד לנו לבצק),
ונחכה לעוד התפחה של 45 דקות.

נחמם את התנור ל210 מעלות ונאפה למשך 30 דקות.

חשוב לחכות שהבצק יתקרר לפני שפותחים אותו אחרת הלחמניות יראו קצת לחות מידי מבפנים.

את הלחמניות נשאיר בצד עד לרגע ההגשה, ורגע לפני שמגישים איתן, חותכים מעל בצורת עיגול ויוצרים גומה בצורת קערה, מכניסים שוב לתנור על חום גבוה למשך כ- 5 דקות על מנת שהלחמניה תתקשה מעט, בעיקר בחלק התחתון שלה, אל תרוקנו אותה יותר מידי, נחמד שיש מה לאכול ממנה גם בתחתית…

אם תמונות יכולות לעזור לכם בהמחשת התהליך אפשר להעזר בלינק הבא- לחמניות עישבי תיבול. רק שימו לב שזה לא אותו מתכון מבחינת חומרים.

למרק הפטריות, כמות ל2 מנות גדולות/2 לחמניות-

2 כוסות מים
1 כף של קורנפלור
1 כפית של שמן שומשום או שמן קנולה
1/2 או 2 גבעולי בצל ירוק בצל סגול קצוץ
1/2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות
קמצוץ מלח לפי הטעם
1 שן שום גדולה כתושה
1 -2 כפות עשב לימון קצוץ
כפית ג’ינג’ר מרוסק בפומפיה 1/2
חצי כפית פתיתי צ’ילי
1 כוכבי אניס
נגיעה קלה של אבקת קינמון
10 ומקולפות פטריות שיטאקי טריות
כף רוטב סויה או רוטב סילאן
חצי עגבניה מגורדת בפומפיה
פלפל שחור טרי
250 גרם קרם קוקוס
מיץ מחצי לימון ליים (הירוקים)

אופן ההכנה:
מחממים את המים וקרם הקוקוס בסיר על אש בינונית ומכניסים את הקורנפלור, מערבבים ושמים בצד.
על מחבת, עם מעט שמן שומשום מבשלים את הבצל הסגול/ירוק, הגמבה וקמצוץ מלח, למשך בערך חמש דקות עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את העשב לימון, השום, פתיתי הצ’ילי והג’ינג’ר לבישול למשך עוד כ-2 דקות עד שהטעמים והריחות פורצים החוצה.
מעבירים את הירקות מהמחבת לסיר עם הנוזלים ומוסיפים גם את כוכב האניס, קינמון, פטריות, רוטב סויה או סילאן, עגבניה מגורדת ופלפל שחור.
מערבבים על אש בינונית ומערבבים מידי פעם למשל כ-10 דקות עד שהקורנפלור מסמיך מעט את המרק.
מכסים את הסיר עד לרתיחה, כשהמרק רותח מנמיכים את האש ומשאירים על האש הנמוכה למשך כעוד חצי שעה בישול עד שהפטריות יתרככו כולן.
מוסיפים את והלימון ליים , מחממים שוב את הכל ומגישים בתוך הלחמניה שלנו בקישוט בצל ירוק מעל.

קטן4

מתכונים נוספים שיתכן ויעניינו אתכם-

פסטה פטריות אפויות בתנור טבעוני

Screen Shot 2013-01-21 at 19.21.44

פטריות ממולאות בדברים טובים

Screen Shot 2013-01-21 at 19.26.05



ולמתכונים הנהדרים של הבלוגריות שלנו-

סיון מאירי מ”סיו פוד”- פטריות מטוגנות בבצק בירה

241491_4762743579312_1112792030_o

נופר יערי מ”לא על החסה לבדה”- קיש פטריות ובצל-

321082_10151365604549445_1719709817_n

עינת שגיא מ”בישול בריא עם עינת”- ראג’ו פטריות על מצע פירה כרובית-
aaIMG_9309

שרה הורניק מ”משחקת באוכל”- בורגר פטריות טבעוני-

166788_10151303380303067_785173697_n

נעה וגינסקי מ”Vegansky”- פסטה מפטריות מלך היער עם שעועית לוביה בניחוח אורגנו שומי-

857768_10151448666844841_50109587_o

והדס אריאל מ “Lady Pink” עם פטריות טבעוניות ממולאות-

858225_10151432434842760_1447744483_o

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
22 replies
  1. דורון says:

    אין עליך, אלופה…

    Reply
  2. מירית גולן says:

    כל כך חייבת לנסות, זה מתכון אולי 20 שלך שאני פשוט מתמוגגת, מכינה ומתעלפת, חייבת לנסות אותו… כל הכבוד על השיתוף.

    Reply
  3. גדי נבון says:

    פרוייקט מבורך ועבודה משובחת, את תמיד מפתיעה, לטובה!!!

    Reply
  4. אני says:

    אז מתי אמרנו שאת מגיעה לארץ שוב? 😉

    Reply
  5. מיטל שמר says:

    וואוווו, מאיפה יש לך זמן לכל זה, אני מקבלת מלא הודעות, את פשוט מכונת בישולים אהה…. אין עליך. תודה רבההה

    Reply
  6. נופר says:

    ואם אני מכינה רק עם לחמניה קנויה? לא תעלבי?!?..

    Reply
    • Natalie says:

      חחחח, כמובן שלא, השארתי את האופציה ללחמניות קנויות במיוחד, לא כולם אוהבים או מסוגלים להשקיע בכל החגיגה 🙂 קני משהו מעניין אם כך… ולא לחמניה רכה כזאת, אחת יציבה, מקמח מלא/מעורב, שתחזיק את הכל טוב.

      Reply
  7. שימי השמן says:

    אוהב ת’בלוג שלך, מה את אומרת, פטריות מסוג אחר יתאימו, חשבתי ללכת על פשוט, שומפיניון, פשוט שזה מה שיש לי במקרר עכשיו ובום, באת על הפוסט הזה בזמן… אה ותודה רבה.

    Reply
  8. תותי פרוטי says:

    יא מהממתתתתת, אני לא חסידת פטריות בכלל, אבל זה מראה כל כך טוב, ואת די משכנעת, בעלי אוהב, אז יש מצב שאני מכינה את זה לסופ”ש…. אחלה ערב שיהיה.

    Reply
    • Natalie says:

      תודה מותק, אצלנו זה ההפך, בעלי לא אוהב פטריות, בלשון מעטה, אבל היי, יותר מרק בשבילי 😉
      אחלה ערב…

      Reply
  9. Anat says:

    התמוגגנו מאושר. תודה!

    Reply
  10. סופיה says:

    קודם כל תודה רבה, וכמובן נראה מעולה:)
    יש אולי תחליף לקרם קוקוס?:/
    חולה על פיטריות.. אבל לא סובלת קרם קוקוס..:|

    תודה מראש=)

    Reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] מרק פטריות סמיך בלחמנית ערמונים קלויים ואגוזי מלך – מתוך theVlog […]

  2. […] מרק פטריות סמיך בלחמניית ערמונים קלויים ואגוזי מלך של נטלי הולדינג […]

  3. […] מרק פטריות בלחמניית ערמונים ואגוזי מלך של נטלי הולדינג – The Vlog […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.