פאי דלעת טבעוני

28 Aug
August 28, 2012


מממ…. הדלעת היא ירק יפייפה ועשיר בויטמינים ומינרלים,
עשיר גם בשימושים וטעם,
אני, אוהבת דלעת,
אז הפעם הלכתי על קינוח מעניין וטוב…

פאי דלעת טבעוני
זמן הכנה: שעה
כמות: 8 מנות

פאי דלעת טבעוני

מרכיבים:

לבצק:

חבילת בצק עלים

למילוי:

450 גרם של דלעת חתוכה לחתיכות קטנות
3 כפות רסק תפוחים
חצי בננה מעוכה
75 גרם סוכר חום
כפית קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט
רבע כפית תבלין ציפורן טחון
חצי כפית אבקת ג’ינג’ר
275 מ”ל שמנת מתוקה (סויה)

אופן ההכנה:

מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות
מכסים את פנים התבנית (23 ס”מ בקוטר ו4 ס”מ בעומק) עם הבצק.
מאדים את הדלעת על סיר מחורר מעל סיר עם מים רותחים מתחת.
לאחר האידוי סוחטים את הדלעת היטב על מסננת להוצאת הנוזלים.
מרתיחים את הסוכר, התבלינים והשמנת סויה בסיר קטן למשך כ-2 דקות, ומערבבים היטב.
מערבבים את התערובת יחד עם הדלעת, הבננה והתפוח, ומוזגים את המילוי אל הבצק בתבנית הפאי.
אופים למשך 35-40 דקות.
הפאי יתקשה מעל מסביב אך עדיין ישאר די רך באמצע.
מחכים עד שמתקרר לגמרי לפני החיתוך על מנת שהמילוי יתייצב דיו.

http://www.beok.co.il/Category/Article/12746

424881_10150620482506166_1661928527_n

421492_10150620482446166_324413655_n

418195_10150620481861166_409428464_n

421076_10150620482126166_2128295727_n


Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,
1 reply
  1. גל says:

    אחלה מתכון, שיהיה חג שמח…ותודה על העבודה שאת משקיעה פה, תמשיכי כך (ונהיה שמנים בסוף) … 🙂

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *