פלפלים ממולאים עם סייטן

28 Aug
August 28, 2012

היום הכנתי את הממולאים עם סייטן, פעם ראשונה, מאוד חששתי אבל יצא מדהים, כולנו לקחנו תוספת ופשוט תענוג.

ממליצה על פלפלים אדומים כי הם הכי מתוקים ומתאימים, אני הכנתי מכל הצבעים.

לרוטב-
טיגנתי בצל גדול קצוץ בשמן זית
הוספתי גם 5 שיני שום חתוכות לפרוסות
אני לא מוסיפה יחד מההתחלה עם הבצל כדי שהשום לא ישרף מידי
הוספתי 2 כוסות מים רתוחים וקופסת שימורי עגבניות קלופות שיש בה גם רוטב עגבניות, מי שלא מוצא יכול פשוט להשתמש בעגבניות טריות עוד בשלב בטיגון, לפחות 4 עגבניות
להוסיף להכל עוד כ 2 -3 כפות רסק עגבניות
כף אבקת מרק ירקות
חופן כוסברה קצוצה
מלח ,פלפל לפי הטעם בערך כפית וכפית.
כפית קינמון
וחצי כפית סוכר.
והשארתי על אש קטנה להתבשל בזמן שאני מכינה את הפלפלים

למלית הפלפלים-
6 פלפלים בינוניים
,עירבבתי חצי כוס אורז יבש עם ה350 גרם סייטן אחרי שטחנתי אותו כדי שיהפוך לפירורים
,חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים, בצל קטן קצוץ, כף גדושה חוואיג’ למרק, כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור,כף מעט שמן זית וזהו
את הכל עירבבתי טוב טוב ומיליתי את הפלפלים, שמתי מסודר בסיר וכיסיתי עם החלק החתוך העליון בעיקר לקישוט,
מעט מהמלית שנשארה לי גם הכנסתי לרוטב, זה עשה את הרוטב עשיר וסמיך יותר, דאגתי למלא עוד מים לסיר כדי שיגיע לשלושת רבעי גובה הפלפלים, מעט מהרוטב גם שפכתי לתוך הפלפלים כדי שיתרככו טוב טוב מבפנים, וכיסיתי על אש קטנה לבערך חצי שעה-40 דקות,
לאחר מכן לתנור בלי מכסה על חום 160 מעלות לעוד רבע שעה כדי שישחים גם מלמעלה


נשמע הרבה אבל באמת פשוט וממש טעים .
בהצלחה…

Comments

comments

Tags: , , , ,
2 replies
  1. לימור says:

    תודה רבה על כל העבודה, האתר מעולה ומקסים, את ממש מועילה לנו הטבעונים ומפרה את העולם שלנו, רק רציתי לומר 🙂

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.